Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Kapósak a Makó FC labdarúgói

Labdarúgás - A kiváló szereplés, a klub történetének legjobb helyezése, az NB II-es bronzérem hatására első és másodosztályú klubok is érdeklődnek a Makó FC játékosai iránt.
A Makó FC jó szereplése nem csak a csapat szűk környezetében keltette fel az érdeklődők figyelmét. Országszerte megmozdultak a játékosmegfigyelők, akik a harmadik helyezett makói együttes kulcslabdarúgóit figyelték – már Vácott is.

Ott volt például Csank János, a Vác 1994-es bajnokcsapatának edzője. Mehetett Vácra például nosztalgiázás, esetleg a barátok miatt is. Ám a pletykák szerint a Zalaegerszeg jelenlegi szakvezetőjeként makóiakat is figyelhetett. Például Szamosszegi Gábort, aki a védelem közepén kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egész idényben, védő létére többször győztes gólt szerzett, így Vácott is, valamint azt a Gévay Zsoltot, aki ugyan eltiltás miatt nem játszhatott az utolsó fordulóban, de már télen is szóba került a leigazolása a zalai klubnál.

Szamosszegi (zöldben) nagyszerű bajnokságot zárt. Fotó: Segesvári Csaba
Szamosszegi (zöldben) nagyszerű bajnokságot zárt.
Fotó: Segesvári Csaba

Ahogy Ménesi Gábor elmondta, konkrét jelentkező eddig csak Maróti Sándor iránt mutatkozott. Ahogy már leírtuk, a Nyugati csoportban szintén harmadik Pécs érdeklődött a Keleti csoport „vicególkirálya" felől, sőt az egykori védő, Lőrincz Antal ott volt Vácott, ahol személyesen is beszélt a támadóval. A meccs folyamán aztán Lőrincz figyelmét felkeltette a makói 14-es, Bány Tamás is. Igaz, egyelőre csak a mezszáma iránt érdeklődött. Jelen pillanatban Maróti a legkapósabb játékosa a makói egyesületnek, hiszen a Pécs mellett osztrák harmad- és alsóbb osztályú gárdák is csábítják. Sőt bejelentkezett az NB I-es bajnok Debrecen is, ám végül kiderült, Marótinál fiatalabb csatárra vágynak. Pedig Maróti akár már a héten mehetett volna edzésre a cívisvárosba. A kameruni légióst, Ngallét nehéz lesz megtartani, lehet, hogy külföldön, lehet, hogy a hazai első osztályban folytathatja.

– Minden játékosnak június 30-áig szóló amatőrszerződése van a klubbal. Mindenkivel egy évre kötöttünk megállapodást, így az összes játékos szerződése lejár e hónap végén. Akárki is megy el Makóról, a vevőnek nem kötelező fizetnie érte, és valószínűleg nem is fog, mert szabadon igazolható labdarúgó lesz. Magyarországon nagyon ritka, hogy élő szerződésű labdarúgót igazol egy klub, főleg az NB II-ben. Azt gondolom, a keretből három-négy ember mozgása biztosan várható – mondta Ménesi Gábor.

Az elnök elárulta, a túlzott jó szereplés, valamint a gazdasági válság miatt vannak elmaradásai a játékosok felé. A szponzorok, így a makói önkormányzat is kitart a csapat mellett, így ahogy mindig, szűkösen, de biztosítva lesz a klub következő idénybeli indulása az NB II Keleti csoportjában.

– Folyamatosan keressük a szponzori kör bővítésének lehetőségét, és megpróbáljuk a jó szereplés előnyeit meglovagolni – tette hozzá végül Ménesi.

