Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Kajak-kenu: 2012-ben is versenydömping a Maty-éren

Olimpiai pótválogatókon, hazai selejtezőversenyeken méretik meg magukat a magyar kajakosok és kenusok. Aki Londonban indulni szeretne, arra ismét sok kihívás vár.
Ez az esztendő sem lesz lazább, könnyebb, kevésbé izgalmas, mint amilyen az előző volt. De miért is lenne az, hiszen alig kétszáz nap múlva kezdődik Londonban az olimpia, amelyen a kajakosokra és a kenusokra mint (arany)érem-halmozókra számít az ország?

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elkészítette a versenynaptárát, és abban megint jócskán szerepelnek sík vízi felnőtt versenyek – nagy részük szegedi helyszínnel. Az MKKSZ közlése szerint a válogatók özöne május első hétvégéjén indul az olimpiai pótkvalifikációval, egyben felnőtt tájékoztatóval, igaz, előtte februárban már felmérők sorakoznak, így az ergométeres országos bajnokság, valamint a különböző korosztályok tesztjei. Május 16–17-én a lengyelországi Poznanban következik az európai olimpiai pótkvalifikációs verseny, míg ugyanezen a hétvégén a Maty-ér ad otthont az első felnőtt olimpiai válogatónak. Június közepén megint Szegedre jön a hazai élmezőny, ekkor a második olimpiai válogatót bonyolítják le. Rá egy hétre Európa-bajnokság a horvátországi Zágrábban, nagy kérdés, az ötkarikás játékok előtt egy bő hónappal mennyire veszik komolyan a versenyzők a kontinensviadalt. Június utolsó hétvégéje a vidékbajnokságé Szolnokon, majd hogy a londoni játékok után is legyen egy kis izgalom, augusztusban még – egyelőre ismeretlen helyszínen – következik az országos bajnokság.

Vajda Attila. Fotó: DM/DV
Vajda Attila.
Fotó: DM/DV

– Nem lehetett mást csinálni, talán a szakágankénti külön bontás járható út lett volna. Az első válogató, még május elején csak azokban a számokban érdekes, amelyben még nem szerzett az ország kvótát, így C1 200, K2 200, K1 1000 és C2 1000 méteren. Így Vajda Attila  védett, neki elég a második olimpiai válogatón nyernie, és máris olimpiai induló – vélte Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE klubigazgatója.

Sík vízi program

Május 5–6., Szeged (Maty- ér): olimpiai pótkvalifikációs válogató, egyben felnőtt tájékoztató

Május 16–17., Poznan (Lengyelország):
olimpiai pótkvalifikációs verseny

Május 18–20., Szeged (Maty-ér):
I. felnőtt olimpiai válogató, ifjúsági tájékoztató

Június 15–17., Szeged (Maty- ér):
II. felnőtt olimpiai és ifjúsági válogató

Június 22–24., Zágráb (Horvátország):
felnőtt Európa-bajnokság

Augusztus 6–11., London (Anglia):
olimpia, kajakos és kenus számok

Augusztus 17–19.,
még nincs helyszín: felnőtt magyar bajnokság

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap Debrecenben játszik a Tisza Volán-MTK

Vasárnap 18.30-kor idegenben, a listavezető Debrecen otthonában lép jégre a Tisza Volán-MTK OB II-es… Tovább olvasom