Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Kaszás Gáborra emlékeznek

November 22-én megkezdődik a hagyományos amatőr szegedi kispályás labdarúgótorna, a Kék Mókus-kupa. A döntők napján, december 27-én egy igazán színvonalas emléktornát rendeznek Kaszás Gábor emlékére.
1990. február 28.: tragikus esemény időpontja a szegedi fociban. Autóbalesetben fiatalon elhunyt Kaszás Gábor, a SZEOL AK sokra hivatott edzője. Emléke azonban tovább él, és ez tettekben is megmutatkozik. Mégpedig december 27-én az újszegedi sportcsarnokban, amikor három csapat, az FTC (például Nagy Zs., Hrutka, Dukon, Bánki), a Bp. Honvéd (pl. Csábi, Détári, Pisont, Sallai) és a házigazda SZEOL AK (például Birinyi, Deák, Kozma III. Z., Orosházi) öregfiúk gárdájának részvételével a nagyszerű szakember emlékére tornát rendeznek.

Addig azonban történik még egy s más: például a nevezés a hagyományos Kék Mókus-kupa amatőr kispályás focitornára, amelyen a döntőnap betétprogramja lesz a fenti hármas esemény – derült ki tegnap a szegedi városi sportigazgatóság és az önkormányzat közös, a John Bull Pubban igazán profi körülmények között megtartott sajtótájékoztatóján.

A stegedi Szácsány Gábor (balról) és Kemenes Zoltán újra találkozhat a kispesti Kovács Kálmánnal Fotó: Segesvári Csaba
A szegedi Szécsényi Gábor (balról) és Kemenes Zoltán újra találkozhat a kispesti Kovács Kálmánnal
Fotó: Segesvári Csaba

Arról a tornáról van szó, amely egykor az újszegedi ligetben, hóban, fagyban startolt, a fődíja pedig egy malac volt. Az a torna következik megint, amelyet többek között olyan felejthetetlen emberek szerveztek, akik már sajnos nincsenek közöttünk: Kósa Zsigmond és Török György. És az a torna kezdődik, amelyre ezúttal november 14-éig négy kategóriában – –12, –35, +35 és +45 – várják a csapatok jelentkezését.

Az együttesekben NB III-as, vagy annál alacsonyabb osztályban szereplő labdarúgók lehetnek. Minden további információ – így a nevezési lap is – letölthető a www.szegedsport.hu weboldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstnapok a karszton

Az aggteleki karszton rendezték a tájfutók normál távú országos bajnokságát.Minden kategóriából a… Tovább olvasom