Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Kaotikus meccsen megvan az újabb bronz: Honvéd-Szeged Beton 12-13

Fordulatos, izgalmas meccsen szerezte meg a bajnoki bronzérmet az A-Híd Szeged Beton csapata a Honvéd elleni második összecsapáson a Kőér utcában.

Közvetítésünk támogatója az EDF Démász Zrt.

Groupama Honvéd - A-Híd Szeged Beton 12-13 (2-4, 3-3, 4-4, 3-2)

Férfi vízilabda OB I. rájátszás, bronzmérkőzés, második találkozó
Budapest, Kőér utca, 300 néző. Vezeti:Németh András, Fekete Balázs

HONVÉD: Gergely - Szivós 4,  Kovács Cs. R.32, Kovács P., 1, Mátyás, Salamon, Tóth M. 2. Csere: Jansik 1, Hangody Gy., Gór-Nagy, Kovács P., Angyal 1, Hangody L. Edző: Vad Lajos.

BETON: Baksa - Turzai, Juhász, Kunac 1, Varga, Török 1, Molnár 2. Csere: Lehmann, Kayes 2, Kiss Cs. 3, Hegedüs 1, Younger 1, Somogyi 2. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 11/5 ill. 10/5.

Ötméteres: 2/1 ill. -.

Sárga lap: Vad Lajos (25. perc)

Kiállítás: Baksa (31. perc, cserével végleg)

Kipontozódott: Tóth Márton (32. perc).

Vincze Balázs: Nehéz meccsnek indult, és a végére az is lett, köszönhetően megint a sok buta hibának és egyéb külső körülménynek. A két bronzmeccs tükrözte az egész éves teljesítményünket, az elsőn a Honvéd fölé nőttünk minden tekintetben és magabiztos győzelmet arattunk, a másodikban sok hibával játszottunk, és a végén vérszemet kapott a Honvéd. Ennek ellenére két meccs alatt teljesítettük a minimális cél, megvan a bronzérem.

Kiss Csaba: Az egész évet nézve szépen csillog a bronz, hiszen előreléptünk az előző évhez képest. Év közben magasra tettük a mércét, amiket kudarcként élt meg a csapat. Ma talán túl hamar megnyugodtunk, ezért lett fordulatos a vége, de le a kalappal a Honvéd előtt, hatalmas emberi tartásról tettek bizonyságot, hogy ilyen körülmények között bronzmeccset játszottak. Sajnálom őket, a hozzáállásuk csillagos ötös.

4. negyed (3-2)

8. perc: Előnyben jöhetünk a végén, a fór kimarad, de Molnár Tamás lövése is. A Honvéd is fórban a végén, Kovács Cs. Róbert viszont ellő a kapu felett, megvan a bronz!

7. perc: Feléledt a hazai védelem, újabb támadás ér véget gól (lövés) nélkül. Fórban jöhetnek a házigazdák, időt kér Vad Lajos. Angyalnak adják be a kapufánál húzásra, de csak kapufa. Kiss Csaba lóg meg a szélen, kimarad a ziccer. Szivós mászik Baksa arcába, arrébb tessékeli, ezért viszont ki is állítják. Ötméteres, Younger a kapuban. Könnyedén bevágja, Molnár Dávid jön az utolsó egy percre. 12-13.

6. perc: Tóth Márton lövését olvassa Baksa, elakad a könyökében a labda. Megint nem tudunk rendesen támadni, indul a Honvéd. Kovács Cs. Róbert értékesíti az előnyt. 11-13.

5. perc: Tóth Márton lövi szét a blokkot, a második próbálkozásból már lőni se tud a Honvéd. Felhozzuk a labdát, de támadóhiba.

4. perc: Megint elveszik a Honvédtól a labdát, de nem sikerül a lerohanás. Kiss Csaba tüzel messziről, Gergely tolja kapufára. Marad nálunk a labda, de röviddel ez után Kiss Csabától veszik el.

3. perc: Baksa jön ki remekül a kapuból, a szegedi akciót megint emberelőnyben vezethetjük le. Kunac bejátszására Varga Péter emelkedik, Gergely ezt védi. Kayesszel szemben már nem ilyen szerencsés.

2. perc: A Honvédnál se marad el a fór, de a gól sem. Kovács Cs. Róbert is kétgólos.  10-12.

