Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Kásás mester építkezik

A bajnoki bronzérmes, Euroliga-indulást kiharcoló Szeged Beton férfi vízilabdacsapata hétfőn megkezdi a felkészülést a következő idényre. A gárda trénere, Kásás Zoltán a legutóbbinál erősebb bajnokságra számít.
Kásás Zoltán egyelőre még csak házat épít, de hétfőtől a Szeged Beton csapatával teszi ugyanezt.

– A Balaton partján van egy kis telkünk, a rajta lévő ház már nem a legjobb állapotban volt, elhatároztuk, kipofozzuk, felújítjuk – közölte a pólósok trénere. – Mivel aludni nem lehet benne, mindennap ingázunk Budapest és a magyar tenger között. Nem az a tipikus kikapcsolódás, pihenés, de egyáltalán nem bántam, az évközi kétlaki élet után végre több időt lehettem a Pesten élő és dolgozó feleségemmel, és persze Tamás fiammal is. Csak az a baj, hogy az építkezés közben túlemeltem magam, az alkaromban részleges izomszakadást szenvedtem. Nem túl kellemes, de túlélem.

Ez persze nem akadályozta meg a mesteredzőt abban, hogy felkeresse a szívéhez oly közel álló válogatottat. Ez nehezen is képzelhető el egy olyan emberről, aki Kemény Dénes segítőjeként három olimpiai arany létrejöttében segédkezett.

– Bele is betegedtem volna, ha nem megyek el a srácokhoz – mondta Kásás. – Amíg a segítő, a válogatottságot lemondó Benedek Tibi nem állt munkába, addig én segítettem Dénest, de az elmúlt héten a leányfalui gyakorlásokra is ellátogattam. Most Szicíliában szerepel tornán a válogatott, Siracusába szívesen elmentem volna, szép emlékek kötnek oda, 1989 és 1991 között ott voltam edző.

Erősebb bajnokság.  Kásás Zoltán edzőre (jobbról) és tanítványaira nehéz évad vár.  Fotó: Schmidt Andrea
Erősebb bajnokság. Kásás Zoltán edzőre (jobbról) és tanítványaira nehéz évad vár.
Fotó: Schmidt Andrea

A szünet alatt néhányszor Szegeden is tett villámlátogatást Kásás Zoltán, hétfőtől viszont csak hétvégenként tud „kiszabadulni" a városból.

– A tervezettnél pár nappal korábban kezdjük a Betonnal a felkészülést, mégpedig azért, mert újfajta tornaszerrel ismerkedünk meg, ez pedig az amerikai haditengerészetnél kifejlesztett TRX. Ez egy hordozható, felfüggeszthető, funkcionális tréningeszköz, amellyel az erőt, az egyensúlyérzéket, a hajlékonyságot, valamint az úgynevezett core izmok stabilitását egyaránt lehet fejleszteni. Mivel az OB I legidősebb átlagéletkorú csapata a Szeged, nem lenne nagy baj, ha bizonyos mutatókban előrelépnénk.

A szakember szerint erre azért is lenne égetően szükség, mert a zágrábi Európa-bajnokság miatt csak októberben kezdődő bajnokságban jóval nehezebb lesz dominálni, mint a legutóbbiban.

– Rendkívül kemény évad elé nézünk, bejuthatunk a döntőbe, de lehetünk csak ötödikek is. Ritkán fordul elő olyan az OB I-ben, hogy a négy közé hat csapat, rajtunk kívül a Vasas, az Eger, a Fradi, a Honvéd és a Szolnok is jó eséllyel pályázik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíró André nem lassít

Bejutott a legjobb 16 közé a csehországi Plzenben zajló U14-es fiú tenisz Európa-bajnokságon Bíró… Tovább olvasom