Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kék Mókus-kupa: kapusgóllal nyert a Varga Pince a nyílt kategóriában

Több mint ezer néző előtt rendezték meg a Kék Mókus-kupa döntőjét. Détári-gólt és Varga Pince-sikert is láthattak az érdeklődők. Eredmények, gólszerzők.
Online közvetítésünk véget ért, köszönjük a figyelmet.

18.42:
elkezdődött a nyílt finálé. Leegyszerűsítve Tisza Volán-Makó FC, részletesen Young Boys-Varga Pince. 12 perc alatt csak helyzetekig jutottak a csapatok. A félidő is 0-0. Micsoda kezdés: Maróti a félpályáról varrta be a labdát, 0-1. 12 perc van hátra a meccsből - lehet, hogy egy gól dönt? Nagy helyzet marad ki, egy Young Boys szabadrúgás után Búrány lövését a gólvonalról térdelik ki a makóiak. Nem egygólos meccs: Barna szabadrúgása Véghről pattan a kapuba, 1-1. Ez igen! Halász Krisztián saját kapujából lő hatalmas gólt 9 mp-cel a vége előtt, vezet a Varga Pince! És nyert is! Micsoda gól döntött!

Kék Mókus-kupa: kapusgóllal nyert a Varga Pince a nyílt kategóriában

Young Boys-Varga Pince 1-2 (0-0)
Kék Mókus-kupa, nyílt kategória, döntő. Újszegedi sportcsarnok, 1200 néző.
Young Boys: Dongó Dénes, Dargó Balázs, Kövecs Máté, Vida Gergely, Vágó Levente, Szélpál Tamás, Molnár Dániel, Beretka Péter, Barna Dávid, Grünwald Attila, Búrány Zoltán.
Varga Pince: Tombácz Róbert, Halász Krisztián, Kovács Roland, Hajdú Tibor, Podonyi Norbert, Hadár Attila, Kulacsik Tamás, Schreiber László, Végh Ariel, Fülöp Tibor, Puskás Csaba, Maróti Sándor.
Gsz.: Barna, ill. Maróti, Halász.

17.38: a gálameccsre már több mint ezer néző gyűlt össze az újszegedi sportcsarnokban. Major László talál be 3 centiről Orosházi remek szólója után, 1-0. Már két gól az előny, egy szöglet után Kemenes pörgetett a hálóba, 2-0. És megvan a harmadik is: Márki Ferenc cimbalomszögből, 3-0. Félidő. Ilyet is ritkán látni: Détári 40 cm-ről lő az üres kapu fölé. A lelátóról "Nem baj, Lajos!" kiáltásokkal bíztatják. Megvan a szépítés, Bücs remek átadása után született a találat, 3-1. Sőt, Détári egy kipattanót terel a hálóba, nagy taps a jutalma, 3-2. Mádi passza utáán Márki lő az üres kapuba, 4-2. Szépítés, 4-3. Mádi második gólpassza után Orosházi is betalál, ez a végeredmény, 5-3.

SZEOL AK-Détári és barátai 5-3 (3-0)
Gsz.:
Márki (2), Major, Kemenes, Orosházi ill. Détári, Suhajda, Magyar.

Kék Mókus-kupa: kapusgóllal nyert a Varga Pince a nyílt kategóriában

16.50: hamarosan kezdődik a gálameccs. Remek játékosok készülődnek a csarnok parkettáján. Nézzük a kereteket!
SZEOL AK: 12 Dobó Csaba, 10 Szécsényi Gábor, 6 Major László, 3 Kozma Zoltán, 8 Takács Zoltán, 5 Orosházi László, 27 Krajczár István, 22 Kemenes Zoltán, 4 Tárkány Zsolt, 7 Márki Ferenc, 24 Mádi József, 2 Kántor Ferenc, 20 Polyvás Tamás, 23 Nagy István. Csapatvezető: Szalai "Dzsínó" István.
Détári és barátai: Kollár József, Csehi Tibor, Détári Lajos, Suhajda Zoltán, Bücs Zsolt, Magyar László, Kőhalmi István, Kovács György. Csapatvezető: Mursa Bálint.