1. perc:
Szivós veri meg Youngert a ráúszásban, a Honvéd kezdheti meg az utolsó negyedet. Gyorsan labdát szerzünk középen. Előnyben támadhatunk, közben Vad Lajos kap sárgát. Somogyi második gólját gyűjti be. 9-12.

3. negyed (4-4)

8. perc: Hosszan támad a Honvéd, eredménytelenül. A végén kontra, Kayes indul meg vele, félpályáról vágja rá, de Gergely leszedi.

7. perc: Eredménytelen szegedi akció után Szivós marad tisztán, és akkor általában lő. Most is ezt tette. 9-11. Szép játék, Youngertől jön a labda Molnárnak, a ziccert védi Gergely. Hazai fór, elpasszolják, de marad náluk a labda.

6. perc: Fórban a Beton, Vincze Balázs kér időt. Megvolt a figura, Lehmann és Török centerben, de egyik sem éri el Juhász beadását. Török ellen fújnak ötméterest, a közönség Baksa nevét skandáljan. Tóth Márton vágja a kapufára, a ráadást meg Baksába.

5. perc: Kiss Csaba lopja el a labdát, de nem jut messzire a szegedi akció, kontra. Páros kiállítás, de mire kiúsznak a játékosok, már mi támadhatunk.

4. perc: Angyalra most nem figyeltünk, szépít a Honvéd. 8-11.

3. perc:
Kimarad a szegedi akció, Tóth Márton viszont kontrázik. 7-9. Kiss Csaba megtalálta a lövőkezét, előnyből állítja vissza a háromgólos vezetést. 7-10. Kayes is társul, most már ő sem marad gól nélkül. 7-11.

2. perc: zMár indultunk vissza támadni, amikor Jansik az utolsó másodpercben beveszi Baksa kapuját. 6-8. Kiss Csaba nem centizi ki, akkora erővel zúdítja rá a lövést Gergelyre, hogy a válogatott kapus bevédi. 6-9.

1. perc: Salamoné a harmadik ráúszás, de Hegedüs megint pazarul védekezik, gyorsan jöhetünk. Jövünk is, Hegedüs hozza fel, körbenéz, majd bevágja. 5-8.

2. negyed (3-3)

8. perc: Szivós szépít, megint kettőre. 5-7. Kontra a Szegednél, Hegedüs és Somogyi hátul, a többiek elöl. 1-1 távoli lövés mindkét oldalon, marad az 5-7.

7. perc: Hegedüs szerez labdát. Kayes harcol ki egy előnyt, Kiss Csaba be is vágja. 4-7. Most az ő nevét skandálj a maréknyi,d e annál hangosabb szegedi szurkolómag.

6. perc: Szívós nem szívbajos, 10 méterről vállalja el, Baksa ujjheggyel tolja ki. Kunac védekezik szépen, jühetünk. Youngernek is megjött a lövőkedve, 6 méterről lövi szét a hpsszút. 4-6.

5. perc: Gyorsan véget ér a Honvéd támadása. Kiss Csaba bombáz a blokkba, marad itt a labda. Nem sokáig, a bejátszást Tóth Márton szedi össze.

4. perc: Megvolt a figura, Kovács Péter azonban Baksába vágja a ziccert. Az utolsó másodpercekben Kunac kiszorított helyzetből, de az ejtés elszáll a kapu mellett.

3. perc: A miénk se jobb, ráadásul fórban jöhet a Honvéd. Időt kér Vad Lajos. Szivós minden mérge benne volt ebben a lövésben. 4-5. Jansik szerez labdát, az egyenlítésért támadnak a hazaiak. Előnyben.

2. perc: Előnyben jöhetünk, jövünk is. Molnár Tamás második gólját jegyzi. 2-5. Újabb ötlettelen Honvéd támadás.

1. perc: A második ráúszást is Török nyeri. Varga Péter adná be Kunacnak, de kontra. Meg is lett az eredménye, Kovács Cs. Róbert zárkóztatja a hazaiakat. 3-4.

1. negyed (2-4)

8. perc: Előnyben a fehérsapkás gárda, de megint jól védekezünk, Baksáé a labda. A másik oldalon Szivós tesz hasonlóképp, Tóth Márton meglóg, 2-4-re szépítenek. Somogyi vágja rá a szabaddobást, mint az előbb: kapufáról vágódik ki.

7. perc: Somogyi megint távolról, a kapufáról oldalra pattan. Felhördül a nézősereg, ez tényleg melefg volt. A másik oldalon Kayes szerel, megintg mi jöhetünk. Nem sokáig, kontra.

