Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Karsai: két teke bajnoki érem

Andráshida - A Zalaegerszeghez tartozó Andráshida adott otthont a férfi tekézők egyéni, páros és összetett egyéni bajnokságának. A viadalon a Szegedi TE kiválósága, Karsai László egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett.
Lakodalom van a mi utcánkban. Az a legnagyobb baj, hogy nemcsak az utcában, hanem azon a szálláson is lagzi volt, amelyen a Szegedi TE tekései Andráshidán aludtak. Így aztán az országos egyéni bajnokság első versenynapján még százszázalékos volt a testi és lelki állapotuk, ám másnapra a kevés, néhány órás alvás miatt kemotoxos légyként kóvályogtak az andráshidai pályán. Mindezek ellenére sikerült két érmet szereznie a küldöttségnek, mégpedig a csapatkapitány Karsai László révén, aki párosban második, napi egyéniben pedig harmadik lett.

– Mindkét napon a kezemben maradt húsz-harminc fa, így aztán a speciális játékot igénylő pályán, amelyek közül főleg a hármas volt érdekes, két aranyérmet otthagytam. De nem vagyok elégedetlen, mert páros társam, Zapletán Zsombor teljesen megérdemelten nyerte meg a viadalt, nekem pedig az elmúlt évekhez hasonlóan megint sikerült érmet szereznem, ráadásul kettőt is. Egy medált szerettem volna, kettő lett belőle, hála a jó égnek – nyilatkozta Karsai László.

A szegediek számára ezzel befejeződött a versenyidény, jöhet a megérdemelt pihenés – a felkészülés várhatóan júliusban kezdődik.

Eredmények
Férfi tekézők egyéni, páros és összetett egyéni országos bajnoksága, Andráshida. Eredmények, páros: 1. Fehér Béla, Bíró Ervin (Szolnok) 1238 (641+597), 2. Zapletán Zsombor (Neumarkt), Karsai László (Szeged) 1234 (617+617), 3. Pete II. László (BKV Előre), Hergéth Zoltán (Bamberg) 1224 (594+630) fával. Napi egyéni: 1. Zapletán 638, 2. Kiss Tamás (Zalaegerszeg) 622, 3. Karsai L. 616 fával. Összetett egyéni: 1. Zapletán 1255, 2. Kiss T. 1245, 3. Fehér B. 1244 fával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három napig Szegedre figyelt a kick-box-világ

Huszonhat ország majdnem kilencszáz harcosa küzdött a műjégpályán – számos korosztályos vb- és Eb-indulói hely kelt el. Tovább olvasom