Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Két évtizedes gólrekord dőlt meg vasárnap a Kék Mókuson

Szeged - Soha ennyi gól (32-0) nem esett egy meccsen a több mint két évtizedes Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótornán, mint vasárnap délelőtt.

Több mint húsz éve rúgják már a bőrt a Kék Mókuson, kezdetben az újszegedi ligetben, a Vigadó betonpályáján, azaz szabadtéren mérkőztek egymással a csapatok. Voltak gólban gazdag meccsek, de ami vasárnap délelőtt történt az Etelka soron, arra eddig – információnk szerint – nem volt példa. A Szlobo Discont 32 góllal verte a MM Szeged csapatát, a vesztes egyszer sem talált a kapuba a kétszer 20 perc játékidő alatt.

Szlobodnyik Gábor 6, Baji Szabolcs, Búzás Péter és Frank Attila 5-5 gól szerzett. Szóval, négyen 21-et. Az Ásotthalom „megyeegyes" csapatára épülő, fiatal játékosokból álló gárda az első perctől az utolsóig ment, mintha vesztésre állna. (Augusztusban 7-et rúgott nagypályán a Mindszentnek az egyebek között Szlobodnyikkal (2) Bajival (1) és Frankkal felálló csapat.) Ha valaki csak a mérkőzés utolsó 15 percére érkezett meg, és nem tudta az eredményt, 3 percen belül kétszer is láthatott olyan szituációt, amikor a gólt szerző játékos maga ment a labda után a kapuba, sietetve a középkezdést, mintha vesztésre állna.

Fotónk, nem a tárgyalt meccsen, hanem az FC Szimpatikusok és a Ficak összecsapásána készült.
Frank Yvette fotója nem a tárgyalt meccsen, hanem az FC Szimpatikusok és a Ficak összecsapásán készült,
kék-fehérben Molnár Zoltán (+35) öszpontosít.

A mérkőzést létesítményvezetőként végignézte az a Kemenes Zoltán is, aki többszörös torna győztesnek mondhatja magát a Hódmezővásárhellyel, de –mint az a delmagyar.hu kérdésére válaszolva elmondta – ennyi gólra ő sem emlékszik, pedig több mint 20 éve rúgja már a bőrt a Kék Mókuson. Tárkány Zsolt ugyancsak látta a meccset – előtte a +35-ben, utána a +45-ben lépett pályára az Első Beton csapatában –, s neki rémlett egy huszonegynéhányas mérkőzés, amit tűzoltóknak profi, de focistáknak amatőr csapat ellen játszottak, de az sem most volt már.

Belenézett a mérkőzésbe a büféből visszatérő, s Tárkányhoz hasonlóan duplán pályára lépő, kissé sápadtnak tűnő Márki Ferenc is. Szerettük volna megszólaltatni, de nem emlékezett pontosan, amiben szerepet játszhatott az előző nap kezdődő, da vasárnap hajnalba nyúló Ferenc névnap is.

Neki egy korábbi délmagyaros kolléga, Podmaniczky Szilárd versével kívánunk így utólag is boldog névnapot, s míg el nem felejtenénk, gratulálunk a Szlobo Discontnak!

Szép dolog az András nap,
Gratulálunk Andrásnak.
Egy százalék, gőzhenger,
Éljenek a Ferencek!

Utóirat: az Egy százalék úgy jön a képbe, hogy lapunk 1992-ben induló gazdasági mellékletének volt ez a címe, s az a fénykorban még kispályás labdarúgócsapatot is szponzorált. Nem mellesleg hat szezonból ötször megnyerte a Radnóti hétfőket, s két egymás utáni évben maradt alul a Kék Mókus-kupa döntőjében – éppen a Kemenessel felálló Hódmezővásárhelytől kapott ki.

 

Olvasóink írták

  • 2. miszter 2011. december 04. 23:52
    „Miért nem tett ki a címbe, hogy 32-0? Többen elolvasnák...”
  • 1. Wacky 2011. december 04. 17:15
    „íínnye... háát a rím faragás nem volt az író erénye... no de a szándék fontos:)
    szép 32 gól :D Gratu:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos játék, sok gól: OSC-Szeged Beton 11-18

A fiatalok hasznos játékával gólzáporos találkozón nyert a Szeged Beton csapata az OSC vendégeként a férfi vízilabda OB I 9. fordulójában. Tovább olvasom