Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Kajak-kenu: döntős egyetemisták

Kazany - Az oroszországi Kazany ad otthont az ötödik alkalommal megrendezendő főiskolai és egyetemi kajakos, kenus világbajnokságnak.
Sík Márton több számban is érdekelt Kazanyban. Fotó: Schmidt Andrea
Sík Márton több számban is érdekelt Kazanyban.
Fotó: Schmidt Andrea
A viadalon Oroszország, Csehország, Szerbia, Moldova, Ausztrália, Lengyelország, Franciaország, Japán, Olaszország, Brazília, Fehéroroszország, Magyarország, Ukrajna, Kirgizisztan, Kazahsztán, Ciprus, Üzbegisztán és Lettország sportolói, összesen 150 versenyző indul. A távok a felnőtt mezőnyben megszokottak, így 200, 500 és 1000 méteren hirdetnek győztest egyesben, párosban, valamint négyesben.

Az eseményen a Szegedi Tudományegyetemet összesen heten képviselik: hatan (Sík Márton, Császár Gergely, Tóth Attila Tas, Hasanovics Dávid, Seprenyi Sára, Szeltner Judit) az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület versenyzői, míg Boros Gergely paksi.

A nevezések és az előfutamok alapján az SZTE-sek közül többen is döntősök: 1000 méteren K1-ben Császár, K2-ben a Tóth A., Hasanovics páros, K4-ben a Sík, Boros, Császár, Hasanovics hajó, 500 méteren K2-ben Hasanovics és Tóth A., valamint ugyanők tagjai a finalista négyes hajónak is, a nőknél pedig Seprenyi és Szeltner döntőzik a kvartettel. Kétszáz méteren Sík, Boros és Császár a döntős négyes tagja, Sík és Boros párosban is érdekelt, ahogy Seprenyi és Szeltner is a női négyesben. A finálékat ma és holnap rendezik.

A kazanyi helyszín azért is érdekes, mert 2013 júliusában itt bonyolítják le a 27. nyári universiádét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Veres István

Súlyos betegség következtében, 46 éves korában elhunyt az egykori szegedi játékvezető, Veres István. Tovább olvasom