Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kanyó Dénes, az izomagyú

Szeged - A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői kőkeményen tréningeznek. Kanyó Dénes és csapata több új dolgot is kipróbál az edzéseken. A világbajnok és világcsúcstartó Kanyó pedig kondizás közben még okosodik is. A kiváló sportolóval beszélgettünk.
– Mit csinált a kondiedzésen?

– Rendkívül intenzívet edzettem, de rövidet.

– Bővebben?

– Összetett gyakorlatokat végzek, nagy ellenállással és sprintjelleggel. A hipergyors izomrostokat fogom munkára, ami valóssággá teszi a közhelyet: izomagyú. A legújabb tanulmány szerint a hipergyors izomrostok mozgatása egy bdlsz hormont aktivál, amely az őssejtekből idegsejteket képez, így kondi közben talán okosodtam is.

Kanyó Dénes (jobbra) és csapata: Kosara Géza, Ladányi Réka és Szovics Kata. Fotó: Frank Yvette
Kanyó Dénes (jobbra) és csapata: Kosara Géza, Ladányi Réka és Szovics Kata. Fotó: Frank Yvette


– Okosodott?

– Zseni vagyok... E=m×c2.

– Mit csinálnak a tanítványok, ők is edzésbe álltak már?

– Edz már mindenki, kipihenték magukat, megkapták a szabadságukat. Végre beérik a vetés, mert olyan tanítványokkal vagyok körülvéve, akik szeretnek dolgozni.

– Jövőre irány Kolumbia, a nem olimpiai sportágak világjátéka. Sokat gondol rá?

– Debreczeni Hajnalkával harcoltuk ki a klubból a részvételt. Ezzel fekszünk, ezzel kelünk. Ennek a versenynek rendelünk alá mindent!

– Mire helyezi a fő hangsúlyt a vizes edzéseken?

– Sprintjellegre váltunk, hiszen amikor felkerül a sátor az uszodára, akkor egy kicsit kevesebb a levegő bent, így ilyen jellegű feladatokat végzünk.

– Bírja mindenki a gyűrődést?

– Én is azt csinálom, amit a tanítványok, vagy inkább ők is azt, amit én. Ha látom, hogy nem bírják, akkor visszább veszek a tempóból.

– Új dolgokat beépített az edzéstervbe?

– A gyerekeknél kiemelt szerepet kapott az atlétikai képzés. Rájuk is fért már. Futás, szökdelés, ez mindig hozzátartozik az edzéshez. Ebben gyengék voltak, de most már sokat fejlődtek, és ez látszik a vízben is. A testtartásukon lehet leginkább látni a fejlődést. Elgondolkodtató viszont, hogy mi történhetett a testnevelésórákon, hiszen mindegyiknek problémája volt a mozgásával, a futással, a szökdeléssel.

– Irány a hétvégén Csehország! Mit vár a nemzetközi versenyen?

– Öten megyünk: Kosara Géza, Gruber Kornél, Szovics Kata, Ladányi Réka és én. Szeretném, ha többen megúsznák a junior Európa-bajnokság szintidejét. Mindannyian jó formában utazunk, ez egy show-jellegű viadal, így mindannyiunk számára nagy élmény lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE EHÖK SE: új kapuk a hallgatók előtt

A Csongrád megyei utánpótláscsapatokat bemutató sorozatunkban ezúttal az SZTE EHÖK SE következik. Tovább olvasom