Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Két aranyat kaszáltak a vásárhelyi pólósok

A hódmezővásárhelyi HVSC 2000-es és 2001-es születésű vízilabdacsapata is megnyerte az elmúlt szezonban a vidékbajnokságot, előbbi ráadásul megvédte 2012-es címét.
– Egyesületünk históriájában történelmet írtunk: fiataljaink komoly teljesítményt nyújtva az elmúlt szezonban megnyerték a 2000-es és a 2001-es korcsoportban is a vidékbajnokságot, előbbi gárda ráadásul tavalyi címét megvédve duplázott – közölte Kasza Károly, a HVSC utánpótlásedzője.

Kasza Károly (ingben) és csapatai két aranyéremnek is örülhettek a vidékbajnokságokon. Fotó: DM/DV
Kasza Károly (ingben) és csapatai két aranyéremnek is örülhettek a vidékbajnokságokon.
Fotó: DM/DV

Bajnokcsapatok

Két vásárhelyi vízilabdacsapat nyert korosztályos vidékbajnokságot az elmúlt szezonban. 2000-es születésűek: Bajusz Csaba, Papp Kolos, Mikó Péter, Párkányi Áron, Koncz Laura Hanna, Benkő Martin, Garas Róbert, Oláh Kende, Bozó Péter, Kasza Dániel, Vékony Ákos, Katona Péter, Szaszkó Botond, Simonffy László, Ruby Bence, Török Mihály; 2001-es születésűek: Arany Kevin, Szűcs Vendel, Stefula Máté, Párkányi Áron, Kont Milán, Kürtösi Viktor, Garas Róbert, Tóth Márk, Kovács Ádám, Bozó Péter, Kasza Dániel, Nagyistók Balázs,Zs. Kádár István Bendegúz, Kovács Kristóf, Kiss Gábor, Molnár Péter, Kudella Máté, Szporny Armand.

A vidékbajnokságokban korosztályonként 16-16 együttes vesz, vett részt, és növeli a siker értékét, hogy a sorozat nemzetközi, hiszen román, szerb és szlovák rivális is akadt. Az együttesek a pontvadászaton kívül kupákban is jól szerepeltek, rendre dobogós helyezéseket értek el. Az egyetlen lány, a 14 esztendős Koncz Laura Hanna a Honvéd felnőttcsapatával az OB I/B-ben is első helyezést ért el, és a sportág egyik nagy ígéretének, tehetségének tartják a szakemberek. Rajta kívül a korosztályos válogatott szűk keretének tagja a 2000-esek közül Katona Péter, míg Vékony Ákos szeptembertől csatlakozik a legjobbakhoz. Az egy évvel fiatalabbaktól Bozó Péter a szűk, Párkányi Áron és a kapus Arany Kevin pedig a bővebb keret tagja.

– A sikerekből jelentős szerepet vállaltak a szülők, akik a szervezésből, az utaztatásból is kivették a részüket, és mindig lelkesen szurkoltak a meccseken. Köszönet érte! Egyébként az edzéslátogatottságunk 95 százalékos volt az elmúlt szezonban. Nem sokat pihentünk: már elkezdtük az alapozást, napi kétszer 2,5 órás tréninggel. A 2000-es csapatot Rácz Tamás kollégám veszi át tőlem, sok sikert kívánok a csapatnak és neki is a jövőben – mondta Kasza Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajdát legyőzték, de mehet a vébére

A harmadik napon vannak túl a Szeged melletti Maty-éren a versenyzők a világbajnoki kajak-kenu-válogatón. Tovább olvasom