Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Keresztúri János, az FK Minarik Edéje

Keresztúri János (32) az FK 1899 Szeged megyekettes labdarúgócsapatának a „mindenese": igazolt játékosa, elnökségi tagja, technikai vezetője, segédedzője, sajtósa. Egy újabb futballban dolgozó „Minarik Ede".
Közel 16 éves sportújságíró pályafutásom alatt rengeteg emberrel ismerkedtem meg. Szerencsére a sport világa olyan, hogy sok-sok jó, segítőkész emberrel találkozhatunk. Ezek közé tartozik Keresztúri János, az FK 1899 Szeged megyekettes labdarúgócsapatának „Minarik Edéje".
„Kekének", a labdarúgó-társadalom csak így ismeri, élete a futball.

– Dorozsmán nőttem fel – kezdte a beszélgetést a Petőfi Sándor sugárúti kispostán dolgozó Keresztúri –, a családban senki sem kötődött a futballhoz, mégis a zöld gyepen kötöttem ki. A Postásban kezdtem el játszani, jelenleg pedig az FK igazolt játékosa vagyok. Idén is pályára léptem, Hüvös mesternél szerepet kaptam. Bajnokin és kupameccsen még nem találtam a kapuba, edzőmeccsen viszont már sikerült.

Csongrád megyében a kék-fekete együttes rendelkezik a legnagyobb ultratáborral. Ha Keresztúri a padon ül, csereként számol vele az FK trénere, akkor a második félidőben rendszeresen felcseng a „Keresztúrit a pályára!" szlogen.

Keresztúri Jánosnak mindene az FK 1899 Szeged   Fotó: Schmidt Andrea
Keresztúri Jánosnak mindene az FK 1899 Szeged
Fotó: Schmidt Andrea

– Idén leszünk ötévesek – folytatta a beszélgetést a minden poszton bevethető játékos –, a nyáron szeretnénk ezt egy zártkörű bulival megünnepelni. 2005-ben mélypontra került a szegedi futball, ekkor alakítottuk meg a szurkolókkal az egyesületet. Akkor nem hittük volna, hogy öt év múlva már mint stabil megyekettes csapat leszünk, a Felső Tisza-parti stadionban játszhatunk. Az összetartás, a kék-fekete szín és a diszkoszvetős címer számunkra mindennél fontosabb. Remek kis közösséget alkotunk, igazi nagy család vagyunk. Talán egy kicsit hasonlítunk a Szedeák férfi kosárlabdacsapatára, éppen ezért az ő meccseikre is rendszeresen járunk.

„Keke" a munka után, ha teheti, egyből edzésre megy. Nemcsak a felnőttekére, hanem az utánpótláscsapatok tréningjeire is. Intézi a csapat papírmunkáit, tudósít a Délmagyarországnak, ha kell, bóját cipel, labdát fúj.

– Szerencsére a feleségem, Andi elfogadja, és megérti az FK és a futball iránti szenvedélyem. Nélküle nem lehetnék ilyen lelkes. Élvezem, amit csinálok, jó látni, hogy évről évre fejlődünk, egyre több fiatal ismeri meg azt a szegedi futball iránti elkötelezettségünket, ami életben tartja a csapatunkat, az FK 1899 Szegedet.

Olvasóink írták

  • 1. jonbovi 2010. június 28. 09:14
    „Sok Kekét és Andit a szgedi focinak!
    ALÁZAT!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét szegedi úszóérem az ob-ról

Egerben rendezték meg az ifjúságiak úszó országos bajnokságát. Tovább olvasom