Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Két évtizede a csúcson a Gulyás Csárda

Szeged - A 26. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótornán a +45-ös korosztály elsője sorrendben negyedszer a Gulyás Csárda csapata lett.
Régóta együtt játszó kispályás labdarúgócsapat a Gulyás Csárda – 1992 óta szinte ugyanazok alkotják a keretét. Nem véletlen, hogy a játékosok már egymásra tekintve is tudják, mi következik a pályán. A legendás Radnóti-hétfőkön tette le a névjegyét az akkor még Egy százaléknak – lapunk egykori gazdasági mellékletét hívták így – nevezett csapat, amely a gimnázium udvarán rendezett tornákkal indult neki majd két évtizedes sikersorozatának. A csapat nevéhez rengeteg tornagyőzelem fűződik az elmúlt két évtizedben, a statisztikák szerint harminc fölötti a megnyert sorozatok száma.

A siker titka: régóta együtt futballozik a Gulyás Csárda magja. Fotó: DM/DV
A siker titka: régóta együtt futballozik a Gulyás Csárda magja. Fotó: DM/DV


– A jó játékhoz jó játékosok kellenek. Mi öten, Szrenka Béla, Tóth Gábor, Márki Ferenc, Deák Ferenc és jómagam olyan alapot adunk, amely úgy látszik, ezeket az eredményeket hozta. Szrenka az elmúlt két évtizedben talán ha háromszor nem jutott el az újszegedi sportcsarnokba a Kék Mókus-kupa gálanapjára, ráadásul ha minden igaz, tizennégy elsőségnél jár – mondta Tárkány Zsolt, a csapat vezetője, egyben védője.

Itt az immár Gulyás Csárda néven futó együttes legfrissebb sikere: egymás után negyedszer nyerte meg a Szegedi Sport és Fürdők kft. által szervezett, a város, lapunk és az MLSZ megyei igazgatósága által támogatott 26. Kék Mókus-kupa +45-ös kategóriáját a csapat (a játékosok: C. Molnár László, Kovács András, Szrenka Béla, Tárkány Zsolt, Orosházi László, Márki Ferenc, Holló János, Deák Ferenc, Tóth Gábor, Leindler Zoltán, Bába László).

– Ebben a korcsoportban veretlenek vagyunk négy éve. Amíg menni bírunk, amíg nem kerekes székben tolnak be vagy nem bottal megyünk fel a pályára, addig mindenképpen csináljuk, és keressük egymás társaságát. Ezzel a csapattal itthon szinte mindent megnyertünk, azt viszont sajnálom és hiányolom, hogy egy erős megyén kívül vagy külföldi tornán nem értünk el eredményt. Azt gondolom, ezzel a kerettel, illetve egy kis kiegészítéssel egy országos +45-ös tornán is eséllyel indulhatnánk el – vélte végül Tárkány.

Olvasóink írták

  • 2. Óperenciás 2013. január 03. 01:30
    „Miért nem lehet kinagyítani ezt a képet?”
  • 1. gorist 2013. január 02. 17:32
    „Srácok ! Tiszta szívből gratulálok Nektek. Az ember bár öregszik, de amíg játszani tud, addig fiatal marad. Jó volt Veletek egy pályán mozogni, mert -téves ítéletek ellenére- Ti tudtatok sportemberek maradni. Kívánom Nektek, hogy továbbra is érjetek el sikereket és tudjatok még sokáig "játszani" Boldog új évet és sportsikerekben gazdag szép jövőt kívánok Nektek. "egy években öreg játékvezető"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Új év-kupa

Jubileumi huszadik alkalommal rendezik meg az Új év-kupa kispályás labdarúgótornát, egyben a Kovács Sándor-emléktornát nyílt és 35 év feletti kategóriában. Tovább olvasom