Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Kerékpáros győzelmek az országos bajnokságon

Szeged - Több országos bajnokságon is részt vettek a közelmúltban a szegedi kerékpárosok. A hegyi ob-t Parádsasvár és Kékestető között rendezték meg.
Az U15-ös korcsoportú fiúk versenyén volt a legtöbb, azaz 22 induló volt, a kategóriában a Szegedi Kerékpáros Sport Club versenyzői közül Fekete András bronzérmes, Illich Márk negyedik, Jucha Csanád hetedik lett.

Balmazújvárosban a 40 kilométeres távon rendezték a hármascsapat országos bajnokságot, ahol két csapattal képviseltette magát a klub. A mastercsapat Révész Gábor, Nagy András, Szabó Ferenc összeállításban magabiztos versenyzéssel szerezte meg a győzelmet, míg a felnőtt férfi csapat Makra Imre, Feigl László, Schleining Rudolf összetételben lett bronzérmes.

A teljes csapat a dobogón, középen Fekete András és Illich Márk. Fotó: DM/DV
A teljes csapat a dobogón, középen Fekete András és Illich Márk.

A kritérium és a páros időfutambajnokságot Mosonmagyaróváron, illetve a Dunakiliti-Rajka országúti szakaszon tartották, ezeken három első, két  második és két  harmadik helyet  szereztek. Az U15-ös Fekete András ahol elindult, ott nyert, de Jucha Csanád és Illich Márk is egy-egy  első és  második helyet ért el. Jucha és Illich gond nélkül nyerte a páros időfutamot. Leány U17-es korcsoportban Nemes Ágnes bronzérmes lett a kritérium pontversenyén, és párosban Tornyai Pannival is harmadikként zárt. A csepeli Böröcz Bence és a szegedi Gellén Tamás duója a 2. helyen ért célba. A 40 év feletti korosztályban Révész Gábor és Nagy András párosa sokáig első volt, de végül századmásodpercekkel lemaradva a győztesektől ezüstérmesek lettek.

A versenyen a Szegedi Kerékpáros Sport Club nem tudott volna ilyen eredményeket elérni, ha saját nevelésű versenyzőik mellett nem lettek volna a jó alapokkal érkező triatlonosok, Jucha Csanád (Hód-Triatlon SE, edzője Csányi Róbert), Nemes Ágnes és Gellén Tamás (Titán Triatlon Club, edzőjük Farkas István) – ők a nyári szünetben, edzőtáborban, speciális edzésekkel készültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyit a szegedi műjégpálya

A nyári szezon végét nemcsak az iskolakezdés, a levélhullás jelzi, hanem az is, hogy nyit a szegedi műjégpálya. Tovább olvasom