Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Kedden kezdi a bajnokságot a HPQ Szeged

Kedden a kiemelt csoportban megkezdi bajnoki szereplését a HPQ Szeged férfi röplabdacsapata. A klubvezetés Nusser Elemér gárdájától az 1-6. hely megszerzését várja.
A Szegedi Röplabda SE 2005 januárjában alakult Varga Tamás elnök és Dávid Tibor elnökhelyettes kezdeményezésére, mivel a Papiron SC felnőttcsapatát a szövetség kizárta a bajnokságból. Akkor az elsődleges céljuknak a tehetséges utánpótlás életben tartását tekintették. A 2005/2006-os versenyévben elölről kezdték a szegedi röplabda felépítését: beneveztek az NB II-es bajnokságba. Sőt névadó szponzort is találtak. A Starcopy Kft. a támogatását attól tette függővé, hogy a csapat feljut az NB I-be. Ez nagy meglepetésre Csepelen sikerült is. Következett a Liga-csoport, az elmúlt bajnokságban pedig az alapszakasz megnyerésével kiharcolták a lehetőséget, hogy a kiemelt csoportban játszhassanak. Ezek azonban már Nusser Elemér szakmai munkájának az eredményei. Ezzel meghálálták az új névadó szponzor, a HPQ támogatását.

A röplabdások méltán büszkék a tervszerű utánpótlás-nevelésükre is. Ebben nagy szerepet játszott a szegedi önkormányzat és a klub támogatói köre.

A HPQ Szeged férfi röplabdacsapata. Fotó: Frank Yvette
A HPQ Szeged férfi röplabdacsapata. Fotó: Frank Yvette

Ma az U23–Debrecen mérkőzéssel megkezdődik az új bajnoki év. Az elvárásról Dávid Tibor elnökhelyettessel beszélgettünk.

– A klubvezetés a legjobb hatba várja a csapatot. Úgy érezzük, hogy megfelelően sikerült az erősítési tervünket megvalósítani, hiszen Affentáler Gábor, Bokor Elek és a játékot ismét nálunk folytató Nacsa Gábor tapasztalt és kiváló röplabdás.

A beszélgetésből kiderült, hogy nagy harc várható a Kecskeméttel, a Barcikával és a MAFC-cal, amelyek szintén jól igazoltak. A sportvezető szerint a Dunaferr kissé kiemelkedik a mezőnyből, amely szinte az egész U23-as magyar válogatottat adja. A Kaposvár pedig csak a keresztjátékba kapcsolódik be, mert addig Interliga-mérkőzéseket játszik.

– Mivel nekünk kellett igazodni a Pick Szegedhez és a Szeviéphez, kissé nehézzé vált a sorsolásunk. Kedden a Dunaferrel kezdünk hazai pályán, azonban utána három idegenbeli – Dág, Barcika, MAFC – bajnoki következik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólgazdag meccs elé néznek a Pick-drukkerek

Ma délután öt órakor hazai pályán, az újszegedi sportcsarnokban fogadja a Pick Szeged férfi… Tovább olvasom