Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Kék Mókus-kupa: focival zárták az évet

Szeged - Kiváló hangulat, közel ezerötszáz néző élvezte a szegedi Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna két gálamérkőzését, amelyeken pályára léptek az egykori szegedi és Csongrád megyei labdarúgók, a korábbi világválogatott Détári Lajos, illetve a város neveltje, Véber György is.
Az újszegedi sportcsarnok 32-es öltözéjében egy sárga padra kikészített zöld 10-es mez és a hozzá illő 10-es nadrág várta Détári Lajost. A Kék Mókus-kupa egyik gálameccsére érkezett Szegedre a korábbi világválogatott labdarúgó, aki a Média csapatába kapott meghívást és abban kapott szerepet. A Ferencváros jelenlegi szakmai igazgatója ugyanúgy első szóra elfogadta meghívásunkat, mint az ellenfél, a Képviselők sztárja, a szegedi nevelésű Véber György is. Aztán amikor a lenti részből mindketten megérkeztek a küzdőtérre, nem volt egy perc nyugtuk sem. A barátok és a szurkolók szinte szétszedték őket, kattogtak a családi albumba készülő képek. Még mindig népszerűek Szegeden is a labdarúgók, nem csoda, ha a meccs előtt, majd után is elgémberedett kezekkel tértek vissza az öltözőbe.

Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Hogy közben mi történt? Az első félidő iksze után az elfáradó Média csapata ellen gálázott a Pancza vezette Képviselők együttese. Kiss-Rigó László püspök a kapuban remekelt, Véber kiválóan irányított, Mihálffy gránitkeményen védekezett, Pancza lőtte a gólokat, Hüvös László pedig csúszott, mászott. Még Détári sem tudott segíteni együttesén, így aztán a Képviselők végül simán nyertek, és átvehették Molnár Róberttől a Rend-Mobil-kupát.
 
Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Sok szakember irigyelhette ezen a napon Major Lászlót. Az Orosháza szegedi származású trénere olyan csapat mellett ülhetett a kispadon a délután másik gálameccsén, a Best of Szeged szakvezetőjeként, amelyet szívesen elfogadnánk akár a város NB I-es együtteseként is. Ha pedig idevesszük az ellenfelet, a Szeged 2011-Varga pince gárdáját is, még a nemzetközi kupaindulás is felrémlik lelki szemeink előtt. A két együttes igazi gálameccset játszott, volt itt minden, ami egy tét nélküli, mégis komolyan vett mérkőzésen megtörténhet. A végeredmény ilyenkor nem lényeges, a közel ezerötszáz drukker láthatott tizennégy gólt is, amely a napi termés csúcsa volt. A két csapat játékosai a tusolás után együtt töltöttek el néhány percet a 16-os teremben – mint egy első osztályú meccs után.

Szeged 2011-Varga Pince–Best of Szeged 8–6 (4–5)
Kék Mókus-kupa, gálamérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Madácsi, Orosz.
Szeged 2011-Varga Pince: Czirbus Gábor, Tombácz Róbert, Magyar György, Puskás Csaba, Podonyi Norbert, Maróti Sándor, Hadár Attila, Tóth Attila, Bernáth Péter.
Best of Szeged: Halász Krisztián, Végh Ariel, Fülöp Tibor, Szamosszegi Gábor, Varga Róbert, Hajdú Sándor, Szélpál Tamás, Makra Zsolt, Búrány Zolán, Bali Péter, Völgyi Dániel.
Gólszerzők: Magyar (8., 27.), Puskás (11., 28.), Hadár (15.), Tóth A. (20.), Maróti (37.), Podonyi (40.), ill. Bali (6., 16., 19., 20.), Végh (10.), Búrány (33.).

Képviselők–Médiaválogatott 10–5 (3–3)
Kék Mókus-kupa, gálamérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Serfőző, Rácz.
Képviselők: Kiss-Rigó László, Mózes Ervin, Hüvös László, Kónya Sándor, Mihálffy Béla, Solymos László, Véber György, Gyimesi László, Pancza Zoltán, Mózes Miklós.
Médiaválogatott: Dobó Csaba, Teleki Zsolt, Papp Zoltán, Kovács András, Bagdi Zoltán, Héger Krisztián, Süli Róbert, Mádi József, Détári Lajos.
Gólszerzők: Solymos (2.), Pancza (15., 17., 24., 26., 33.), Véber (29.), Hüvös (35., 39.), Gyimesi (36.), ill. Mádi (6., 31.), Détári (11.), Süli R. (20.), Bagdi (32.).


Megvédte címét a Micro Meat

Inkább a harcosság, a küzdelem dominált a –35-ös korosztály fináléjában, amelyben a címvédő Micro Meat és a szőregiekre épülő Center Lottózó lépett pályára. Erre az összecsapásra már vevők voltak a nézők is, nagyjából 1500-an figyelték az összecsapást. Az első félidőben csak egy gól esett, majd a másodikban már jobban ment a gólgyártás. Hiába játszott sok mozgással, látványosan a Center Lottózó, amelyet arcukat kifestett szurkolók is támogattak hangos biztatással, a Micro Meat talán a rutinjának is köszönhetően gyorsan szerzett még két találatot. A szőregieknek még szerencséjük sem igazán volt, de a Micro Meat kiváló védekezése is hozzájárult az eredménytelenségükhöz. A hajrában megtört a jég, Juhász Imre bal felső sarkos lökete azonban kevés volt, megvédte elsőségét a Micro Meat.

Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

–35, döntő: Micro Meat–Center Lottozó 3–1 (1–0)
Micro Meat:
Ábrahám Tamás, Garamvölgyi Norbert, Simon Szabolcs, Kordás Nándor, Kiss Márió, Szélpál Attila, Kasza Ferenc, Dunai Gábor, Pataki Sándor, Juhász Lajos, Skrionya János, Kovács Roland.
Center Lottózó: Bosnyák Márkó, Kiss János, Papp Ádám, Juhász Ádám, Juhász Imre, Bozsó Tamás, Tóth Attila, Tóth József, Mityók Gergely, Dongó Dénes, Kucsera Péter, Barcsik Gergely.
Gólszerzők: Kasza (2.), Szélpál (23., 24), ill. Juhász I. (39.).
A 3. helyért: Ret FC-Hársfa Söröző 7–3 (3–1), gólszerzők: Füleki (9., 22., 27.), Maróti (13.), Fodor L. (19., 24.), Szűcs K. (40.), ill. Mucsi (5., 30.), Fülöp (37.).

Látványos meccsen nyertek Majorék

A nap leglátványosabb mérkőzését hozta a +35-ösök fináléja. Mindkét csapatban, az Első Betonban és a Fit Worldben is több egykori NB-s labdarúgó lépett pályára. A vezetést a 10. percben a „zöldek", azaz az Első Beton csapata szerezte meg: Erhardt Szilárd emelt a kapuba. A válasz sem késett soká, egy perc múlva Vörös László egyenlített. A folytatás is izgalmasan alakult, de a szünetig több gól már nem született.

Látványos meccsen nyert az Első Beton. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A második félidőt is az Első Beton kezdte jobban. Előbb Major László, az NB II-es Orosháza vezetőedzője, majd Szabó Zsolt vette be a Fit World kapuját. Aki azt hitte, hogy eldőlt a meccs, tévedett, mert Kothencz visszahozta csapatának a reményt. Az egyenlítés viszont már nem sikerült Krajczár Istvánéknak, a betonosok részéről Erhardt szép találattal növelte együttese előnyét, ráadásul Vass öngólt vétett, így Szécsényi büntetőből szerzett gólja már csak szépségtapasznak volt jó.

+35, döntő: Első Beton–Fit World 5–3 (1–1)
Első Beton
: Mihálffy Béla, Lábdi Lajos, Szentágotai Szabolcs, Görgy Béla, Holló Róbert, Szabó Gábor, Tárkány Zsolt, Major László, Márki Ferenc, Szabó Zsolt, Bischoff Csaba, Buknicz Zoltán, Erhardt Szilárd, Gyetvai Attila.
Fit World: Varga Zoltán, Horváth Róbert, Krajczár István, Szécsényi Gábor, Molnár Krisztián, Sándor Miklós, Móra Tibor, Varga Istán, Vörös László, Balla Zoltán, Kothencz Péter, Szovics Zoltán, Vass János, Rau Zoltán, Kozma István.
Gólszerző: Erhardt (10., 33.), Major (22.), Szabó Zs. (28.), Vass (38., öngól), ill. Vörös (11.), Kothencz (28.), Szécsényi (40., büntetőből).
A 3. helyért: Silstar-bakelitbolt.hu 4–2 (2–1), gólszerzők: Kis K. (1.), Kovács T. (2.), Tóth Cs. (24.), Dobsa (26.), ill. Zsikó (16.), Mádi (35.).

Tükörsima mérkőzés

A 45 éven felüliek döntőjét nyugodtan nevezhetjük tükörsima mérkőzésnek. Az Első Beton mindkét félidőben öt-öt gólt szerzett, nagyon sokáig nem tudott betalálni az Együtt Szegedért Baráti Társaság. Aztán a végén megtört a jég, Lehota büntetőből elért gólja után még jutott kettő a végül vesztes csapatnak, így sikerült az eredményen kozmetikázni. Holló és Tárkány külön gólcsatát vívott, amely 3–3-as döntetlenre végződött.

Tükörsima mérkőzés a +45-ben. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

+45, döntő: Első Beton–Együtt Szegedért 10–3 (5–0)
Első Beton:
C. Molnár László, Rácz Gyula, Tárkány Zsolt, Orosházi László, Leindler Zoltán, Simon Szilveszter, Márki Ferenc, Holló János, Szrenka Béla, Tóth Gábor, Bischoff Csaba, Deák Ferenc.
Együtt Szegedért Baráti Társaság: Tipity János, Grünwald Vilmos, Beck Gábor, Bakai Csaba, Tatai Miklós, Szente László, Farkas Ernő, Hódi Tamás, Hódi Gyula, Buknicz Zoltán, Csányi Tibor, Lehota István, Bajnai Antal, Kántor Ferenc, Kispéter Csaba.
Gólszerzők: Holló (2., 27., 38.), Tárkány (4., 17., 34.), Tóth G. (7.), Szrenka (12.), Orosházi (24., 40.), ill. Lehota (36. – büntetőből, 40.), Bakai (39.).
A 3. helyért: Szuperinfo St.-Hód–Ficak 3–2 (2-1), gólszerzők: Hegedűs (15., 19.), Túri (23.), ill. Kéri (14.)., Provits (26.).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pakssal játszik a Naturtex a magyar kupában

Az MKOSZ székházában csütörtök délelőtt kisorsolták a kosárlabda férfi magyar kupa nyolcaddöntőjének… Tovább olvasom