Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Kárász Anna: lépésről lépésre

Szolnok - Az ezer méteren elért medálok után (két arany-, egy ezüst- és két bronzérem) további öt első, két második és két harmadik hellyel zárták az EDF DÉMÁSZ- Szeged versenyzői a szolnoki kajakos, kenus országos bajnokságot. A klubból kiemelkedett Kárász Anna, aki négy bajnoki címet nyert.
Kárász Annáról tudtuk, hogy tehetséges kajakos. És ezt most maximálisan igazolta is. Négy számban nyert a Szolnokon rendezett országos bajnokságon, ebből három olimpiai szám. Lehet most azt mondani, jó, jó, de az olimpikonok közül többen nem indultak el az eseményen, ám ez semmit sem von le a versenyző érdemeiből. Az ezer egyes után győzött ötszáz és kétszáz egyesben is, illetve ötszáz párosban – mindez pedig a sokoldalúságát igazolja. Nem túlzás azt állítani, a riói olimpiára kijutásra kiváló esélyei vannak Kovács László tanítványának.

– Egy olyan versenyzőt vertem kétszáz egyesben, a KSI-s Vad Ninettát, akit eddig még nem, itt tehát előreléptem. Összességében azt mondom, a válogatók alapján az ob-t kihagyók mögött én következem, és ezt ez a viadal is igazolta. Nagyon örülök, hiszen fontos volt a pontgyűjtés a klub miatt, illetve a bő válogatottkeretbe kerülés is ezen a versenyen múlt. Volt motivációm, volt erőm, és volt célom: pozitív érzésekkel szerettem volna zárni az idényt, hogy pozitív érzésekkel fussak neki a következő felkészülésnek. Rióra gondolok, de még csak a jövő évi világbajnokság kapcsán. A hosszú távú cél természetesen a 2016- os olimpia, addig pedig szépen lassan szeretnék lépésről lépésre haladni – nyilatkozta Kárász.

Jogos a mosoly: Kárász Anna négy számban győzött Szolnokon, a bajnokságon. Fotó: Karnok Csaba
Jogos a mosoly: Kárász Anna négy számban győzött Szolnokon, a bajnokságon.
Fotó: Karnok Csaba

Háromnegyed szegedi hajó vert háromnegyed olimpiai második egységet – a bajnokság egyik meglepetése volt, hogy a Sík Márton, Császár Gergely, Bozsik Gábor, Boros Gergely (utóbbi paksi) összeállítású négyes legyőzte ötszáz méteren a Kammerer Zoltán nélküli, a Londonban ezren nagy bravúrral második helyen célba érő hajóból Pauman Dániel, Tóth Dávid, Kulifai Tamás triót, amely Kugler Attilával egészült ki.

Az ezres döntő után Vajda Attila arra panaszkodott, nem sikerült a számára szokatlan négyes versenyben érmet nyernie. Nos, ez az ötszáz méteres fináléban már összejött, ahol Makai Tibor, Fürdök Gábor és Forgó Christopher társaságában bronzéremnek örülhetett az olimpiai bajnok kenus.
AZ EDF DÉMÁSZ-Szeged összesen hét arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szerzett, és Kárász Anna remeklése révén azt is elbírta, hogy Douchev-Janics Natasa nem indult az országos bajnokságon.

Eredmények
Sík vízi felnőtt kajakos, kenus országos bajokság, Szolnok, Holt-Tisza, az EDF DÉMÁSZ-Szeged hétvégi A döntős eredményei. 500 méter, férfiak, K1: 2. Bozsik Gábor, K2: 5. Hasanovic Dávid, Tóth Attila Tas, 6. Kovács László, Tóth Róbert, K4: 1. Szeged, Paks (Sík Márton, Császár Gergely, Bozsik G., Boros Gergely), 7. Szeged, Mezőgép, Győr (a hajóban szegedi: Kovács L.). C2: 8. Fürdök Gábor, Ződi László, C4: 3. Szeged (Makai Tibor, Vajda Attila, Fürdök G., Forgó Christopher). Nők, K1: 1. Kárász Anna, 3. Horváth Alexandra, K2: 1. Kárász, Vad Ninetta (utóbbi KSI).
200 m, férfiak, K1: 9. Győrfi Tamás, K2: 4. Sík M., Beé István (utóbbi Honvéd), K4: 2. Szeged, Honvéd, Paks (Sík, Bozsik, Beé, Boros), 8. Szeged (Császár, Hasanovic, Győrfi, Tóth Róbert), 9. Csongrád, Kaposvár (a hajóban csongrádi: Siha Zsolt, Pető László). C1: 6. Horváth Gábor, C2: 8. Ződi László, Fürdök G., C4: 1. Szeged, BSE, Szolnok (a hajóban szegedi: Horváth G.), 6. Szeged (Makai, Fürdök, Ződi, Forgó C.). Nők, K1: 1. Kárász A., 5. Horváth A. C1: 6. Bodrogi Márta.
5000 m, férfiak, K1: 4. Petrovics Máté, 14. Ruszkai Krisztián, C1: 6. Fürdök G.

Olvasóink írták

 • 5. techMon 2012. augusztus 21. 16:49
  „J? csaj és további sok sikert !”
 • 4. kgb696 2012. augusztus 21. 14:24
  „sok sikert és még jó csaj is..:)”
 • 3. Szurkoló 2012. augusztus 21. 13:17
  „Sok sikert, Anna!

  Síkék négyes győzelméhez pedig külön gratulálok.”
 • 2. haresz 2012. augusztus 21. 10:42
  „Szép volt. Nem csoda, hogy DJB csomagol.”
 • 1. Zé0 2012. augusztus 21. 10:08
  „Szép volt Anna, csak így tovább! Reméljük 4 év múlva neked is szurkolhatunk az Olimpián!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debrecenben kezd a Naturtex-SZTE-Szedeák

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében elkészítették a férfi NB I A csoport 2012-2013-as alapszakaszának sorsolását. Tovább olvasom