Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Kapic: a játékosok maguk zárták be az ajtót - Batik és Gellér Dorozsmán?

Két játékost elküldtek a Szeged 2011 keretéből: Batik Bence és Gellér Gábor különböző okok miatt kikerült az NB II-es labdarúgócsapat keretéből. A sportigazgató, Adem Kapic a két ügy kapcsán azt vallja, amatőrként is profi hozzáállás kell.
Tehetséges, fiatal, az utóbbi néhány meccsen jól is játszott, ám a Szeged 2011-nél érvényesülő profi vezetői szemlélet egyik áldozata a lassan 18 éves Batik Bence.

Edzésben maradt. A játékos szignója hiányzott a szerződésről, majd kikerült az NB II-es együttes keretéből. Tegnap megkerestük a játékost, aki arra kérte lapunkat, addig, amíg le nem zárul az ügye, nem szeretne nyilatkozni. A kérést természetesen tiszteletben tartjuk, Batik pedig az ügy végeztéig egykori csapattársa, Brinszky Adrián irányításával a megyei I. osztályú Kiskundorozsma edzéseit látogatja, sőt ha akar, pályára is léphet a Dorozsma színeiben.

A másik, csapattól eltiltott játékos Gellér Gábor: ő az elmúlt heti egyik edzésen különbözött össze csapattársával, amely után eltiltották az edzéstől, most pedig kikerült a keretből.

Sem Batik... Fotó: Karnok Csaba
Sem Gellért... Fotó: Karnok Csaba


Lapok és konfliktusok

– Dolgozom, ezért aztán nem minden edzésen tudtam részt venni, bár a cégnél ezt igyekeztek tolerálni. Kétségtelen, nem nyugodt a parkolóőri munkám, lehet, hogy az ottani konfliktusokat is kivittem a pályára. Aztán jöttek a piros lapok, illetve az affér a társammal. Az elmondottak alapján jogosnak érzem, hogy megbüntettek, de a büntetés ilyen mértékére nem számítottam. Megvárom, hogy lenyugodjon minden, így én is. Edzésre nem járhatok, jelenleg is melózok, és ez tölti ki az időmet, illetve megpróbálom önállóan karbantartani magam – mondta a 29 éves Gellér, aki akár szintén játszhat Kiskundorozsmán az ESK és a Szeged 2011 között fennálló jogi viszony alapján.

És akkor jöjjön a sportigazgató, Adem Kapic véleménye.

– Mint az élet bármely területén, a Szeged 2011-nek is megvannak a maga szabályai. Amikor elkezdtük a munkát, olyan fiatalokkal számoltunk, akik környékbeliek és tehetségesek. Az építkezés egyik alappillére lett volna Batik Bence. Négyszer álltunk fel úgy a tárgyalóasztaltól, hogy kezet fogtunk, és megegyeztünk, de az aláírás sosem került a szerződésre. Azt mondta Batik, hogy vannak kérői, de itt szeretne maradni, mi pedig boldogok voltunk e kijelentés hallatán. Utoljára aztán nettóban kérte azt az összeget, amit bruttóban ígértünk. Megjegyzem, nettó összegről sosem volt szó. Lakást szeretett volna, ezért is módosítottuk a szerződést, ám azt sem írta alá. A végén mint barát kértem, hozza vissza aláírva a szerződést. Elegünk lett, főleg amikor megjegyezte: alibiszerződést kínáltunk neki. Ha ez így van, miért adott négyszer is kezet rá? Sajnos ezt nem tudtuk elfogadni, így kikerült a keretből. Következetesnek kell lennünk, így Batik és az egyesület erkölcsi normái ellen cselekvő Gellér előtt is bezáródott az a kapu, amelyet saját maguk csuktak be.

...sem Batik nem tagja már a Szeged 2011 keretének. Fotó: Schmidt Andrea
...sem Batik nem tagja már a Szeged 2011 keretének. Fotó: Schmidt Andrea

Fekete bárány?

Kapic most egyáltalán nem népszerű a szurkolók körében.

