Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Kerecsen Gerle Risztov Éva nyomdokain

Hódmezővásárhely - A Hód Úszó SE 14 éves mellúszója, Kerecsen Gerle remekül szerepelt a Vásárhelyen rendezett serdülő-bajnokságon: 100 mellen a 2., 200-on a 4., 50-en a 9. helyen végzett, és megjavította Risztov Éva korosztályos és felnőtt városi csúcsait.
Vásárhely legújabb úszótehetsége, Kerecsen Gerle (14) jó génekkel rendelkezik: unokabátyja az úszó Máté Hunor, aki osztrák színekben már olimpián, világ- és Európa-bajnokságon is szerepelt, és testvére, Kincső is tempózik.

A Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezett serdülő országos bajnokságon 100 méter mellen ezüstérmet szerzett, 200-on 4., 50-en pedig 9. lett, és „hab a tortán", hogy 50-en és 100-on megjavította 35.79 másodpercről 35.57-re, illetve 1:19.78 percről 1:16.28-ra Risztov Éva korosztályos és felnőtt városi rekordjait, 200-on kéttizeddel maradt el tőle. A krónika teljességéért: korábban ugyanez a csúcsdöntés sikerült 100 méter gyorson Szentkereszty Cecíliának.

Kerecsen Gerle
Kerecsen Gerle


– Kilenc éve úszok, nagyon szeretem ezt a sportágat, testvérem is inspirált, hogy ezt válasszam – árulta el Gerle.

– Nagy öröm volt az ezüst, az, hogy sikerült feliratkoznom a vásárhelyi csúcslistára, amelyen az egyik számban együtt szerepelek edzőmmel, Bajusz Andreával. Nagy álmaim, terveim vannak, szeretnék ott lenni a 2016-os riói olimpián.

– Két éve foglalkozom Gerlével, a serdülő ob volt a nagy kiugrás – közölte Bajusz Andrea. – Tavaly az országos ranglistán 50 méteren a 8., 100-on és 200-on a 13. helyen zárt, idén az eddigi eredmények alapján például 100-on a 2. vagy a 3. helyen áll és 2,5 másodpercet javított eddigi legjobb időeredményén. Jó úton járunk, és amennyiben ilyen tempóban fejlődik tovább, megvalósulhat az olimpiai részvétel.

A Széles Sándor vezette csapat, amikor Vásárhelyen készült az olimpiára, mellettük és velük egyidőben edzett. Ez doppingolta tanítványait, láthatóan óriási élmény volt számukra, hogy pár centire tempózhatnak Gyurta Dánieltől, Gyurta Gergelytől és Risztov Évától.

– Sohasem felejtem el, egyszer Széles Sándor odajött hozzánk, megdicsért, hogy jól dolgozunk és biztatott, hogy így folytassuk tovább. Számomra ez a legnagyobb elismerés, az ország egyik legjobb szakembere mondott véleményt a munkámról – mondta Andrea.

– Búcsúzásként rajzoltunk nekik – vette át a szót, és újságolta Gerle –, és meghívtuk őket wakebordozni egy Vásárhely közeli pályára. Risztov Éva megígérte, hogy eljön, Gyurtáék még gondolkoznak rajta. A randevúig az úszásra kell koncentrálni, mert az edzőm bebizonyította: az eredmények alapja a lelkiismeretesen elvégzett munka.

Olvasóink írták

  • 2. tol 2012. augusztus 24. 22:22
    „angyali név egy tündéri leánynak! Sok sikert Gerle!”
  • 1. kormoska 2012. augusztus 24. 20:41
    „Sok sikert neki a továbbiakban legyen ő is olimpikon és nagy bajnok!
    De könyörgöm milyen h...e szülő az aki ilyen keresztnevet ad a gyermekének?!Gerle....,még az utónévkönyvben sincs benne,megnéztem.
    Tudom ő már megszokta,de akkor is sajnálom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HFC: jövőépítés

Hét újonc mutatkozott be Szűcs Róbert együttesében. Tovább olvasom