Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kék Mókus-kupa

December első hétvégéjén startol el a Dél-Alföld legnépszerűbb kispályás labdarúgótornája, a Kék Mókus-kupa Szegeden.
Furcsa érzés fogott el bennünket a napokban. Vártunk egy hívást. Vártuk, hiszen novemberben járunk, és ilyenkor mindig megkereste szerkesztőségünket Kósa Zsigmond. Tárcsázta a Délmagyar sportrovatát, majd egy beszélgetésre invitált bennünket. Idén már nem történhetett így: a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna főszervezője tavasszal váratlanul elhunyt.

A barátok, és a régi szervezőtársak azonban nem hagyják a feledésbe veszni a Dél-Alföld legnagyobb focikupáját. Sőt Kósa Zsigmondra is emlékeznek majd: a december 29-i újszegedi sportcsarnokbeli döntőn.
Lapjaink, a Délmagyaroszág és a Délvilág is tevékeny részt vállal a szervezésből. November 7-étől (hétfőtől) a sportrovat telefonszámán, a 06–62/567–882-es telefonszámon lehet nevezni. Ismét két korosztályban, 35 év alatti, és 35 év feletti kategóriában. Jelentősen csökken a nevezési díj, csapatonként 10 ezer forint lesz.

Érdemes lesz sietni, hiszen a fiatalabb korosztályban az első 32 csapat nevezését fogadják el a szervezők. A sorsoláskor nem lesz kiemelés, a nyolc, négyfős csoportból az első két helyezett jut majd tovább. Ezután már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A legjobb tizenhat között búcsúzóknak nem ér véget a torna, hiszen számukra vigaszági küzdelmet rendeznek. A meccsek – egyetlen nap lesznek csak találkozók a lila iskolában – az Etelka sori tornacsarnokban zajlanak majd.

A december 29-i újszegedi sportcsarnokbeli fináléban, a vigaszági döntő, a 35 év alatti döntő és a 35 év feletti döntő mellett a Szegedi Öregfiúk (Újhelyi, Csehó, Kutasi, dr. Kovács, Takó, Móricz, Orosházi, Bogdán, Balogh) és a médiaválogatott (T. Hámori, Barok, Szélpál, Kovács, Mádi, Süli R., Süli A., Patkós, Tamás Á., Lukács, Horváth) játszik egymás ellen.
A torna szervezői bíznak abban, hogy a hatalmas hagyományokkal rendelkező Kék Mókus-kupa ismét sikeres lesz, rendesen megmozgatja a megyei kispályás csapatokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvtak az újpestiek – műhiba miatt

Megóvta az Újpest férfi vízilabdacsapata a Szeged Beton VE ellen az elmúlt héten szombaton… Tovább olvasom