Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Két évtized két ünnepe

Húszéves a klub, tíz éve készült el a saját pálya – e két eseményt összeköti és egyszerre ünnepli meg augusztus 15-én a Szegedi TE férfi tekecsapata, amely a kilencszeres vb-első, szegedi Csányi Béla vezette világválogatott ellen is pályára lép.
Minden 1995-ben történt. A Szegedi Postás férfi tekecsapata megszűnt, a jogutód pedig a Szegedi Tekézők Egyesülete lett. Akkor még senki sem sejtette, micsoda eredménysort produkál majd a klub a következő két évtizedben.

Húsz év. Ennyi telt el azóta, hogy Karsai Ferenc vezetésével megalakult az egyesület. Az egykori válogatott játékos olyan birodalmat épített fel, amelyet manapság a világ legjobbjai között, mondjuk a legjobb három csapata között tartanak számon. Tizennyolc nemzetközi kupadöntő, nyolc arany- (3 BL-, 3 világkupa- és két Európa-kupa-elsőség), valamint nyolc ezüstérem, tizenegy hazai bajnoki cím – az eltelt két évtized igen termékeny volt.

Zavarkó Vilmos Fotók: Schmidt Andrea, DM
Zavarkó Vilmos Fotók: Schmidt Andrea, DM

A klub másik fontos dátuma 2005. Ekkor lelt saját otthonra az újszegedi Kisstadion egyik sarkában, a Derkovits fasor 1–5. alatti létesítményben. Az impozáns épület azóta ismert a sportágban – oroszlánbarlangnak is hívják, hiszen nem sokszor hagyták el győztesen a vendégcsapatok –, és közkedvelt a szabadidőben sportolók körében.

Húsz és tíz év. Két, önmagában is jelentős ünnep, nem beszélve arról, hogy 2015-ben egybeesik. Nem csoda, ha a klub szeretné megadni a módját a kerek évfordulók emlékének, így Szeged városával és a támogatókkal közösen augusztus 15-én jelentős ünnepet szervez.

Kiss Tamás
Kiss Tamás

– Szeretném meghívni azokat a játékosokat, akik valamikor ebben a klubban szerepeltek. Ez közel negyven tekés. Mellettük itt lesznek az egykori veteránok, valamint a korábbi szegedi kedvenc, Csányi Béla vezetésével a világválogatott, amely a hazai közönség előtt ezen a napon bemutatkozó, új összetételű, átalakult és megfiatalodott Szegedi TE-vel játszik majd gálamérkőzést – nyilatkozta a klub elnöke, Karsai Ferenc.

Aki szereti a sportágat és a csapatot, az már most jegyezze meg a dátumot, augusztus 15-ét, hiszen olyanokat láthat, akiket és amiket nem minden héten. Amellett, hogy a nemrég a sportág halhatatlanjai közé beválasztott Csányi vállalta, ő is játszik hatvan dobás erejéig, az általa vezetett világválogatottban szerepet kap a szerbiai Zavarkó Vilmos, Jovan Csalics, a horvát Matko Bulka és Mario Musanic, a román Nicolae Lupu, a szlovák Ivan Cech, valamint a magyar Kiss Tamás.

Ivan Cech
Ivan Cech

A Szegedi TE nyári szabadsága tart – ennek ellenére Szél Tibor tegnap már edzett az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A klub az első hivatalos találkozóját július 13-án tartja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szatymazi sikerek

Befejeződött a 60. magyar vitorlázórepülő nemzeti bajnokság és nemzetközi vitorlázórepülő kupa.
Tovább olvasom