Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Kapic: Kész az alap a Szeged 2011-nél - interjú a csapat sportigazgatójával

Szeged - Az alapra jöhet az erős felépítmény; még nehezebb idény előtt áll a csapat; kész játékosokban gondolkodnak; segíteni akart a pályán is; egy percig sem akarta feladni a munkát; eldőlt az edzőkérdés – a Szeged 2011 labdarúgócsapatának sportigazgatójával, Adem Kapiccsal beszélgettünk a felsorolt témákról.
– Egy rossz ősz és egy jobb tavasz: hogyan értékelte az elmúlt idényt?
– Mindenki láthatta, sikerült teljesíteni a célt, a bennmaradást. Lassan építkezünk, a meglévő alapra most már egy erős felépítmény kell. Akadtak problémák út közben, amelyek megoldást igényeltek, és ahogy mindenki, úgy a csapat produkciója is hullámzott, de azért idővel sikerült stabilizálni a teljesítményt. Ezért alakulhatott úgy, hogy az együttes végül meghosszabbította NB II-es tagságát. Hozzáteszem, nem egyszerűen, mert voltak nehezítő körülmények.

– Ha az előző idény nehéz volt, mit mond a következő kvalifikációs szezonra?
– Azt, hogy az elmúlt tavaszi szezonban sem barátságos vagy öregfiúkmeccseket játszottunk. Az első perctől koncentrálni kell, és azt szeretnénk, ha a következő idényben is így állnának a feladathoz a labdarúgók, és komolyan vennék, átéreznék, hogy Szegedért játszanak. Valóban sokkal nehezebb lesz a dolgunk, hiszen csak a 2–5. hely ér biztos NB II-es tagságot.

Szeged 2011 labdarúgócsapatának sportigazgatója
Adem Kapics, a Szeged 2011 labdarúgócsapatának sportigazgatója

– Ehhez viszont erős, ütőképes együttes kell. Megvannak már a tervek ennek kialakítására?
– Nem tűzünk ki konkrét célt a csapat elé, inkább mindig csak az előttünk áll mérkőzésre koncentrálunk, és azt próbáljuk megnyerni. A végén meglátjuk, mire lesz elég ez a hozzáállás. Hogy honnan igazolhatunk? Vannak tehetségek, viszont nekünk kész játékosokra van szükségünk, akik segíthetnek azon az úton, amelyen elindultunk. Az akadémia egészen más világ, a fiataloknak még idő és rengeteg kemény munka kell, hogy fejlődjenek, hogy tapasztalatot szerezzenek. Orosz elmegy a Fradihoz, viszont öt játékossal már hosszabbítottunk, a többieknek pedig élő szerződésük van. Az maradhat, aki a klub céljaiért akar maradni. Annyit elárulhatok, a július 16-án kezdődő felkészülés első napján már lesznek új igazolások, illetve próbajátékosok is.

– Igaz, hogy a tavaszi idény közben tervezte a pályára lépést?
– Még mindig úgy gondolkodom, mint egy labdarúgó, és dolgozik bennem az adrenalin. Nem volt jó a nézőtérről figyelni a szenvedést. Amikor az időm engedte, nagyjából heti két-három alkalommal én is a fiúkkal edzettem, így érezhettem, hogy a csapat része vagyok, és a játékosok is érezhették, hozzátartoznak az egészhez. Megpróbáltam segíteni, hiszen nem volt rossz a gárda, de az eredmények nem jöttek. Aztán láttam, hogy nincs szükség rám, hiszen megfelelő kvalitású az együttes, mint közösség is jól funkcionált, és végre elindult felfelé.

– Sokat és sokan bántották, nem gondolkodott a feladáson?
– Két részre bontható a szurkoló: az egyik végig kitartott, a másik inkább csak hangoskodott. Ilyen a futball. Nem, nem jutott eszembe, hogy feladom, bár rossz volt hallani és érezni a szurkolói hangokat, de egy elvesztett meccs után sem szabad feladni. Tudjuk, hogy mit akarunk, jó úton járunk, és Szeged sorsa, hogy legyen minőségi futballja, hogy minden drukker egyszer újra profi csapatot lásson a városban.

– Hazájában, Szlovéniában mi a sorsa annak a külföldi vezetőnek, akit kikezdenek a szurkolók?
– Nem értem a kérdést. Ahogy máshol, úgy Szlovéniában sem a nem vagy a bőrszín számít, hanem az elvégzett munka, az eredmény. Mindez jobban minősíti az embert, mint az, hogy honnan jött. Sok helyen játszottam, és rengeteg edzővel dolgoztam, ám őket is az eredmények alapján minősítették. Hozzáteszem, ez nemcsak Szlovéniában vagy így, hanem bárhol máshol a világban.

– Igaz, hogy Tóth Bálint marad az edző?
– Igen, a csapat vele kezdi meg a felkészülést július 16-án.

