Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Keller Mihály megkönnyebbült

Nem szakadt el a futballtól, hiszen gyerekekkel foglalkozik, mégis hiányzik neki a felnőttekkel való munka. Keller Mihályt (51) idény közben, a rossz szereplés miatt váltották le a megyei I. osztályú Csongrád-Turbó kispadjáról, utána az ifikkel foglalkozott, most pedig az U11-es korosztállyal.
Az ősz derekán a rossz szereplés miatt, a Tápé elleni meccset követően megköszönték az addigi hét fordulóban mindössze három pontot begyűjtött Csongrád-Turbó megyei I. osztályú labdarúgócsapatánál az edző, Keller Mihály munkáját.

– Teljesen normális dolog történt, hiszen nem ment a felnőttcsapatnak. Öt és fél évet töltöttem el egy huzamban a csongrádi kispadon – ez azért szerintem nagy dolog. Azt nagyon sajnálom, hogy amikor 2010-ben bajnokok lettünk, nem vállaltuk a magasabb osztályú megmérettetést. Történhetett volna bármi, jó lett volna elindulni az NB III-ban, és azt ugyan megértettem, hogy az anyagiak miatt nem jöhetett össze, de ez törés volt a csapat életében. Ezután folyamatosan elmentek a játékosok, a motivációval is akadtak gondok, ennek pedig egyenes következménye volt a leváltásom. Örültem, hogy a váltás után Dósa Rácz Pállal a csapat elindult fölfelé a tabellán, jelenleg 11., hiszen előtte engem is megviselt a sorozatos kudarc. Szurkoltam nekik, és dac sem dolgozott bennem, inkább megkönnyebbültem. Itt, Csongrádon éljük az életünket, és az a célunk, hogy a megye legtöbb nézőjét maga mögött tudó csapat jól szerepeljen – vélte az 51 esztendős szakember.

Keller Mihály (középen) a felnőttek és az ifjúságiak után az U11-es korosztállyal foglalkozik. Fotó: Schmidt Andrea
Keller Mihály (középen) a felnőttek és az ifjúságiak után az U11-es korosztállyal foglalkozik. Fotó: Schmidt Andrea

A téli szezonig az ifjúsági csapatot irányította Keller Mihály, amellyel a kilencedik helyen zárt, itt adta át az együttest Sztankovics Árpádnak.

– Sajnos az ifiknél egy korosztály hiányzik, a 15, 16 és 17 éveseket nem igazán érdekli a labdarúgás. De ez nemcsak Csongrádra jellemző, hanem megyei, sőt országos dilemma. Ügyesek, de nem elég elhivatottak a sportág iránt. Szerencsére még mindig a futball mellett maradhattam, hiszen az U11-es csapat edzésén kívül a Bozsik-program koordinálása is a feladatom. Élvezem, szeretem, de a hétvégék így üresek, és már- már zavar ez az üresség. Bárki edzősködött, tudja, milyen az, amikor hiányzik a felnőttekkel való munka, az öltöző illata vagy inkább szaga, a hétvégére való állandó készülődés – mondta végül az egykori labdarúgó, Keller Mihály.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőváltás Szentesen

A Valdor-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata nagyon szerényen szerepel a bajnokságban, ezért az egyesület elnöke – a vezetőséggel ellentétben – úgy döntött: megválik Fülöp Tibor edzőtől. Tovább olvasom