Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kásás Zoltán: ha kellek, úgyis megtalálnak

Sorozatunkban aktualitásokkal foglalkozunk. A férfi vízilabda OB I-ben a bajnoki bronzérmét megvédő Szeged Beton VE vezetőedzőjének, Kásás Zoltánnak a klub vezetése nem hosszabbította meg a lejárt szerződését.
– Május első felében többek között lapunknak is azt nyilatkozta, a következő idényben is ön felel majd a Szeged Beton szakmai munkájáért. Ehhez képest a klubvezetés nem hosszabbította meg a lejárt szerződését...
– Egyet tisztázzunk: nem jelentkeztem, hogy itt akarok maradni, a klub keresett meg, Körtvélyessy Péter elnök úr közölte, hogy velem képzeli el a következő évadot is. Azt mondtam erre, hacsak nem kopogtat az ajtómon egy visszautasíthatatlan ajánlat, elfogadom a felkérést. Ebben a tudatban utaztam el Olaszországba az elmúlt héten, csütörtökön Cataniában ért a hívás, hogy mégsem én leszek a Szeged trénere.

– Nagyon csalódott?
– Azért nem vagyok az, mert ezt már volt szerencsém 2005-ben a Vasassal átélnem. Markovics László elnök felkért a folytatásra, aztán pedig visszakozott. Inkább azt mondanám, hogy bosszús vagyok. Lejárt a szerződésem, a klubnak szíve-joga eldönteni, kivel képzeli el a jövőt, csak éppen egy hónapja még nem erről volt szó. Azért azt elmondanám, bevallom, furdal a kíváncsiság, vajon mi történhetett négy hét alatt... Hallottam olyan blődséget is, hogy megromlott a kapcsolatom a játékosokkal. Ez nem igaz, tökéletes volt a viszonyom a srácokkal. Elismerem, szigorú voltam, de hát az csak nem bűn, ha mindenkiből próbáltam kihozni a legjobbját, ha minden meccsen nyerni akartam. Az itt töltött közel három és fél évet a szép emlékeim között raktározom el. Sok sikert kívánok a csapatnak!

Kásás Zoltán. Fotó: DM/DV
Kásás Zoltán. Fotó: DM/DV


– Mihez kezd most?
– Ha arra kíváncsi, hogy a klubvezetés döntése elvette-e a kedvemet a pólótól, akkor határozott nem a válaszom. Egyelőre pihenek, lazítok, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Soha életemben nem ajánlkoztam, most sem teszem, ha kellek, úgyis megtalálnak.

Olvasóink írták

 • 5. W666W 2011. június 12. 15:37
  „2. bezanne 2011.06.11. 17:21
  ....
  Teljesen egyetértek Zotya100 - al azért annyival kiegészíteném, hogy Ezt a játékosos írásodat sem tudom mire vélni, ugyanis az tény, hogy igen igen szigorú, és EREDMÉNYCENTRIKUS ember KÁSÁS ZOLI bácsi / jó lenne ha ennyi tiszteletet megadnál neki öcsi / aki az itteni szegedi edzők közül messze a legeredményesebb volt, még Pozsgay Zsoltnál is aki a szegedi ETALON edző volt / nyugodjon Békében / és a szurkolók nevében mondhatom, hogy igen korrekt és jó ember volt aki egyáltalán nem ezt érdemelte...

  Az meg már tényleg régen rossz, hogy azért büntetnek valakit mert egy igen rövid kispadú együttesböl kihozta a maximumot amit lehetett....

  nem tudom miért az edző hibája az, hogy a szponzori kör képtelen egy olyan csapatot összehozni mint amilyen eredményeket elvárnak az edzőtől....Ugyanis ha egy csapat a második helyet, vagy a döntőt tüzi ki célul akkor tisztára nevetséges az a helyzet , hogy a sorsdöntö mérközéseken az edzőnek a kispadon írd és mond a cserekapussal együtt !!!! 3 maximum 4 cseréje van ez a közröhej szintje.....

  <moderálva...>”
 • 4. laca74 2011. június 12. 13:33
  „Remélem ez nem a játékos uralom kezdete mert akkor hamarosan nem lesz vizilabda Szegeden amit lehetne szeretni. Kásás Zoltán letett az asztalra valamit amit nem lesz könnyü túlszárnyalni,de lehet bizonyitani a csapatnak hogy van hova fejlödni. Kásás Zoltánnak pedig továbi sok sikert kivánok!”
 • 3. Zotya100 2011. június 11. 17:38
  „2. <moderálva> Nem tudom, mi a francért kellett a Nemzeti Sportos hozzászólásodat ide is bemásolni, -- mindenesetre nem véletlen, hogy az összes korábbi itteni és ottani hozzászólásokat tekintve igencsak egyedül maradtál a véleményeddel, ami téged minősít, és nem Kásást, aki igencsak sokat letett már az asztalra.”
 • 2. bezanne 2011. június 11. 17:21
  „kásás z a vlv-n eltávolításával kapcsolatban csak a kurflit tartotta fölöslegesnek. ezt a szót nem értem, így kásás z véleményét sem. nyilván sértö neki, hogy nem kérnek belöle miközben ö nagyon jónak tartja magát. szerintem nem az, de ez csak az én véleményem. ha a vezetés közli vele a döntést közvetlenül a bajnokság után, kockáztatja a tervezett átigazolások sikerét. tehát nem állt módjában ennél többet tenni az átadólistára került trénerért. az edzök leváltása sehol és semmilyen sportágban nem történik ennél tapintatosabban. kásás z a maga osztályfönökös, autokrata, a játékosait nem tisztelö és az ö nyelvükön nem értö, állandóan nyafogó, humortalan edzöi stílusával csak keveseket szokott elbüvölni a saját környezetében. a vezetöség nyilván szondázta a játékosok hozzáállását a trénerhez és ezt is mérlegelve hozta meg a döntését.”
 • 1. kowalsky 2011. június 11. 15:22
  „További sok sikert, a klubtulajdonosok sosem arról híresek, hogy értenek is ahhoz, amit csinálnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nosztalgia sorozatunkban: Milito nem lett Gémes Lecsó

Sorozatunk negyedik részében Méhes Gábor, lapunk sportrovatának egykori munkatársa nosztalgiázik. Tovább olvasom