Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kár az első félidőért: Szeged Beton-ZF Eger 7-9

Az első félidőben lerohanta az Eger a Szeged Betont, s bár Molnárék a második játékrészre jelentősen feljavultak, már nem tudták megszorítani Birosékat.
Szeged Beton - ZF Eger 7-9 (1-4, 1-2, 3-2, 2-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I 5. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: ifj. Juhász György, Székely Balázs.

Szeged: Baksa – Kiss, Vindisch 1, Komlósi, Molnár 2, Török, Somogyi 2. Csere: Varga 1, Kayes 1, Juhász, Younger, Palotás. Edző: Kásás Zoltán.

Eger: Szécsi – Graham 2, Hosnyánszky 1, Kis G. 1, Budschuh 2, Biros 1, Hegedüs. Csere: Kovács G. 1, Feltham, Varga II. Zs. 1, Kotsidis, Petrovai, Takács J., Sántavy. Edző: Gerendás György.

Emberelőny: 7/3 ill. 4/1.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Kipontozódott: Feltham (30. perc)

Kásás Zoltán: Az Eger túl jó csapat ahhoz, hogy ekkora előnyt adjunk neki az első két negyedben!

4. negyed (2-1)

8. perc:
Somogyi átadását Binder szerzi meg, egri gól nincs. Younger adja előre Molnárnak, két védővel a nyakában nem éri el a labdát. A síp nem szól, csak pár másodperccel később, de akkor már vége. Kár az első félidőért... Marad a 7-9.

7. perc: Feljöhettünk volna egyre, de elveszik a bírók a labdát. Már az ikszre sincs túl sok esély, pedig az utóbbi pár perc adott okot a reményre.

6. perc: Újabb gólnélküli egri támadás után előnyben támad a Beton. Kásás Zoltán kér időt! A Mester fogja a fejét, Molnár lövése elakad Szécsiben.

5. perc: Kayes igyekszik centerben, jó lövés, de beleérnek. Marad nálunk a labda. Kayes most megmutatja, mit akart az előbb. Jelesre vizsgázott. Már csak kettő!! 7-9.

4. perc:
Megúsztuk az egri támadást gól nélkül, de ők is a miénket. Molnár átadását szedi le Biros. Most már csak a nagyobb vereséget kell elkerülni...

Kár az első félidőért: Szeged Beton- ZF Eger 7-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: De jót tett az időkérés! Molnár Papesz "hozza fel" háromra a Betont. 6-9.

2. perc:
Kis terrorizál minket tovább, Komlósi és Younger között lövi a 9. egri gólt. 5-9.

1. perc:
A Beton kezdheti az utolsó játékrészt, de Younger bombájába beleér Szécsi. Megnyúlt a keze egy centivel,ez biztos!

3. negyed (3-2)

8. perc:
Graham passzol Kiss Csabának, köszönjük! Kellene egy gól! Erre várni kell, kontra. Ilyen nincs! Younger és Török védekezik jól, legalább gól nélkül megúsztuk a végét. Háromgólos hátrányban a Szeged az utolsó 8 perc előtt. 5-8.

7. perc: Most megakadtak az egriek, kettőre jöhettünk volna fel, de Hosnyánszky szerez labdát.

6. perc: Hosnyánszky lövése is csak kapufa, újabb hátrányt úszunk meg. Younger lövi szét Szécsit, a kipattanóért küzdő Molnár harcol ki ötméterest. Bent is van! Egyre élénkebbek a szurkolók! 5-8.

5. perc: Biros lövi szét a kapufát, most ennek örülünk. Ez de kellett már! Vindisch adja Somogyinak a labdát előnyben, igazít rajta egyet, majd bevágja Szécsi kapujába. Feltámadnak a drukkerek is...hátha! 4-8.

Kár az első félidőért: Szeged Beton- ZF Eger 7-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. perc:
Újabb szegedi támadás múlt el nyomtalanul.

3. perc: Török védekezik jól, Kovács nem tud bemenni. Támadásban remekelne így a Szeged... Fórban az Eger is, időt kér Gerendás György. Az előnyt megúsztuk, de a gól nem marad el. Újra Graham, de miért teszi ezt velünk? 3-8.

2. perc:
Kellett, mint egy falat kenyér. Negyedik fórunkat Somogyi lövi be. 3-7.

1. perc: Vindisch most összeszedte magát, és Graham elől elhozza a labdát. Sokra nem mentünk vele, Török passzolja el magát. Ennek is meglett az eredménye, Graham kegyetlen. 2-7.