16.42: megkezdődött a -35-ös finálé, a Micro Meat Kft.–Hársfa söröző mérkőzés. Hat perc után nincs gól. Mucsi Tamás góljával a Hársfa söröző szerzett vezetést. Érdekesség, hogy ezt a kategóriát az utóbbi két évben a Micro Meat nyerte, így ha ma is ők diadalmaskodnának, végleg övéké lenne a serleg. Kovács Roland egyenlít ki 4 perccel az első félidő vége előtt. Fordít a címvédő, Kiss Márió talál be, 2-1. Villámgyors dupla, megint Kiss Márió, egy perccel a félidő előtt 3-1. Eldőlni látszik: Végh a 25. percben fejel a kapuba, 4-1. Kormányos szépít, még van tíz perce a Hársfának, 4-2. Eldőlt, 5-2 a vége, harmadszor zsinórban nyert a Micro Meat Kft.

Micro Meat Kft.-Hársfa Söröző 5-2 (3-1)
Gsz.:
Kiss M. (2), Kovács R., Végh,  Juhász, ill. Mucsi, Kormányos.

A
A Micro Meat Kft. zsinórban harmadszor nyert.
Fotó: Iványi Aurél, http://ivanyiaurel.blogspot.com/

15.45: izgalmas meccset hozott a +35-ös korosztály fináléja. A bakelitbolt.hu szerzett vezetést Mádi találatával, majd a félidő előtt fordított a Silstar, a második játékrlész elején pedig 3-1-re lépett meg. Innen próbált visszamászni a bakelitbolt.hu, szépítanie sikerült is, ám az utolsó percben egy veszélyes szabadrúgást hárított a Silstar kapusa, így maradt a 3-2.

Silstar-bakelitbolt.hu 3-2 (2-1)
Gsz.: 
Kovács J., Kis K., Tóth Cs. ill. Mádi, Dézsi.

15.20: a +45-ös kategória, azaz a Török György Emléktorna döntőjében az Első Beton végig magabiztosan vezetett, és végül három góllal győzte le a Ficak csapatát.

Első Beton–Ficak 8-5 (4-2)
Gsz.:
Bódi A. (3), Tárkány, Szrenka, Tóth G., Holló, ill. Tatár (2), Király, Urbán, Szigeti.

Az Első
Az Első Beton (zöldben) nyerte az első finálét.
Fotó: Iványi Aurél, http://ivanyiaurel.blogspot.com/

13.15: meccs nélkül dőlt el a nyílt kategória bronzmeccse is: az Együtt Szegedért-Gól sörörő visszalépett, így a Jan-Ker 2001 Kft. lett a harmadik.

12.00: a -35-ös korosztály bronzmeccsén a Laczkó Bt. nem állt ki a Ret FC ellen, így utóbbi szerezte meg a dobogós pozíciót.

11.50: +35-ben a Fit World majd tucatnyit rúgva győzte le az Első Betont.

Fit World–Első Beton 11-5
Gsz.: Molnár K. (2), Erhardt Sz. (2), Móra (2), Szécsényi (2), Juhos, Varga I., Sándor, ill. Szabó Zs. (4), Szentágotai. 

11.25: a +45 bronzérmét nagy csatában az Együtt Szegedért Egyesület nyerte meg.

SZAK öregfiúk–Együtt Szegedért Egyesület 4-6
Gsz.: Polyvás (2), Szabó Gy., Kolozsvári, ill. Bakai (2), Tatai, Beck, Hódi, Őze.

10.25: a finálé nyitómeccsén a médiaválogatott legyőzte a Pusztamérges együttesét, ezzel visszavágva a nyári, mérgesi vereségért.

Média–Pusztamérges 7-1 (3-0)
Gólszerzők:
Süli R. (2), Dlusztus T. I. (2), Bittmann, Gyúrós, Mádi, ill. Kispál.

