Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Kegyetlen időszak Gyulán

Napi két edzés, erőgyűjtés, majd felkészülési meccsek sora – így készül az elmúlt szerda óta a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB III-as labdarúgócsapata, amely Gyulán mindent megtalál, ami a megfelelő munkához szükséges.
Edzés délelőtt 9-től, edzés délután fél négytől, a tréningek monotonságát megszakítandó több felkészülési mérkőzés. Nem unatkoznak a labdarúgó NB III Közép csoportjában jelenleg második Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgói, hiszen Nyilas Elek vezetésével alaposan belekezdtek a téli munkába.

– Akikkel együtt dolgoztam az előző fél évben, azok mentálisan és fizikálisan is ráálltak a munkamódszereinkre. Az újaknak még akadnak problémáik, de ebben a játékosok számára kétségtelenül kegyetlen időszakban fel tudjuk zárkóztatni őket. Az új játékost, Máté Pétert a középpályán venném számításba, de az élettapasztalata és a pályafutása alapján a fiatalok előtt példaképnek is szeretnénk felépíteni. A futballban azt a szót, hogy levezetés, nem ismerem az ő esetében sem, így rá is a labdarúgás utáni élet megalapozása várhat. Ha okos és profi, akkor ebből a szituációból csak jól jöhet ki. A helyzetünk minden szempontból kedvező, hiszen a létesítményünk adott a minőségi és mennyiségi edzésekre, illetve a gyulai fürdőt is használjuk – nem strandolásra, hanem úszásra. A középpályára már igazoltunk, és hátul is megvagyunk. Itt található a legnagyobb igazolás Farkas Márk személyében, aki felépült. Olyan, mintha új labdarúgó lenne, hiszen az ősszel végig sérült volt. Előre még szeretnénk egy támadót igazolni – mondta tegnap a két edzés között, ebéd után a csapat edzője.

Nyilas Elek edzésmódszereit az őszi csapat ismeri. Fotó: Karnok Csaba
Nyilas Elek edzésmódszereit az őszi csapat ismeri. Fotó: Karnok Csaba

 Edzőmeccsek

A Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgócsapata több felkészülési meccset is játszik. Az elsőt ma 10 órától Gyulán a megyei I. osztályú éllovas HFC, a következőt kedden Budafokon 15 órától az NB I-ben 15. MTK ellen. Ezeken kívül az ellenfelek között szerepel az NB II-es Békéscsaba, a román harmadik ligában szereplő Nagyszalonta is.
A Szeged 2011-Grosics Akadémia a Csongrád megyei II. osztályú Mártély ellen már pályára lépett – előtte volt az U21-es csapat ellen is próbajáték –, és 4–1-re győzött (gólszerzők: Germán 2, Banai 2, ill. Hegyi 11-esből).

Egy új játékosa tehát már van a csapatnak: a Nyilas Elek által említett 34 éves védő, Máté Péter a Zalaegerszeget hagyta el a Szeged 2011-Grosics Akadémiáért. A Kaposvár egykori szegedi labdarúgója, Oláh Lóránt elfogadott egy NB I-es ajánlatot, így nem jön az együtteshez, míg a hódmezővásárhelyi származású Bartyik Norbert – aki az olasz Serie D, azaz a negyedik liga F csoportjában 16. Bojano labdarúgója volt – próbajátékon szerepel a gyulai létesítményben edző csapatnál. Vele kapcsolatban a következőt nyilatkozta Nyilas: – Csak rajta múlik, hogy megoldja-e a nekünk támadójátékban szükséges feladatokat.

A szegedi stadionépítéssel kapcsolatban az elmúlt kedden jelent meg lapunk hasábjain a pályázati kiírás. Mint ismert, a pályázók között szerepelhet a Szeged 2011-GA-t működtető kft. is. A pályázat beadására a megjelenéstől számított negyven napjuk van a jelentkezőknek, és a kft. jelen pillanatban mérlegel, számol, tervez – azaz valóban gondolkodik a Felső Tisza-parti stadion átépítésén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maty-ér: főváros

Négy jelentős, valamint több kisebb kajakos és kenus versenynek is otthont ad 2014- ben a Maty-éri olimpiai vízi centrum. Tovább olvasom