Olvasóink írták

 • 8. triatlonos 2009. június 18. 20:50
  „A makói sportra mindig az volt a jellemző, hogy ha akadt egy megszállott, akkor volt siker. A foci fennmaradását Vizinek köszönheti, aki nagyszerű utódot talált Ménesi Gábor személyében. Természetesen Kolozsvári Jani szakmai munkájának - és "jó szemének"- is sokat köszönhet a város. Mivel munkája során van rálátása a játékosokra, jó csapatot hozott létre. Talán az is hozzájárult a sikerhez, hogy viszonylag kevesebbet igértek, mint a riválisok, de azt próbálták teljesiteni. A makói sziv is fontos tényező, és a szurkolók biztatása. Ha jobb lehetőséget kapnak a játékosok, akkor menjenek békével, mert a focista is árú, és a piac szabályai érvényesek, de abban biztos vagyok, hogy valamennyi távozó szivesen gondol Makóra. Minden távozónak jelentős sikereket és sérülésmentes játékot kivánok. Az biztos, hogy a mérce magasan van, és az ujonan érkezőknek, és a csapatba felkerülő makói fiataloknak nem lesz könnyű ezt a sikert megismételni.”
 • 7. mackósajt 2009. június 16. 21:33
  „Gaben! Akkor a város ipari parkjából válassz már ki légyszíves egy gyárat vagy üzemet, amely egymaga fenn tudna tartani egy NB2-es focicsapatot!Köszi! Ja és ha találsz ilyet, akkor segíts elintézni, hogy támogassa is a csapatot!”
 • 6. Ungarn 2009. június 16. 20:36
  „megánszemély...:) vagy thalia,vagy espace,vagy clio....:::)))”
 • 5. Ungarn 2009. június 16. 19:44
  „Olvasom itt az okosságokat és megkérdezem Gaben: A polgármester nem megánszemély?”
 • 4. Gaben07 2009. június 16. 17:54
  „El kéne felejteni azt a bevett őskommunista szokást, hogy az önkormányzat tartson el egy foci csapatot, nézzétek meg az elit bajnokságokat(angol, spanyol, német, olasz) vagy azok másod- harmadosztályát. Nem az állam ad pénzt a focira, nem a polgármester, hanem magnszemélyek, jellemzően egy gyár, vállalat stb. Ezért is sikeresek, az állam nem jó befektető, az önkormányzat pedig egy állami intézmény, jelen gazdasági helyzetben nem lehet elvárni tőle egy fillért se. Ezt kellene megérteni...”
 • 3. xmanó 2009. június 16. 16:22
  „Ez a CSAPAT nagyon nagy érték!Ha elbaltázzuk jó hülyék vagyunk.Szinte Makót már csak a focicsapatról ismerik,ez a legjobb reklémhordozónk,nem pedig a hagymázás halála...a munkanélküliség,stb,stb......SZPONZOR KERESTETIK!Help!”
 • 2. Racoon 2009. június 16. 15:55
  „A polgármester úr a választóinak és pozícióinak köszönhetően olyan remek anyagi helyzetben van, hogy illő lenne magánemberként is egy kicsit ebből visszaadni. Például szponzorálhatná a focicsapatot. Külföldön a gazdagok tudják, hogy a vagyonukkal felelősség is együtt jár és bőkezűen adakoznak különböző nemes célokra, mert tudják, hogy ha ők ezt teszik, az pozitív vízhangra talál. Búzás úr említette a tömegsport támogatását is. Jelenleg a baráti társaságok nem tudnak hol focizni. A Sportcsarnok egy-egy szabad órájáért küzdenek valamennyien, ami általában este 9-től van. Vásárhelyen pedig öt műfüves pálya közül lehet válogatni!”
 • 1. tűr 2009. június 16. 08:13
  „Az a híresen stabil szponzori kör is nyögvenyelősen adja a dohányt az Önkormányzatról nem is beszélve!A játékosok még csak most fognak hozzájutni az egész tavaszi prémiumukhoz! Vecsésen az önkormányzat a makói 3-4 szeresét adja!
  Az, hogy így szerepel a csapat nem a szponzoroknak köszönhető! Kizárólag a játékosokon múlott, hogy sportemberi mivoltuk tartotta bennük a lelket és a motivációt és nem az anyagiak!
  Azok helyébe meg elmennék Makóról, akiket megkerestek anyagilag stabil klubbok, mert itt csak a pénzük után rohangálhatnak!
  Ez a fasz Búzás meg elgondolkodhatna így 1 évvel a választások előtt, hogy ha kifúj a foci az sok szavazó mínusz lesz ám neki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muréna: Aranyérmek a serdülő és junior országos bajnokságról

Gyöngyös adott otthont a serdülő és junior korú búvárúszók országos bajnokságának. Muréna Szegedi… Tovább olvasom