Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Kárász Anna U23-as Európa-bajnok!

Montemor-o-Velho - A portugáliai Montemor-o-Velho adott otthont az ifjúsági és U23-as kajakos, kenus Európa-bajnokságnak, amelyen az EDF DÉMÁSZ-Szeged két női versenyzője két arany- és egy ezüstéremmel zárt.

Kárász Anna duplázott. A portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett ifjúsági és U23-as kajakos, kenus Európa-bajnokságon Kovács László tanítványa, az EDF DÉMÁSZ-Szeged tehetsége ugyanis az U23-asok között ötszáz méteren előbb a négyes tagjaként, majd párosban is az első helyen végzett. Két olimpiai szám, két elsőség, mindkétszer a német egységet verte a magyar hajó – mi ez, ha nem biztató a jövőt nézve.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzőinek Európa-bajnoki eredményei

U23, férfiak, C4 1000 m: 6. Magyarország (a négyes tagja Szabó Kristóf és Forgó Christopher).
Nők, K2 1000 m: 2. Hagymási Réka, Horváth Alexandra (utóbbi Szeged).
K4, 500 m: 1. Magyarország (a négyes tagja Kárász Anna).
K2 500 m: 1. Vad Ninetta, Kárász A.

– A páros volt a nehezebb, mert olyan erős volt a jobbos szél, hogy szinte kicsavarta a kezünkből a lapátot. Féltávnál, azaz 250 méternél egy méter előnyünk volt a németek előtt, majd mögöttem Vad Ninetta letámasztott, mert billegett a hajó, így neki két-három csapás kimaradt, miközben én tovább lapátoltam. Rögtön meg is előztek bennünket a germánok, ám nekik is meggyűlt a bajuk a széllel, így sikerült újra az élre állnunk. Izgalmassá tettük a futamot, de nem Ninetta hibájából történt mindez, hanem a körülmények okozták a majdnem bajt, amit szerencsére tudtunk korrigálni. A négyessel elért siker ennél könnyebb volt – nyilatkozta még Portugáliában Kárász Anna.

Klubtársa, Horváth Alexandra szintén az U23-asoknál a párosok ezerméteres döntőjében a második helyen végzett, itt egy osztrák egység előzte meg Kovács László másik tanítványát, illetve a gödi Hagymási Rékát.

Az U23-as kenunégyesben ott volt két szegedi, Szabó Kristóf és Forgó Christopher, velük a hajó ezer méteren hatodik lett.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MMA: arany helyett ezüst

Belgiumban Brüsszel adott otthont a FILA pankráció, grappling és amatőr MMA Európa-bajnokságnak. A viadalon hat magyar indult, ketten a Szegedi Küzdősport Klubból. Tovább olvasom