Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kerékpáros éremeső három helyszínen

Felsőzsolca, Kölesd, Kincsesbánya - Több versenyen is részt vettek az elmúlt hetekben a Szegedi Kerékpáros Sport Club versenyzői.
Elsőként az utánpótlás és felnőtt egyenkénti időfutam ob-nek Felsőzsolca adott otthont – a futamokat 37 fokos hőségben rendezték meg. Az U13-asok 7 kilométeres távját Jucha Csanád Vajk remek versenyzéssel nyerte meg, és lett bajnok. U15-ben ugyanez sikerült Illich Márknak is (a korábbi években volt 2. és 3. is), itt Fekete András a negyedik helyen végzett. Az U19-es korosztályban már 16,2 kilométer volt a táv, amelyen Forrai Ferenc 13. lett, míg a szeniorok hasonló távját Révész Gábor nyerte.

A következő megmérettetés a kölesdi utánpótlás országúti bajnokság volt. A futamok a Kölesd–Jánosmajor– Szedres–Medina–Kölesd körpályán kerültek lebonyolításra. Az U15-ös korosztályban (59 km) Fekete András bronzérmes helyen végzett, Duska Zsolt 13. lett, az U19-eseknél (118 km) Forrai Ferenc a 11. helyen zárt.

Felsőzsolcáról 3 bajnoki címet hoztak el a szegedi kerékpárosok.  Fotó: DM/DV
Felsőzsolcáról 3 bajnoki címet hoztak el a szegedi kerékpárosok.
Fotó: DM/DV

A szenior országos bajnokságnak, egyben Bringa Bt.- kupának Kincsesbánya adott otthont. A résztvevőknek közel ezer méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük a verseny folyamán. Itt a 29 éves korig terjedő korosztályban Makra Imre 3., Feigl László 4. lett, a szenior I-es kategóriában Szabó Ferenc a 8., Dobó Attila a 24., Balog Zoltán és Nagy András pedig a 34–35. helyen zárt. Szenior II-ben Révész Gábor 3. lett, szenior III-ban Misik Rezső 5. helyen ért célba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máshol sikeresek a női tekések

Kupasikerek, egyéni és csapatbajnoki érmek, világbajnoki elsőségek jellemzik a szegedi női tekések pályafutását – ám nem szegedi színekben. Tovább olvasom