Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Kandó Róbert: határozott edzői tervek

Labdarúgás - A hét sikeres év után távozó Rostás Károly után egy fiatal szakemberrel, az eddig az utánpótlásban dolgozó, és ott több figyelemre méltó eredményt elért 36 éves Kandó Róberttel kezdte meg a felkészülést a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata.
Fiatal, még csak 36 éves a HFC új mestere, Kandó Róbert. Ha a csapat megszorul, még akár ő is beszállhatna.

– Talán maga sem tudom, milyen régen nem léptem pályára. Úgy rémlik, tizenegy évvel ezelőtt fejeztem be az aktív labdarúgást, azóta kispályára is csak nagyon ritkán tudnak elcsalni. Így aztán kizárt dolog, hogy én még pályára lépek. Az edzősködés, a szakma, a háttér, a felkészülés, egyáltalán a feltételek megteremtése viszont már akkor nagyon érdekelt. Az A licencem megvan, határozott elképzeléseim vannak a futballról, ezek között szerepel rövid távon a pro licenc megszerzése is – tudatta terveit a szakember.

Kandó eddig a hódmezővásárhelyi utánpótlásban dolgozott, felnőttekkel még sose.

Kandó Róbert
Kandó Róbertnem határozott tervei vannak.
Fotó: DM/DV

– Fontos lépcsőfok a pályafutásomban, hiszen végigjártam a szamárlétrát, most pedig egy nagyot léptem előre. Az edzők nagy részének álma a felnőttek irányítása, ott pedig a minél magasabb szint. Két napja vagyok felnőttedző, de már most látom, nehéz örökség Rostás Károlyé. Átszervezés lesz az NB II-ben, ez később minket, NB III-asokat is érint majd. A vezetőség az első nyolc hely valamelyikét tűzte ki célul, de világossá tettem a játékosoknak, csalódott lennék, ha a nyolcadik helyen végeznénk. Karcsi idejében volt ezüstérem, a legutóbbi szezon is jónak mondható, kis szerencsével előrébb is végezhetett volna a csapat. A körülmények adottak, és legalább a hatodik helyre várom a HFC-t. Azon vagyok, hogy ahogy eddig az elődeim, a feljövőket beépítsem a csapatba. De meg kell jegyeznem, a játékosok inkább elmennek Vásárhelyről, főleg ha tovább akarnak tanulni, így pedig nehéz itt tartani őket – vélte a tréner.

Kandó elődje, Rostás hét évet töltött a HFC kispadján.

– Karcsi példáján látom, hét év hosszú idő. Mondjuk Ferguson régebb óta irányítja a Manchestert... Vásárhelyen tradíciói vannak a futballnak, amely emiatt még sokáig élni fog. Hogy kivel, velem vagy mással, ezt nem tudom. Nyugodt a környezet, lehet dolgozni, alkotni, engem pedig a továbblépés motivál. Nem sok kellene hozzá, efelé haladunk, miért ne itt lépnék tovább?

A HFC edzőmeccsei

Július 18. (szombat), 17.30: HFC–Kiszombor; július 22. (szerda), 18.30: Békéscsaba– HFC; július 25. (szombat), 17: Mórahalom–HFC; július 29. (szerda), 18: Tótkomlós–HFC; augusztus 1. (szombat), 17: Orosháza–HFC; augusztus 5. (szerda), 18: Sándorfalva– HFC; augusztus 8. (szombat), 17: HFC–Battonya; augusztus 12. (szerda), 17.30: HFC– SZVSE-Gyálarét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuvaitba szerződött a pólós Molnár Péter

Vízilabda - Molnár Péter, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának játékosa Kuvaitba szerződött. Tovább olvasom