6. perc: Szegedi előny, Somogyi hatalmas gólt vág a hosszúba. Ma sem kegyelmezünk. 1-4. Angyal távolról, Baksa simán védi.

5. perc: Hegedüs nyúl bele egy passzba, Török indul, Baksától jön is a labda. 1-3. Kőkemény szegedi védelem, tehetetlen a Honvéd.

4. perc: Gyorsan egyenlít a Honvéd, Kovács Péter vágja be az előnyt. 1-1. Molnár húzza be Juhász labdáját, amit az előbb nem adtak meg, az most tisztán gól. 1-2.

3. perc:
Újra szegedi előny, de ez sincs meg. Molnár vág a blokkba. Youngeré a kipattanó, majd két passz után Kunac tör be, ott is a vezetés. 0-1.

2. perc: Fórban jöhet a Honvéd, de kimarad az első akció. A Beton is előnyben, KUnac lövését Gergely üti ki. Marad nálunk a labda.

1. perc: Török nyeri az első ráúszást Salamonnal szemben. Juhász beadását Molnár pöcköli be, de nem adják meg a bírók. Kontra a másik oldalon. TÖrök indul meg, Varga középen, hiába küzd, lesodorják a kezéről a labdát.

18.55: Lehmann Istvánt a csapat technikai vezetője köszöntötte 400. OB I-es mérkőzése alkalmából. Ez úton gratulálunk mi is. A vendégeknél Hárai Balázs az egyedüli hiányzó.

18.50: A bemutatáshoz szólítják a csapatokat. Közben befutott a féltucatnyi szegedi szurkoló is, dobokkal dudákkal. Már szól a Hajrá Szeged!

18.45: Köszöntünk mindenkit a Kőér utcából, ahol rövidesen megkezdődik a bronzmeccs második összecsapása. A szegediek egy újabb diadallal befejezhetik a bajnokságot, ha a Honvéd nyer, a vasárnapi 3. mérkőzés dönt. Ne így legyen. Az érmeket már kikészítették a zsűri asztalára, valamit lehet tudnak már.

Korábban

Vasárnap az újszegedi sportuszodában esélyt sem adott a Vincze Balázs irányította magyarkupa-győztes Tisza-parti együttes a fővárosiaknak, simán 14–8-ra nyertek a Honvéd ellen.

– Egy a célunk, hogy megszerezzük a bronzérmet. Mindenki rendben van, egészséges, így a legerősebb összeállításban szerepelhetünk este. Jó lenne már ma bebiztosítani a győzelmünket. Biztos, hogy keményebb, nehezebb meccs vár ránk, mint az első találkozón. A magabiztos győzelem jót tett a fiúknak, így bízom benne, hogy ma is önbizalommal telve vesszük fel a küzdelmet – nyilatkozta az A-Híd Szeged Beton VE vezetőedzője, Vincze Balázs.

Olvasóink írták

 • 9. kreatív 2012. április 26. 19:18
  „Kedves Polgár!

