Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Keretben a magyar pályafutás

Labdarúgás, Gyula - A szerbiai Ada szülöttjeként 1999-ben a Szeged LC-ben hét meccset játszott az akkor fél évig NB I-es csapatban. Oláh Lóránt (34) ezután szerepelt többek között a Debrecenben, amellyel kétszeres bajnok, a Fradiban, Kaposvárott, most pedig a Szeged 2011-Grosics Akadémiába igazolt – keretbe foglalva a pályafutását.
– Az első magyarországi klubja a Szeged LC volt, míg most Szeged-mezben feszít. Körbeért a pályafutása?

– Igen. Olyannyira, hogy mint játékos szerintem az utolsó csapatom a Szeged 2011-Grosics Akadémia lehet. Az 1999-es szegedi klub elég kaotikus volt, amely a Szeged 2011-re nem jellemző. Most még Gyulán készülünk, de remélem, minél előbb visszakerülünk Szegedre. Tizenöt évvel ezelőtt azt tapasztaltam meg, hogy a Tisza-parti városban nagyon szeretik a futballt az emberek: az edzéseinkre gyakran ezren, a meccseinkre tízezren jártak annak ellenére, hogy nem voltunk acélos csapat, és akkor még finoman fogalmaztam. Gondolom, sőt biztos vagyok benne, hogy ez a hozzáállás nem változott a városban. Bízom abban, hogy a mostani, új egy sikeresebb időszak lesz, és rövid időn belül újra akár NB I-es meccseket láthatnak a drukkerek.

– Hosszú távra tervez?

– Ez tőlem is függ: ha úgy teljesítek, akkor hosszabb távra tervezhetek. Azt ne felejtsük el, hogy novemberben 35 éves leszek, így nem valószínű, hogy a klub a futballomról így gondolkodik. Viszont ha mindkét fél úgy gondolja, hogy a stáb tagjaként egyszer hasznára lehetek a klubnak, szívesen elgondolkodom.

Oláh Lóránt koncentráltsága sokat érhet. Fotó: Frank Yvette
Oláh Lóránt koncentráltsága sokat érhet. Fotó: Frank Yvette

– Még csak néhány edzésen van túl, ám érdekes lehet, hogyan vélekedik az NB II-es esélyekről?

– Néhány idősebb játékost ismerek, ilyen Máté Péter, Fitos László. Ha összerázódik a keret, és jól sikerül a felkészülés, a szakmai munka révén egy jó eredmény is elérhető, de még tényleg korai erről beszélni, hiszen csak most kezdődött a felkészülés.

– Két komoly csapatnál is dolgozott: 2008 és 2010 között a Debrecennel két bajnoki címet szerzett, illetve 2011–12-ben a Ferencvárosban is szerepelt. Kevesen mondhatják el ezt magukról...

– A Debrecen az elmúlt tizenöt év kiemelkedő, talán legjobb magyar klubja remek jó stratégiával, amellyel Európában is eredményesek voltunk. Az első időszak kellemes emlékeket hoz elő, hiszen befogadtak a szurkolók, a vezetők. Aztán mindez megváltozott különböző okok miatt, így eljöttem. A Ferencváros a tradíciói miatt és a komoly, országos szurkolói hátterével hagyott mély nyomokat bennem. Nagyon szerettem ott játszani, és sajnálom, hogy csak 32 évesen jutottam el oda, hogy felvegyem a zöld-fehérek mezét.

– Mi a baj hazánk labdarúgásával?

– Vannak nálam sokkal okosabb emberek, akik erre a kérdésre tudják a pontos választ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőröndből él a SZUE

Hol verseny, hol edzőtábor miatt utaznak a szegedi úszók. Tovább olvasom