Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Káprázat a víz felett

Szolláth Szebasztián arany-, Hegedűs Ákos ezüstérmet szerzett a szombati wakeboard és wakeskate országos bajnokság nyílt kategóriájában a Hódmezővásárhely melletti SunCity Szabadidő és Vízisport Központban. A Szegedi Wakeboard Egyesület két sportolójának mutatványaitól tátva maradt a nézők szája.
Roll to blind, tweety bird, blindolt taxi, toeside. Ilyen és ezekhez hasonló kifejezésekkel ismerkedhettek meg azok, akik kilátogattak szombaton a Hódmezővásárhely melletti SunCity Szabadidő és Vízisport Központba, ahol a wakeboard és wakeskate országos bajnokságot rendezték meg.

Aki az utóbbi egy évben nem volt a létesítményben, szabályosan eltévedhetett az érkezéskor: 2013-ra a korábban csak a wakeboardpályáról ismert helyen egy minden igényt kielégítő szabadidőközpont nőtt ki a földből. Ezt bizonyítja, hogy az ob ideje alatt legalább négyszázan voltak a SunCity területén, aki nem a versenyzőket nézte, az a kalandparkban szórakozott vagy a strandon pihent.

Káprázat a víz felett. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ez a nap azonban mégiscsak a wakeboardról és annak kötés nélküli változatáról, a wakeskate-ről szólt. A legnagyobb várakozás természetesen a király kategória, azaz a nyílt férfi felnőtt bajnokságot előzte meg, amelynek hatos fináléjába a Szegedi Wakeboard Egyesület két egyaránt korosztályos világbajnok versenyzője is bejutott. Szolláth Szebasztián címvédőként szerepelt a legjobbaknál, míg a 16 éves Hegedűs Ákos először indult a felnőttek között.

– Mivel Ákos nemrég megnyerte korosztályában a világkupát, úgy döntöttünk, nem lenne értelme az ob-n is a kortársai között versenyeznie. A felnőtteknél azonban nem lesz könnyű dolga, már a dobogó is remek eredmény lenne – mondta Hegedűsné Kovács Henriett, Ákos édesanyja a finálé előtt.

A hatos döntőben minden versenyzőnek kétszer egy kör jutott a bizonyításra, ez alapján kellett meggyőzniük a pontozókat. Ekkorra belejött a közönség is, a legszebb trükköket nagy taps jutalmazta a nézőtéren. Laikus szem számára is látható volt, hogy a két szegedi kiválóság a mezőny fölé nő. Hegedűs nem tűnt idegesnek, az idősebbek között is megvillantotta azokat a trükköket, amelyeket olyan jól ismer, meggyőző volt mindkét köre.
Káprázat a víz felett. Fotó: Karnok Csaba

Ugyanez volt igaz Szolláthra is, aki akkorákat ugrott, hogy félő volt, a víz helyett valahol a parton landol majd egy-egy trükk után.

Az eredményhirdetés során senkit nem lepett meg a szegedi dupla diadal: Szolláth megvédte bajnoki címét, míg Hegedűs első felnőtt versenyén bajnoki ezüstérmet szerzett.

Szegedi eredmények, open men kategória: 1. Szolláth Szebasztián, 2. Hegedűs Ákos. Kids kategória: 1. Hegedűs Olivér. Boys kategória: 2. Faragó Olivér. Junior kategória: 5. Pataki Dániel. Wakeskate, open men: 2. Hegedűs Ákos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúros továbbjutás és két kiesés a kupában

A három Csongrád megyei csapat közül csak az NB III-as Szeged 2011-Grosics Akadémia jutott tovább… Tovább olvasom