Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Készül az NB I-re az UTC újonc futsalcsapata

Csoda. Akár így is jellemezhetnénk azt, amit az UTC futsalszakosztálya egy év alatt véghezvitt – magánkezdeményezésre, magántőkéből. A csapat újoncként indulva előbb az NB II Keleti csoport második helyét szerezte meg, majd az NB I-es osztályozón felülmúlta a Miskolcot. Az NB I-es szereplés még kérdéses.
– Két évben gondolkodtunk, és a második végén szerettünk volna feljutni, de nyolc–tíz hónap alatt sikerült megvalósítani a tervünket egy olyan fiatal gárdával, amely minden elképzelésünket felülmúlta – mondta Szerencsi István, az UTC szakosztályvezetője.

– Nagyon fontos megjegyeznem, hogy mindezt szegedi, illetve város környéki labdarúgókkal értük el.

A csapatnak július 15-éig kell neveznie az NB I-re, amelyben a felnőttek mellett U19-ben, U17-ben és U15-ben már kötelező, U13-ban és U11-ben pedig javasolt utánpótlás-együttest indítani.

– Látványos, éppen ezért közönségvonzó szakágról van szó, amely jelentős reklámértéket hordoz, hiszen a helyi média mellett már az országos sporttelevízió is komolyan foglalkozik vele. Keressük a támogatókat, szerencsére nagyon sok ígéretet kaptunk, és a héten eldől, indulunk-e az NB I-ben. Alsóhangon a kalkulált éves költségvetés 10 millió forint, de az ideális, nyugodt első osztályú szerepléshez 12–15 millió lenne szükséges. Hozzáteszem, egyik összegtől sem profi még a csapat – vélte Szerencsi.

Brinszky Adrián edző a jövőbe tekint.  Fotó: Karnok Csaba
Brinszky Adrián edző a jövőbe tekint.
Fotó: Karnok Csaba

Csak egy összehasonlító adat: a hazai élgárdák, így például a Győr vagy a Berettyóújfalu 70–100 millióból gazdálkodnak.

– Viszonylag kis összegből nagy reklámhordozó lehetnénk akár egy névadó támogatónak is, amely egyedül szerepelhetne a mezünkön – folytatta Szerencsi.

Az UTC futsalosai sokat köszönhetnek Gidai Sándornak, aki a patinás klub elnökeként befogadta őket.

– Remélem, az eredményeinkkel visszaadtunk valamit abból a sok segítségből, amelyet az elnöktől kaptunk, illetve a Biochip Kft.-nek szintén köszönettel tartozunk – jegyezte meg végül Szerencsi.

És akkor a szakma: az UTC-nél egymásra talált egy szakmai trió, amelyet Szerencsi mellett Erhardt Szilárd technikai vezető és Brinszky Adrián edző alkot. Az erősítési tervek már megvannak, az
NB I biztos középmezőnyéhez kellenek rutinos játékosok, ám akikkel a stáb számol, azoknak közbeszólhat a nagypályás karrier is.

– A tavalyi induláskor még nem láttam előre, mire lesz elég a társaság ereje. Igyekeztünk a régióból jól meríteni, a rutin és a fiatalság arányát megtalálni, és jól jöttünk ki belőle. Hegyesi Zsoltra a kapitányi karszalaggal egy kis felelősséget tettem, de élt vele, a bajai duó, Hernády és Trucz játékkapcsolata pedig az NB II-es szintet meghaladta. Az első sor kiválóan helytállt, a kapusok, Tombácz, Béry és Szűcs is megtették a magukét. Nagy kérdés, a nagypályás elfoglaltság mit jelent majd az erősítési terveinkben, illetve remélem, lesz miért erősíteni – mondta Brinszky.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Douchev-Janics Natasa: amíg neki jó, a babának is jó

A Gyermekétkeztetési Alapítvány adománygyűjtő akciójában a gyermekáldás előtt álló Douchev-Janics Natasa is csomagot osztott. Tovább olvasom