Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Kárász Anna: egy hajó és hét érem

Kajak-kenu, Szolnok - Mozgalmas nyara lesz az EDF DÉMÁSZ-Szeged kajakosának, Kárász Annának (22): a felnőtt-Európa-bajnokság után az U23-as, majd a felnőtt- világbajnokságon indul hét érem, ebből két arany reményében.
– A szegedi ifjúsági és U23-as vb-t népszerűsítő reklámfilmben szerepel. Milyen volt színészkedni?

– Érdekes. Ahhoz képest, hogy egyelőre még csak egy félperces anyag jelent meg, elég hosszú ideig tartottak a felvételek. A budapesti Gubacsi hídnál két órán keresztül zajlottak a felvételek, majd Szegeden még egyszer kameráztak. Nekem csak kajakoznom kellett, igaz, a második alkalom valamivel nehezebb volt. A színészkedés nem az én területen, és ugyan jobbára nem beállított képek voltak, az arcfrissítős jelenet ezalól kivétel volt.

– Elég hihetetlen, de a pályafutása első világbajnokságára készül, rögtön kettőre is.

– Valahogy mindig közbejött valami. Utolsó éves ifiként 2009-ben indulhattam volna Moszkvában, de megbetegedtem. A következő években nem volt esélyem, majd tavaly a második válogató nem sikerült. Voltak külső tényezők, de mindig magamban is kerestem a hibát.

Keményen. Kárász Anna megharcolt azért, hogy három világeseményen szerepelhessen. Fotó: Karnok Csaba
Keményen. Kárász Anna megharcolt azért, hogy három világeseményen szerepelhessen. Fotó: Karnok Csaba

– Ezek szerint lelkizős típus?

– Igen, az vagyok. Napokig őrlődöm belül, és mindig találok magyarázatot magamnak. Emiatt viszont olyan feszültség halmozódik fel bennem, amely miatt megbetegszem. Hiszem, hogy a betegségek lelki eredetűek, éppen ezért sok mindenben változtattam, például kibeszélem a problémáimat a családommal, a kedvesemmel. Ugyanis alapvetően nem szeretem fenntartani a konfliktusokat.

– Ha eddig nem indult, most bőven lesz vb-szereplése: előbb a szegedi U23-as, majd a felnőtt, mind előtt pedig a felnőtt-Eb. Nem sűrű egy kicsit?

– Megmondom utána... A viccet félretéve, egyelőre mentálisan nem vagyok leterhelve, hiszen a télen későn és nem sokat készültünk meleg vízen. Hat hét van hátra az idényből, az Európa-bajnokság jövő héten lesz, aztán rögtön a szegedi U23-as vb, majd egy kis szusszanás után a felnőtt-vb Moszkvában. A három esemény hét számában jó lenne hét érmet, ebből két vb- aranyat szerezni. Az U23-as vb 500 méteres egyesében és a felnőtt-vb 500 méteres négyes számában például reális az esélyem, így nem is olyan földtől elrugaszkodott vágy mindez.

– Azt mondta a második válogató után, hogy a K1 500 méteren olimpiai címvédő Kozák Danuta egy hajóra van öntől. Mikor érhető utol?

– A cél, hogy mindig egyre közelebb legyek hozzá. Van egy terv: 2016-ra kellene utolérni őt. Csak ebben az nincs benne, hogy ő is fejlődik, javul. Neki például most a 200 méteres készülés segített.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiscsapatok

A kiscsapatok nem a vb nyolcaddöntőjében vannak. Azok tévén nézik a tornát, és közben Pintér Attilával gyakorolják a tolódásos védekezést. Tovább olvasom