  Kultúrált stílusú reflexiód köszönöm! Belátom, beismerem, hogy fontos Számodra és még néhány ezer szegedi számara a vízipóló. Rendben. Azt is elfogadom, hogy még európai szinten is helytálltak a helyiek. Egyelőre csak arra kérlek, hogy érts meg engem is. Úgy gondolom, hogy az uszoda fogalma alatt nem sportuszodát kell érteni. Uszoda az, ahol úszni tanulhat a gyermek, uszoda az, ahol az iskolai testnevelés kiegészülhet, uszoda az, ahol a magára és egészségére adó adófizető polgár egészsége megóvása érdekében rendszeresen, napközben, belépő ellenében úszhat! Nos ilyen alkalmatosság kellene több is a városban ( ezért használom a VÁROSI USZODA nomenklatúrát), sőt erre lenne szükség minden iskolában is a későbbiekben! Ezen feltéátelek teljesülése esetén, következő lépcsőben jöhetne a minőségi sport, építhetnénk SPORTUSZODÁT! Ez a prioritási sorrend!
  Hogyan fest most a helyzet?! Épp fordítva! Van SPORTUSZODÁNK, néhány kiváltságos, kontraszelektált protekcióssal!
  Ennek ellenére a vízilabdacsapat és holdudvarának igaza van! Helyükben talán én is ezt tenném! Élnék a lehetőséggel! ....és ők élnek is!”
 • 8. Yucca 2012. április 26. 16:42
  „Szép volt, Beton, gratula! Ebben az egyre erősödő hazai mezőnyben jól csillog a bronz is, de lesz még jobb, ebben biztos vagyok!
  polgár: nagyon korrekt és igaz a hozzászólásod, de kreatívra kár energiát pazarolni. Szerintem azért írogatja a folytonosan ismétlődő, buta szövegeit, hogy hergeljen másokat. Ha nem reagál rá senki, lassan abba fogja hagyni.”
 • 7. Deadman 2012. április 26. 15:27
  „Nagyon nagy GRATULA AZ EGÉSZ CSAPATNAK !!!!!!!!
  Remélem azért jövöre meglesz az a fránya hőn áhított DÖNTŐ..Azt ha kérhetem NE IGAZOLJON EL SENKI !!! ÍGY TÖKÉLETES A CSAPAT Max jőjjenek :))”
 • 6. bessy 2012. április 26. 13:33
  „Gratulálok.Szép volt fiúk-
  Polgár teljes mértékben igazad van, irigyellek, hogy ennyi energiád van még a vitára.
  A többi hozzászólóhoz csatlakoznék tényleg valaki zárja már el ezt a kreatívot, mert határtalan fárasztó. Bármiről van szó, ugyanazt zengi évek óta. Sajnos én is ismerek olyan embereket, akiknek enni alig telik, de ha a jó csapataink megszünnének nem lenne nekik jobb. Vita lezárva.
  Hajrá A-Hid-Beton, és Hajrá Pick!!!!!
  És igenis szép volt a teljesítmény, szép volt amit eddig elértek. És majd más olvasók is döngetik a mellüket ha az olimpián azt tudjuk mondani, "ott egy szegedi srác"!!!
  És mégegyszer gratula a teljesítményekhez és én a magam részéről köszönöm a sok élményt, amiben részem volt a játékuk által.”
 • 5. polgár 2012. április 26. 11:03
  „2. kreatív

  Ismerem az álláspontodat, nagyon sokat olvastam már ugyanezt tőled, csak éppen a Pick Szegeddel kapcsolatos hírek alatt, és nyilván ott más nevekkel.
  Éppen ezért tudom, hogy a te problémád sokkal inkább az, hogy általánosságba véve a profi sport, mint olyan, létezik Magyarországon, és komoly közpénzeket nyel el annak ellenére, hogy a magyar emberek, családok életszínvonala messze nem a "kielégítő" szinten van. A vélemény szabad, vitatkozni, megmásítani éppen ezért nem akarom azt.

  Amire reagáltam konkrétan az előző hozzászólásoddal kapcsolatban, az 2 dolog volt:
  Egyrészt ezen hozzászólásaid sokszor célt tévesztenek. Én tiszta szívemből kívánom, hogy bárcsak Szeged Beton kaliberű "közpénznyelők" lennének csak Magyarországon, mert hidd el, sokkal kevesebb pénz folyik be ebbe a sportegyesületbe tőlünk, hétköznapi emberektől, mint amennyi a felháborodott hozzászólásaidat indokolttá tenné. Mint mondottam, ez a csapat eredményeket ér el - nemzetközi és hazai szinten is. Egy LEN-kupa elsőség, MK győzelem, de még egy BL legjobb 8 is komoly pénzeket hoz a csapat számára, amelyet az saját fenntartására költ. Továbbá ezeknek a játékosoknak közel sincs olyan indokolatlan és szemtelen módon eltúlzott fizetése, mint az aranylábú NB1-es focistáinknak, akik az utóbbi jópár éve az égvilágon semmit sem produkáltak nemzetközi szinten.
  Mégis nekik vannak tervezve több milliárd Ft-os (! - ugyan hol van ilyen mennyiségű pénz vízilabdában?) stadionok, természetesen közpénzből.
  Éppen ezért érzem azt, amit korábban megírtam: rossz helyen kopogtatsz.

  A második dolog: mint az előző hozzászólásomban utaltam rá - (főként) ezen egyesület lobbizásának köszönhetően készültek olyan tervek, miszerint a sportuszodában fejlesztéseket hajtanak végre, és új uszoda építését is tervezik (részletek: www.szegedpolus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=248%3Auj-uszoda-megepiteset-kesziti-el-a-szeged-polus-kft&catid=5%3Aaktualis-hirek&Itemid=6&lang=hu).
  Kérdezem: vajon a vízilabdacsapat jelenléte nélkül mindez megindult volna? Pláne azok után, hogy szintén nem kevés pénzből felhúztak már egy fürdőkomplexumot?