– Ezek nem az én döntéseim, csak én vagyok az, aki közölte. A klub kötelessége, hogy elmondja az igazságot, a szurkolók pedig akár azt is gondolhatják, hogy nem a helyén kezeljük a dolgokat. Azonban azt hiszem, bárhol a világban így rendezik ezeket a problémákat. A drukker fontos része a klubnak, ha őt sértik meg, akkor az a klubnak is rosszulesik. Az egyesület szurkoló nélkül olyan, mint a test lélek hiányában. Tudom, hogy a két játékos az ultrák kedvence volt, éppen ezért sokkoló, amit tettek. Nem mi akartuk, hanem ők cselekedtek így. Olyan embert nem kötünk magunkhoz, aki nem akar velünk együtt dolgozni – vélte Kapic.

Az egykori ferencvárosi labdarúgónak azt is sokan felvetették, sokkal profibb a gondolkodása, mint amilyenek a csapat körülményei.

– Három hónapja a nulláról kezdtünk el dolgozni. Ez nehéz időszak, de dolgozni kell, és most olyan játékosra van szükség, aki e nehéz időszakban is ezt teszi. Ha amatőrök vagyunk, akkor is úgy kell viselkedni, mintha profik lennénk. Továbbra is hiszünk ebben a projektben, Szeged megérdemel egy első osztályú csapatot – vélte végül Kapic.

Olvasóink írták

 • 16. KovácsGéza 2011. november 03. 06:06
  „Most tudtam meg,hogy havi 500ezer+ egy ferrarit és egy 30 milliós lakást kapott volna a MELEGszivű Kapictól!”
 • 15. KovácsGéza 2011. november 02. 06:13
  „Milyen korrekt vezetésről beszéltek??? Megye 1-be több a pénz mint a Kapic fc-be!!! Igaz, ha sikerül eladni valakit,akkor neki kúrva jóóóóóó!!! <moderálva>”
 • 14. Jorgosz 2011. október 28. 19:10
  „Nem hiszem, hogy hülye lennél, csak nem értünk egyet ebben a kérdésben. De hát ilyen a világ.”
 • 13. eldorádó 2011. október 28. 17:51
  „12. Jorgosz
  ahhh,
  én vagyok a hülye, hogy ide írogatok!”
 • 12. Jorgosz 2011. október 28. 16:07
  „A focira születik az ember, a kőműves szakmunkás pedig tanulja a szakmát. Iszonyatos marhaság ez a egzisztencia dolog. Utána kell nézni mennyi labdarúgó tanul hosszú éveken át. Miért? Mert az edzések mellet ráér tanulni, és mivel van olyan szerencsés, hogy tehetséggel született még a pénzt is könnyebben elő tudja teremteni a tanuláshoz. A kőműves szakmunkás is örülne ha tíz év alatt összejönne neki minden amit szeretne, de neki lehet, hogy egy élet is kevés rá. Úgyhogy azt mondom a foci az játék és nem szakma.”
 • 11. eldorádó 2011. október 28. 11:46
  „A foci is szakma, még ha errefelé nem is látszik annak!
  Egy profi játékosnak 10-15 éve van arra, hogy megalapozza az egzisztenciáját mikorra kiöregszik a játékból. Nevet és indulótőkét kell szereznie ahhoz, hogy boldoguljon az élete hátralevő részében. Ezért nem hasonlítható össze egy fiatal focista egy kőműves szakmunkással!
  Batik, ha tehetséges, már késésben is van: Messi 17 évesen már kezdő volt a Barcában... :-)”
 • 10. Jorgosz 2011. október 27. 22:57
  „Nagyon sok szakmunkás örülne biztos havi 80-100ezer forintnak. Ők is dolgoznak sokszor még hétvégén is, és nekik is el kell tartani a családjukat. Ha a fociból szeretnének megélni menjenek külföldre. Egyébként is igazad van W666W . Csak az a baj, hogy sok megye egyes játékos is pénzért futballozik, és nem játékszeretetből. Egy olyan országban, ahol a foci a béka segge alatt van. Ettől függetlenül Hajrá Szeged!!! De azt még mindig nem tudom miért nem adja le a Telin a meccseket.”
 • 9. picipest 2011. október 27. 22:19
  „Ki ez a Batik?”
 • 8. W666W 2011. október 27. 16:21
  „7. tomix 2011.10.27. 15:58

