Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Kakuszi Ferenc gyalogló-emlékversenyt rendeztek a ligetben

A hét végén az újszegedi ligetben megrendezett Kakuszi Ferenc gyalogló-emlékversenyen szerényen szerepeltek a szegedi sportolók, mindössze egy érmet szereztek.
Fotó: Karnok Csaba
Az időjárás nem kedvezett a Kakuszi Ferenc-emlékverseny és az utánpótlás országos bajnokság résztvevőinek. Az eső ugyan nem zuhogott, hideg sem volt, viszont olyan magas, fojtó volt a páratartalom, hogy – apró képzavarral – a levegőből csavarni lehetett volna vizet. Ez alaposan megviselte a sportolókat (közel hetvenen lehettek), akik tíz egyesület (köztük a rendező Szegedi VSE-vel és a Szegedi Lelkesedés SK-val) képviseletében szálltak harcba az érmekért, a helyezésekért.

Az esélyeket előzetesen Antal Andor, az SZVSE vezetőedzője óvatosan ítélte meg, szerénynek tartotta: kiderült, pontos prognózist adott. Érmet, bronzot, egyedül a férfiak nyílt versengésében a lelkesedéses Molnár István szerzett, az utánpótlás-bajnokságban pedig semmi babér nem termett a hazaiaknak. Sokat elárul, hogy a csapatok rangsorában (Kakuszi Ferenc-emlékverseny) a Lelkesedés az 5., az SZVSE pedig a 8. helyen zárt 9, illetve 3 ponttal.

A központban az ifjú apa, a miskolci színekben versenyző Dudás Gyula volt (a nyílt kategóriában az esélyeknek megfelelően győzedelmeskedett), miután letudta a penzumot, pezsgővel járta körbe a sporttársakat, fogadta a gratulációkat, a jókívánságokat feleségének, Anettnak és fiának, Dusánnak. Ezúttal sem hazudtolta meg magát: a dobogó tetejére a szeretteiről készült friss fényképalbummal lépett fel. És azt ott is büszkén lapozgatta.


Eredmények, pontverseny

A győztesek és a szegediek eredményei, férfi utánpótlás-bajnokság, 20 km: 1. Kapéri Levente (Miskolc) 1:31.27 óra; női utánpótlás-bajnokság, 20 km: 1. Nemere Dóra (Honvéd) 1:43.56, 4. Székely Olga (Szegedi Lelkesedés) 2:24.17; férfi nyílt, 20 km: 1. Dudás Gyula (Miskolc) 1:31.06, 3. Molnár István (Lelkesedés) 1:40.30; női nyílt, 10 km: 1. Gerendás Eszter (BEAC) 49.08, 4. Székely Olga (Szegedi VSE) 59.48; fiúk, junior és ifjúsági korcsoport, 10 km: 1. Márta Tibor (Békéscsaba) 45.43, 5. Marinka Zsolt (Lelkesedés); lányok, junior és ifjúsági kcs., 5 km: 1. Kardos Cecília (BEAC) 24.08; fiúk, serdülők, 5 km: 1. Mészáros Benjamin (Békéscsaba) 25.04; lányok, serdülők, 3 km: 1. Hadnagy Viktória (BEAC) 14.44. Kakuszi Ferenc-emlékverseny, végeredmény: 1. Bp. Honvéd 54, 2. BEAC 45, 3. Békéscsaba 23, 5. Szegedi Lelkesedés SK 9, 8. Szegedi VSE 3 ponttal. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdök és Horváth is vb-induló

A meglévő hat vb-indulóhoz (Janics, Keresztesi, Joób, Sík, Csamangó, Gyökös) tegnap a kenunégyesek… Tovább olvasom