2. negyed (1-2)

8. perc:
Kiss Csaba szedi le Biros passzát, még a lefújás előtt jöhet a Szeged. Somogyi minden dühét beleadja, de csak Szécsi karja bánhatja. A félidőben 2-6.

7. perc: Megtorpant az Eger is, bár négygólos előnynél akár hátra is dőlhetnek.

5. perc: Újabb fór, újabb helyzet, újabb Szécsi védés. Kálvária...

4. perc: Ezt megúsztuk, Kis centerből, de a kapufáról kifelé pattan. Meleg helyzet!

Kár az első félidőért: Szeged Beton- ZF Eger 7-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: Második fórját kapja a Beton, de így se megy. Kiss Csaba lövése jön le a kapufáról.

2. perc: Fájó ezt mondani, de ennek a meccsnek annyi. Budnschuh kettőnél jár. 1-6. Varga elégeli meg a tétlenséget, átejti Szécsit. Szép gól, jár a taps érte. 2-6.

1. perc:
Graham most Törököt is megveri, egri támadással indul a negyed. Ráadásul előnyben. Hosnyánszky keze sajnos nem remegett meg. Ez kezd aggasztó lenni. 1-5.

1. negyed (1-4)

8. perc:
Előnyben támadhat a végén az Eger, de Feltham ellő a kapu mellett. Marad az 1-4.

8. perc:
Jó hazai védekezés, a szurkolók egyre hangosabbak, kérik a többieket is, hogy szorítsanak. Kell is a csapatnak. Megfagytak a szegediek, lövés nélkül ér véget a támadóidő.

7. perc: Jöhet a Szeged, azaz jöhetne, de Varga átadását leszedik a vendégek.

6. perc: meg is lett az eredménye, Varga II. állítja vissza a háromgólos egri előnyt. 1-4. Megvan az első fór, de Török két próbálkozása se éri el a kaput.

Kár az első félidőért: Szeged Beton- ZF Eger 7-9. Fotó: Frank Yvette (galéria)


5. perc: Ilyet még! Vindisch lövi ki a bal alsó sarkot. 1-3. Elveszik az Egertől a labdát, egyre jöhettünk volna fel, de nálunk is kontra.

4. perc: Nem túl bíztató kezdés...Budschuh Erik hatalmas átlövésgóljával 0-2. Kovács centerből 0-3.

3. perc:
A túloldalon is kontra, indulhat a szegedi roham. Somogyi jól veszi észre Molnárt centerben, de Bundschuh jól védekezik, a pörgetés fölé megy. De szép lett volna!

2. perc: Szécsi remekül veszi észre a megúszó Birost, aki a szélről ejt Baksa kapujába. Vezet az Eger. 0-1. Kontrát fújnak a Szegednél...újra az Eger jöhet.

1. perc: Graham előzi meg Vindischt, a vendégek kezdhetik a találkozót. Igazi rangadóhoz illő a hangulat a sportuszodában. Vindisch ütött bele Hosnyánszky átadásába, de marad az Egernél a labda. De nem sokáig.

Korábban

A Vodafone férfi vízilabda OB I soron következő fordulója igazi csemege a vízilabdakedvelők számára: a tavalyi bajnoki bronzérmes Szeged a jelentősen megerősödő ezüstérmes ZF Eger együttesét látja vendégül. A mérkőzés jó ráhnagolódás  a november 20-i magyarkupa-elődöntőnek, ahol szintén megküzd egymással a két alakulat.

Belépők

A nagy érdeklődéssel várt Szeged Beton–Eger férfi vízilabda-mérkőzésre 1000 forintba kerülnek a belépők, de a 14 éven aluliak ingyen tekinthetik meg az összecsapást, amely egyben felvezetője is

Olvasóink írták

 • 3. franzvon 2010. november 09. 21:35
  „1. Jó név ez a " beton"...
  2. Kedves Yvette-jók ezek a fotók-küzdelem, gyorsaság, kis mélységélesség,nagy zársebesség, nyitott blende,fotópuska-kiemelve a lényeget, drámaiságot, s érzékeltetvén a sebességet...”
 • 2. zehn 2010. november 09. 19:25
  „Hát, ezt jól elaludtátok fiúk.”
 • 1. Bábkacsa 2010. november 09. 19:24
  „idióták!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tudás útjára lépett az SZTE futócsapata

"A tudás útja - the way of knowledge" budapesti félmaraton futóversenyen szerepeltek az SZTE… Tovább olvasom