  Még valami: ez az egyesület nagy számú szegedi gyermek és tinédzser sportolását segíti elő a számokra létesített vízilabda iskolával. A saját nevelésű játékosokkal egyébként a felnőtt csapat is fel van töltve. Már csak ilyen szempontból is jelentős szerepet tölt be Szeged hétköznapjaiban.

  Sajnálom, hogy a Pick Szeged után ez a csapat lett újabban a bűnbak nálad azért, mert sok család az elvárható életminimum alatt él. És sajnálom, hogy (hozzászólásaidból ítélve) úgy gondolod, hogy ha ez a csapat megszűnne, akkor a három-műszakos gyermekét nevelő anya rögtön fellélegezhetne, hiszen egyből nőne a fizetése, több szabadideje lenne, és el tudna menni egy VÁROSI uszodába - ami egyébként nem épült meg, mert megfelelő sportolói háttér (és ezáltal külföldi nyomás) híján nem volt indokolt.

  Még egyszer mondom - értem, mi a véleményed és a problémád, és tudom, hogy ezeken nem fogsz változtatni, hiszen évek óta már ugyanezt halljuk tőled. Éppen ezért azt mondom, ez a vita parttalan.”
 • 4. csizmadialaszlo@c2.hu 2012. április 25. 21:06
  „Tessék mondani: ezt a kreatív hozzáírót nem lehet kizárni? Butaságokat, idegesítő és együgyű dolgokat ír, nevével ellentétben egyáltalán nem kreatívan, mindig ugyanazt. A Szeged Betonnak gratulálok innen is ezen évadbeli szereplésükhöz.”
 • 3. TUTI 2012. április 25. 20:41
  „GRATULA!”
 • 2. kreatív 2012. április 25. 20:37
  „7.polgár 2012.04.23. 10:24

  Polgár:
  Sajnos nehéz valakivel úgy érvekkel-ellenérvekkel vitatkozni, hogy teljesen nonszensz dolgokat hoz föl saját mondandójának alátámasztására, és láthatóan úgy beszél a város egyik vezető sportcsapatáról, hogy azt maximum egy-egy cikk erejéig, a statisztikákra rápillantva követi nyomon. Mindenesetre én megpróbálom, bár tudom, szélmalomharcot vívok.............
  9.kreatív
  Kedves Szegedi Polgár!

  Köszönöm részletes topic válaszod! Ez már alapja lehet mélyebb elemzésnek! Kapiskálsz már valamit, de még ez távol áll a realitástól!
  A lényeg: -remélem mindenki megérti- nem lehet szépirodalmat olvasni, ha valaki nem ismeri az ABC-t! Nem lehet Arany Jánossá, Petőfivé válni, ha nincs érdeklődő, igényes olvasói háttér!
  Nem lehet egy városban SPORTuszoda, ha nincs VÁROSI uszoda, abból is legalább három!!!!

  Beton, A, Híd ....ez már lényegtelen! 300-400, ...1000 szúrkoló...ez már lényegtelen!
  Még egy fontos kérdés: Értékrend, értékalap, közteher, esélyegyenlőség! Miért, és kinek fontos x számú sport-konjunktúra lovagot rivaldafénybe állítani?!
  Kedves Polgár, és kedves Zotya: Írjátok le, tegyétek közkincsé azt, hogy mennyi időt szánnak dédelgetett kedvenceink a siker érdekében megfeszített munkával tölteni? Hogyan fest egy napjuk? Ennek fejében milyen ellenszolgáltatást kapnak? Vesd ezt össze egy három-műszakos gyermekét nevelő anya megpróbáltatásaival, jövedelmével !!! Látjátok vannak más nézőpontok is !!! Gondolkodjatok el!!!

  Egy biztos: - én 1000 Ft-ért sem tudok napközben a város egyetlen uszodájába lemenni, mások belépő nélkül, milliókat keresnek ezen! Hogyan van ez???!!!
  Értitek már??!!!!”
 • 1. roxper 2012. április 25. 20:12
  „Grt, úgy látom leesett a nagy teher és felszabadultan már megy a játék... Lehet csak egy jó pszichomókus hiányzott a csapat mellől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres evezős válogatók

Velencén a kishajós tájékoztató volt, Zágrábban az olimpiai kvalifikációért hajtó egységek indultak. Tovább olvasom