Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Karácsony Ausztráliában: egyik csapatnál sem áll meg az élet

Nemcsak leesett, hanem el is olvadt már a hó, pénteken itt a szenteste, van azonban, aki ilyenkor sem tud pihenni: Csongrád megyei élvonalbeli csapatoknál kérdezősködtünk, kinél hogy telik az ünnepi időszak.
Tizenegy Csongrád megyei első osztályú csapatnál tudakoltuk meg: vajon az év hátralévő részében mikor és mennyit edzenek a 2011-es feladatokra.

Bodrogi Bau Szentesi VK. Szentesen jelenleg nincs edzés a csapatnak: Tóth László együttese a két ünnep között kezdi el a munkát, majd január 15-én a BVSC ellen hazai medencében folytatja a bajnoki szezont.

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A Szedeák – amely tegnap tartotta évzáró rendezvényét a Kiskakas csárdában – számára a legsűrűbb a program, hiszen 29-én még egy bajnoki vár Fodor Péter együttesére hazai pályán. Azért a szokásos menetrendbe vegyül egy kis pihenő is: Drahoséknak december 24. és 25. szünnap, 26-án azonban már edzést vezényelnek.

Floratom Szeged. A héten végig edzenek a Floratom asztaliteniszezői, majd a két ünnep között pihenő szerepel a programban, ám Lukács Levente játékos-edző elárulta, fakultatív módon lejárnak majd az ATSK Szeged együtteséhez játszani. Január 3-án, hétfőn már ismét élesben megy a munka, hiszen 15-én a Békés ellen bajnoki következik.

HPQ-Szeged. A HPQ röplabdacsapatánál még ma is edzést vezényel Mészáros Péter, majd 27-étől 30-áig is lesznek tréningek. Az új évben 3-án találkozik a csapat, és január közepén már ismét bajnokit játszanak Csíkosék.

Hungerit MetalCom-Szentes. A Hungerit február 9-én játszik legközelebb bajnokit, ám a nemzetközi porondon már január 21-étől 23-áig fontos meccset játszik Zantleitner Krisztina együttese (a LEN-kupa következő csoportkörének a Szentes Hódmezővásárhelyen lesz rendezője). Addig pedig edzenek Győriék: két hét pihenő után 28-án kezdik újra a munkát.

A Szeviép Szeged már úton van Nantes felé.  Fotó: Karnok Csaba
A Szeviép Szeged már úton van Nantes felé.
Fotó: Karnok Csaba

Pick Szeged. A Pick kézilabdásai a decemberi meccsdömping után január 3-án találkoznak először (addig edzőjük, Skaliczki László is azt kérte, erőnlétüket tartsák, de a kézilabdát átmenetileg kapcsolják ki az életükből), ám a keret magyar és szlovák válogatottjai számára nem jut ennyi pihenő: ők december 27-étől kezdik meg a felkészülést a január 13. és január 30. közötti svédországi világbajnokságra. A Pick Szeged hivatalos meccset a Tatran Presov ellen vív legközelebb, várhatóan február 2-án.

Szeged Beton. Igazán különleges módon készül fel Kásás Zoltán együttese a 2011-es évre: a Beton vízilabdázói ma még edzenek, majd 22-étől 24-éig pihenőt kaptak a játékosok. 25-én a csapat útra kel Ausztráliába, ahol egészen január 4-éig készül a rá váró feladatokra, egyben részt vesz az ott hagyományosnak számító Tom Hoad-kupán. A Szeged egyébként első tétmeccsét, a Kotor elleni idegenbeli Euroliga-találkozót január 8-án játssza az új évben.

Szegedi TE. A téli időszakban a tekében nincs hosszú szünet: a Szegedi TE következő bajnoki szereplése január 22-én lesz. Előtte viszont két fontos fellépés is vár a szegediekre: előbb január 9-én a szerbiai Vrbason szerepelnek a hagyományos szerb karácsonyi tornán, majd január 12–16-án részt vesznek a szintén hagyományos szegedi nemzetközi NBC A kategóriás világranglista-versenyen.

Szegvár. Már a második szuperligás mérkőzése maradt el az eddig az elvárások felett teljesítő újonc férfi tekecsapatnak. A Szombathely után a Kaposvár sem utazott el az útviszonyokra hivatkozva Szegvárra. A Szombathely elleni mérkőzés új időpontja január 9., míg a kaposváriak elleninek még nincs meg a dátuma. A csapatból Kecskés Miklós szerepel a január 12–16. közötti szegedi nemzetközi világranglista-versenyen.

Szeviép-Szeged. A Szeviép-Szeged együttese tegnap indult el Nantes-ba utolsó idei tétmeccsére (Bécs érintésével ma délután érkeznek, majd edzenek is a helyszínen), ahonnan a szerdai összecsapás után csütörtökön érkezik haza. A csapat a sorozatterhelés után rövid pihenőt kap, a karácsonyi ajándékozás után 29-én edzenek először, ám innentől kezdve is folyamatosan zajlik majd a felkészülés, hiszen január 5-én Szolnokon vár Némethékre nehéz bajnoki.

Taylor&Nash Universitas Szeged. Godova Gábor csapata először január 3-án, már az új évben találkozik, majd Szegeden készül a február 9-én folytatódó OB I-es bajnokságra, amikor is Dunaújvárosban játszanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: Drahos a forduló magyar csapatában

A BB1.hu szakportál Drahos Gábort, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák játékosát választotta az elmúlt… Tovább olvasom