Olvasóink írták

 • 11. csöcskenőcs 2012. június 25. 11:53
  „mit szüntessünk meg? a szegedi kosárlabdát? ezsed helyén van? 1000 szer izgalmasabb meccseik vannak mint a magyar focinak bármelyik elsö három országos bajnokságában. jó vicc”
 • 10. kánaán 2012. június 22. 12:02
  „8. Narumon!
  Néhány évet lehúztam a labdarúgásban.
  Nem azt mondtam, hogy az összes játékos legyen szegedi...
  Van némi fogalmam a Megye 1. és az NB 2. közötti különbségről.
  De sorold már fel légyszí a vezetőség, a működtető kft. és a szakmai stáb szegedi gyökereit!
  Még a nyugati sztárklubok is adnak rá, hogy legyenek korábbi ikonok a csapat háza táján, akiknek a neve összeforr a klubéval.
  Hogy a Szeged 2011-nek nincs múltja?
  Ez van.
  Hogy jövője lesz-e?”
 • 9. Narumon 2012. június 22. 09:54
  „5. Kisvirág: Inkább szüntessük meg a szegedi kosárlabdát az ég világon semmi értelme, és azt a pénzt is toljuk a fociba. Ez közelebb állna az igényekhez és a valósághoz.”
 • 8. Narumon 2012. június 22. 09:53
  „2, Kánaán: Már miért ne lenne szegedi? Vagy szerinted csak akkor szegedi egy csapat ha szegediek játszanak? Megye I.-ben talán megvalósítható (de még ott sem szerintem).”
 • 7. bambulla 2012. június 21. 23:45
  „Tisza
  kisvirág2 a kosárlabdát írta nem pedig a kézilabdát :))))
  de köszönjük hozzászólást :)”
 • 6. Tisza 2012. június 21. 14:16
  „Ugyan kisvirág, az kell még 2 , valamelyik délszláv válogatottból már kikopott kézilabdásra, hogy jövőre is verhessük a Csurgót meg a Balatonfüredet!”
 • 5. kisvirág2 2012. június 21. 13:50
  „igazatok van adjunk inkább pénzt kosárlabdára ide azt a százast”
 • 4. Tisza 2012. június 21. 13:35
  „Nyugi együgyű, ebből az egész hablatyból az utolsó mondatnak volt hírértéke. Ezek szerint egy valódi , tapasztalt edzővel kezdik a fiúk a fölkészülést, ez jó.
  Ennyiből viszont hogy lett volna interjúja a tisztelt újságírónak? :-)”
 • 3. Együgyű 2012. június 21. 12:57
  „,,Kapic: Kész az alap a Szeged 2011-nél - interjú a csapat sportigazgatójával"
  Igazi, semmitmondó nyilatkozat volt a Szeged 2011 sportigazgatójától!
  ,,- Azt, hogy az elmúlt tavaszi szezonban sem barátságos vagy öregfiúkmeccseket játszottunk. Az első perctől koncentrálni kell, és azt szeretnénk, ha a következő idényben is így állnának a feladathoz a labdarúgók, és komolyan vennék, átéreznék, hogy Szegedért játszanak. Valóban sokkal nehezebb lesz a dolgunk, hiszen csak a 2-5. hely ér biztos NB II-es tagságot."
  ,,- Ehhez viszont erős, ütőképes együttes kell. Megvannak már a tervek ennek kialakítására?
  - Nem tűzünk ki konkrét célt a csapat elé, inkább mindig csak az előttünk áll mérkőzésre koncentrálunk, és azt próbáljuk megnyerni. A végén meglátjuk, mire lesz elég ez a hozzáállás. Hogy honnan igazolhatunk?"
  Mért nem a 2-5. hely a cél? Egy sportoló szájból a kishitűség nem jól hangzik!
  Talán az egész sport rizsa? Ezek igazán önbizalomtól terjengő mondatok!
  ,,Orosz elmegy a Fradihoz, viszont öt játékossal már hosszabbítottunk, a többieknek pedig élő szerződésük van. Az maradhat, aki a klub céljaiért akar maradni. Annyit elárulhatok, a július 16-án kezdődő felkészülés első napján már lesznek új igazolások, illetve próbajátékosok is" Fenomenális lesz!
  ,,- Igaz, hogy Tóth Bálint marad az edző?
  - Igen, a csapat vele kezdi meg a felkészülést július 16-án." Ez meg már az egész konkrét idényre is vonatkozik a stabilitás jegyében? Ha igen akkor az egész vezetést újra gyorsan kitüntetni!
  De remélem a FIDESZ-KDNP pártszövetség városatyái a mi kontónkra a helyi büdzséből rendkívüli segítséget nyújtanak Adem Kapicsnak! A támogatás összege a siker érdekében mondjuk, legyen 1oo Milla!
  Hajrá Szeged 2011!!!”
 • 2. kánaán 2012. június 21. 09:21
  „"heti két-három alkalommal én is a fiúkkal edzettem, így érezhettem, hogy a csapat része vagyok, és a játékosok is érezhették, hozzátartoznak az egészhez."
  Szóval azért érezhették, mert méltóztatott beszállni közéjük a főnök.
  Micsoda beképzelt duma!
  Ez a csapat minden csak nem szegedi.
  A püspök szereti a focit és volt az a pénz, amiből ezt megcsinálja néhány "okos" súgóval.
  Sokkal szegedibb az FK, vagy akár a Volán...”
 • 1. Ebgondolat 2012. június 21. 08:44
  „Az is megért volna egy kérdést, hogy lesz-e olyan állapotban a "stadion", hogy a nézők visszatérhetnek az állóhelyre vagy heringként összezsúfolódva és dupla összegért az ülőhelyre szorul mindenki.
  Más. Olyan csapatok lesznek a csoportban, mint: Vasas, Szolnok, Nyíregyháza, Békéscsaba. Szóval, nem lesz könnyű...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második szegedi sportújságíró-találkozó

A labdarúgó-Európa-bajnokság meccsmentes időszakát kihasználva szerda este a Corso Caféba ismét eljöttek a sportos tollforgatók. Tovább olvasom