Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Kakuk Levente negyedszer a legjobb

Már negyedszer lett az év férfi tekézője a Szegedi TE világbajnoka, Kakuk Levente, aki azt mondja, apróságok döntöttek 2009-ben az ő javára.
2002, 2003, 2004 és 2009. Ezekben az esztendőkben lett az év férfi tekézője Kakuk Levente (29). A háromszoros világbajnok játékos legelőször huszonkét évesen érte el ezt az elismerést, majd a harmadik után öt év szünet következett.

– Sokat számított a mostani elsőségemnél, hogy az egyéni országos bajnokság szegedi döntőjében mindhárom számot, az összetettet, a párost és a napi egyénit is megnyertem. Ehhez jött a csapat-vb-n elért bronzérem, valamint az idegenbeli átlag. Utóbbi azért fontos, mert itthon sajnos még nem egyformák azok a feltételek, amelyek egy-egy ellenfél otthonában várnak ránk. Természetesen nem azért tekézek, hogy ezt az elismerést megkapjam, de örömmel tölt el, hogy ismét én voltam a legjobb – vélekedett Kakuk.

Mondhatnánk, ahogy egy sportoló halad előre a korral, úgy változik, úgy formálódik, úgy alakul akár a játéka, akár a viselkedése. Kakuk esetében saját bevallása szerint nincs még erről szól.

Az év férfi tekése: Kakuk Levente. Fotó: Segesvári Csaba
Az év férfi tekése: Kakuk Levente.
Fotó: Segesvári Csaba

– Nem lettem higgadtabb az évek múlásával, most is bolond vagyok a pályán, de néha az életben is – mondta nevetve a kiváló tekés. – Akadtak évek, amikor rosszabbul ment, vagy nem vettem részt jelentős eseményeken, de ugyanúgy játszottam akkor is, mint tavaly. Viszont sokan vagyunk erre az elismerésre, és apróságok döntenek csak a remek játékosok között. Mint például, ki mit nyer... A viccet félretéve: azért ilyen erős és nemzetközileg elismert a magyar férfi teke, mert sok a jó játékos.

A pihenő igen rövidre sikerült – nemcsak Kakuknak, hanem a csapatnak is. Az együttes pénteken már az ausztriai Bécsújhelyre utazik, ahol szombaton részt vesz a Három Királyok-kupán, aztán vasárnap már a szerbiai Vrbason van jelenése. A jövő hét végén pedig következik a hagyományos nemzetközi ranglistaverseny, a Nobilis 62-kupa, amely csütörtökön déltől (!) vasárnap kora délutánig jelent majd szórakozást a teke szerelmeseinek.

– Egy kicsit fáj a nyakam, de remélem, ott lehetek ezeken az eseményeken. Az első edzésen már régen túl vagyok, tegnap óta pedig az első hivatalos tréningen is – jegyezte meg végül 2009 legjobb hazai férfi tekése, Kakuk Levente.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szpartak ragyogó csillagai

Nem midendennapi mérkőzés kezdődik szerdán 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának ellenfele a Szpartak Moszkva lesz. Tovább olvasom