Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Karsai László átlépte a bűvös határt

Igen gazdag pályafutás áll mögötte. Nyert világbajnokságot, Bajnokok Ligáját, világkupát, Európa-kupát, magyar bajnokságot csapatban és egyéniben is – van, amelyből nem is egyet. Ám a rutinos Karsai Lászlónak is olyat adott a zalaegerszegi tekecsapat-világbajnokság, amit még nem élt át.
A Szegedi TE játékosa, Karsai László (46) életében először hivatalos világeseményen átlépte a bűvös hétszáz fás határt. Ezt a zalai tekecsapat-vb-n rajta kívül mindössze hatan (a román Lupu kétszer, valamint Rohotin, a szerbiai Zavarkó és Ernyesi, Kiss Tamás, valamint a macedón Stoklas) tudták megcsinálni – ritka élmény volt.

– Huszonnégy kilencest dobtam a 702 fánál? Nem rossz százhúsz próbálkozásból... Nagyon szeretek ilyen pályán játszani, mert aki figyel, az sok fát érhet el, ám ha lankad a figyelem, máris hibát követhetünk el. Az első nap az észtek ellen 642 fát ütöttem, az inkább bemelegítésnek tűnt, később viszont benne volt a kezemben a nagy eredmény. Egyszer már átéltem ehhez hasonló élményt: egykor a kilencszáz, majd később a hatszáz fa is ilyen lélektani határ volt. Azt mondják, elsőre nehéz átlépni a hétszázat, onnan kezdve viszont könnyebben megy. Ennyi idősen még mindig igyekszem a fiatalok nyomában maradni, és még mindig többször sikerül, mint nem – nyilatkozta Karsai.

Huszonöt év után rendeztek újra Magyarországon világbajnokságot – nem is akármilyet.

Csúcs ez a csapat. A magyar női és férfi tekeválogatott is világbajnok lett Zalaegerszegen. Fotó: DM/DV
Csúcs ez a csapat. A magyar női és férfi tekeválogatott is világbajnok lett Zalaegerszegen.
Fotó: DM/DV

– Jó néhány vb-n jártam, és lehet, hogy elfogult vagyok, de az a szurkolás, az a közönség, amely most minket biztatott, szenzációs volt. Plusz egy embert jelentettek; aki szenvedett, azt is ki tudták húzni a gödörből. Az egész magyar válogatott nevében szeretném megköszönni a szegedieknek, aztán a kunfehértóiaknak, a zalaiaknak, a pécsieknek és mindenkinek ezt a félelmetes hangulatot. Jó lenne, ha nem kellene megint negyed évszázadot várni a magyar rendezésre – vélte Karsai.

Már csak egyetlen verseny van hátra a versenyszezonból: az egyéni, sprint és összetett bajnokság az újszegedi teke- és bowlingcentrumban június 8–9-én, amelyből hiányzik majd a páros szám.

– Legalább kipróbáljuk ezt is, mert ilyen fajta rendezés még nem volt. A 16 közé szeretnék bejutni a saját otthonunkban tartandó ob-n, amely azért nem egy vb-minőségű pálya: annál sokkal nehezebb. A szegediek közül bárki megnyerheti, sok múlik azon, ki milyen napot fog ki. Az szinte biztos, hogy ezen a pályán hétszáz fát nem igazán lehet teljesíteni – mondta végül Karsai László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Universiade-válogatott: megvan a Vincze-keret

Vincze Balázs ismertette a nyári kazanyi főiskolai világjátékokra készülő fiatalok névsorát. Tovább olvasom