A média
A médiaválogatottban Süli Róbert (jobbra) két gólt szerzett.
Fotó: Iványi Aurél, http://ivanyiaurel.blogspot.com/

Korábban
Eljött a nagy nap, amikor reggeltől estig pattog majd a futball-labda az újszegedi sportcsarnokban. Kilenc órakor ugyanis megkezdődik az Arany Ászok–Cora Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna 2010-es finálénapja. A tíz mérkőzés minden korosztálynak szolgál kikapcsolódással, hiszen a még igen aktívaktól a negyvenöt éven felüliekig egyaránt pályára lépnek labdarúgók.

Több mérkőzés is kiemelésre érdemes: ilyen a nyílt kategória döntője a Varga Pince és a Young Boys, a –35-ös kategória fináléja a Micro Meat és a Hársfa söröző, a +35-ös generáció döntője a Silstar és a bakelitbolt.hu között, valamint a Szeol AK és Honvéd öregfiúk gálamérkőzése – sok-sok helyi és országosan ismert, illetve elismert labdarúgóval. Ilyen a fővárosiakkal érkező, hatvanegyszeres magyar válogatott, világválogatott labdarúgó, Détári Lajos, a szintén korábbi válogatott játékos, Pisont István, valamint Mátyus János. A Szalai Dzsínó István által összeállított hazai keretben ott lesz Orosházi, a Takács testvérpár, Zoltán és József, Major és Szabó Gy. is.

Várhatóan az egykori világválogatott Détári is eljön. Fotó: Segesvári Csaba
Várhatóan az egykori világválogatott Détári is eljön.
Fotó: Segesvári Csaba

A várható keretek, Szeol AK: Dobó, Kozma III. Z., Szabó Gy., Orosházi, Takács Z., Takács J., Polyvás, Török Zs., Major, Szécsényi, Krajczár. Szakvezető: Szalai Dzsínó István. Honvéd: Rott, Cseh, Mátyus, Détári, Pisont I., Hamar I., Csehi A., Duró, Bücs. Szakvezető: Veizer Bálint. És egy kis statisztika: 2007-ben 6–6 lett a vége a két gárda szegedi Kocsis Lajos-emlékmeccsének, míg 2008-ban a Honvéd 5–2-re nyert.

Az egész napos rendezvényre a belépő 500 forintba kerül, amely egyben tombola is – értékes nyereményekkel.

Támogatók: Arany Ászok, Cora, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség, Délmagyarország/Délvilág, Rádió 88, Szegedi Sport és Fürdők Kft.

A döntő mai műsora

Az Arany Ászok–Cora Kék Mókus-kupa szegedi kispályás labdarúgótorna mai programja, 9 óra: Média–Pusztamérges; 10: SZAK öregfiúk–Együtt Szegedért Egyesület (+45, bronzmérkőzés); 11: Fit World–Első Beton (+35, bronzmérkőzés); 12: Laczkó Bt.–Ret FC (–35, bronzmérkőzés); 13: Együtt Szegedért-Gól sörörő–Jan-Ker 2001 Kft. (nyílt kategória, bronzmérkőzés); 14: Első Beton–Ficak +45 (+45, döntő, Török György-emléktorna); 15: Silstar–bakelitbolt.hu (+35, döntő); 16: Micro Meat Kft.–Hársfa söröző; 17: Honvéd–Szeged öregfiúk gálameccs; 18: Varga Pince–Young Boys (nyílt kategória, döntő).

Olvasóink írták

  • 1. Hóbiárt 2010. december 30. 21:42
    „Szomorú,h pár évvel ezelőtt szinte nem lehetett leülni a lelátón...Manapság,szart sem érdekel az egész...Nem elgondolkodtató?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szeged Beton nyerte a Tom Hoad-kupát

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata nyerte meg az Ausztráliában megrendezett Tom Hoad-kupa… Tovább olvasom