Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Kardos Péter: Más kalap alatt

Botrányos játékvezetés mellett kapott ki vasárnap 85–83-ra hazai pályán a Naturtex-SZTE- Szedeák a Falco ellen a férfi kosárlabda NB I A csoportjában. Kardos Péter elnök szerint a meccs morális győztese a Szeged volt, a játékvezetői hármason pedig több ítéletet is számon kér.
– Tudott aludni?
– Nem igazán. Félóránként felébredtem, félálomban pedig leperegtek a szemem előtt a meccs kulcspillanatai. Sajnálom, hogy bár volt esélyünk rá, nem sikerült nyernünk. Nagy szükségünk lett volna a sikerre, reményt adott volna. Persze lehet kritizálni a csapatot, felhozni a kihagyott büntetőket, de ez a vereség nem ezen múlt.

Nagyon figyelt: Valovics játékvezető azonban nem mindig jól döntött. Fotó: Karnok Csaba
Nagyon figyelt: Valovics játékvezető azonban nem mindig jól döntött.
Fotó: Karnok Csaba


– Nyílt kritika érte a meccsen közreműködő játékvezetői hármast. Mely ítéleteket kérik számon rajtuk?
– A kulcsmomentum az volt, amikor a negyedik negyedben előbb nekünk adták a labdát egy alapvonali bedobás után, majd a játékvezetői kupaktanács után, a szombathelyiek reklamálása közepette megváltoztatták az ítéletet. Ez számomra érthetetlen. Aztán 81–80-nál Levyt faultolták, először megítéltek három büntetőt, majd kettőre csökkentették azt. Hozzáteszem, nem csupán ez a két eset volt, amikor az eredetileg meghozott ítéletet a kárunkra módosították... Az is érdekes, hogy bár mindkét vezetőedző sokat reklamált a találkozón, csak Fodor Péter kapott technikait. Mindenképpen visszanézem majd a meccs felvételét, de ezeket a hibákat nehéz volt nem észrevenni.

Panaszt tettek

Írásbeli panaszt nyújtott be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez a szegedma.hu portált üzemeltető Leonardo Kft., miután a Szedeák–Falco meccs lefújása után Valovics István játékvezető ráütött Gémes Sándor fotóriporter gépére.

– Azzal, hogy levonulás közben bíróként odalépett a munkáját végző fotóriporter kollégámhoz, és ráütött a fényképezőgépére, átlépett egy határt – írja panaszlevelében Bonifert Gábor ügyvezető igazgató.

– Elcsalták a meccset?
– Szándékos csalásról, korrupcióról nincs szó. Csupán arról, hogy a magyar bajnokságban van 6–7 olyan csapat, amely évek óta a rájátszásban szerepel, az ő megítélésük olykor más kalap alá esik. Sokat kell még fejlődnünk sportdiplomáciában ahhoz, hogy az ilyen meccseket megnyerjük. Az is megzavarhatta a játékvezetőket, hogy valószínűleg egy sima Falco-sikerre készültek, így felkészületlenül érte őket az éles meccs, a vezetésünk, a nézők reakciója, amitől megzavarodtak. Ez még indiszponáltabbá tette őket, tovább romlott a teljesítményük. Kíváncsi lennék, a komisszár hogyan értékelte a játékvezetők ténykedését, kár, hogy ezeket a jelentéseket nem láthatják a csapatok képviselői.

– Valovics István vezetőbíró a találkozó végén szándékosan megütötte az egyik, munkáját végző fotós fényképezőjét. Mit gondol erről?
– A mérkőzés résztvevőinek biztonságát a klubnak kell garantálnia. A biztonsági szolgálat ezúttal is a helyén volt, így azt gondolom, ha nekik nem kellett tettlegességhez folyamodniuk, Valovicsnak sem kellett volna inzultálnia egy fotóst.

– Tesz a klub hivatalos lépéseket a mérkőzéssel kapcsolatban?
– Sárdobálásba nem kezdünk, de aki megkérdezi a véleményünket, annak szívesen elmondjuk. Amúgy sem lenne túl sok értelme, hiszen a meccs végeredménye ettől nem változna meg.

– Milyen pozitívumot lehet találni a vasárnap estében?
– A mérkőzést morálisan megnyertük, ezt bizonyítja, hogy a szurkolóink is ünnepeltek a lefújás után. Óriásit küzdöttünk, közönségszórakoztatóan játszottunk, méghozzá a bajnokság élén álló csapat ellen. Ebből lehet építkezni, igaz, a tabellán csak a pontok számítanak. A csapat mindenesetre megmutatta az erejét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czina József: Visszavágunk a Tatabányának!

Holnap a Budapest Bank férfi kézilabdaligában hazai pályán szerepel a Pick Szeged együttese, ellenfele a Tatabánya lesz. Tovább olvasom