  Neked azt tudom írni hogy nehogy már egy 17 Éves gyerek nettó 100 ért focizzon már hát hol élünk ?? Focizzon pusziért melette tanuljon szerezzen szakmát hogy ha lesérül ne Ösbunkó maradjon aztán 20 éves korában ha BIZONYÍTOTTA hogy ÉR VALAMIT !!!!! mert 17 évesen még sokat változnak a gyerekek Föleg magyar honban ital, disco stb stb föleg a könynen jött siker után a lányok ..Egy szónak is száz a vége BIZONYÍTANI FOLYAMATOSAN !! aztán lehet igény..csak sajnos ebben a hülye világban eljutottunk odáig hogy már a 12 éves takony csitrik IPODDAL rohangálnak és a valaguk is ki van nyalva ezáltal a KEMÉNY MUNKÁVAL elért sikert nem ismerik....”
 • 7. tomix 2011. október 27. 15:58
  „ezzel csak Batikkal tettek jót, megszabadul ettől a gittegylettől.
  bruttó 100 ezer helyett nettó 100 kért, tanuló esetében ez 18 ezer ft-ot jelent. komoly összeg havi szinten.
  a lakás az albérletet jelenti, amiket hónapok óta nem fizet a klub.
  ja majd Isten fizesse meg.
  kapöcs nyilatkozatára annyit, hogy az edzők játszatták volna, buziki es engedte volna, egyedül kapöcs nem!
  3 éves szerződést akart vele aláiratni, egyedül benne látnak pénzt, nem a nyugdíjasokban
  egyébként Orosznak sincs szerződése”
 • 6. laca74 2011. október 27. 15:08
  „Kicsit nagyobb lett az arc mint azt a tudás indokolná Batik-nál. Először le kellene tenni valamit az asztalra és csak utánna követelözni. Azért mert eddig rugott 3 gólt még senki nem fog hanyatt esni,eza dolga. Ha minden igy történt ahogy a vezetök lekommunikálták akkor jó döntést hoztak.”
 • 5. nemsemmi 2011. október 27. 14:43
  „Nehéz lesz a tulajdonosoknak profi csapatot összehozni, ha amatőr fizetéseket adnak felnőtt játékosoknak. Nem tudom, a Batik gyereket mennyivel kínálták meg (plusz lakás??!), de a fölnőtt játékosok zöme nettó 80-100 ezerért jár minden nap (!!) edzésre, minden hétvégén meccs , minden második hétvégén vidékre utazik és talán a vasárnapja szabad.Ennyi pénzből nemhogy családot, de egymagát sem tudja eltartani egy felnőtt férfi. Amíg nem profiként fizetik őket, addig ne is várják, hogy "másodállásban", napi anyagi gondok mellet ki tudják harcolni a feljutást, csak azért mert valakik szerint Szeged megérdemel egy elsőosztályú csapatot... A világ jobb ligáiban pedig nem szégyenítik meg a tapasztalt, keményen dolgozó játékosokat azzal, hogy a fiatalt - ha mégoly tehetséges is - többszörös gázsiért alkalmazzák. A vezetők fejében kéne rendet tenni először...”
 • 4. eldorádó 2011. október 27. 11:32
  „Fogadatlan prókátorként:
  Egy tárgyalás utáni kézfogás nem jelenti azt, hogy megállapodtunk, hanem csak egy udvariassági formula, legalábbis "beszélő viszonyban vagyunk".
  Egy 17 éves kölyök, ha bérről esik szó, azt ő még nettóban érti, mivel nem üzletember (a cégek bruttóban beszélnek, ha fizetésről van szó).”
 • 3. wleó 2011. október 27. 11:09
  „Nagyon helyes ,hogy kitették a szűrét ennek a Batik gyereknek
  mit képzel magáról........... most már Dorozsmán lehet kergetni a libákat.
  Hajrá Szeged”
 • 2. kowalsky 2011. október 27. 09:14
  „1. rambla 2011.10.27. 07:12
  Olvasás megy?
  Próbáld meg tagoltan.

  Tegnap megkerestük a játékost, aki arra kérte lapunkat, addig, amíg le nem zárul az ügye, nem szeretne nyilatkozni. A kérést természetesen tiszteletben tartjuk”
 • 1. rambla 2011. október 27. 07:12
  „A tisztesség megkívánta volna, hogy Batikot is megszólaltassák!
  Ez így, nagyon egyoldalú!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivosev: megszereted e szerb remeket

Az egész NB I A csoport legjobb teljesítményét nyújtotta Tomiszlav Ivosev, a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázója a Debrecen ellen. Tovább olvasom