Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Két félidő a Csillagban

Sorozatunkban szombatonként a Délmagyarország sportrovatának legérdekesebb cikkeiből szemezgetünk, a 10, 25 és 50 évvel ezelőtt történtekből válogatva. A 18. részben 2006, 1991 és 1966 tizedik hetének híreiből idézünk fel egyet-egyet.

10 éve történt

Két félidő a csillagban
A Pick Szeged férfi kézilabdásai a kedd délelőtti edzés után egy mérkőzésnyi időt töltöttek a Szegedi Fegyház és Börtön Csillagkörletében. A játékosok kötetlenül beszélgettek a fogvatartottakkal, Bozsó Bea sajtóreferens irányításával pedig bemutatták nekik az ügynevezett dühöngőt, illetve az erősítőtermet, ahol csak a legegyüttműködőbb fogva tartottak gyúrhatnak. A legnagyobb érdeklődés egy élő cella iránt mutatkozott, míg a kultúrteremben 48 fogvatartott várta a játékosokat, akiknek kérdéseket tehettek fel. A kézilabdások többsége, így Herbert Gábor, Vadkerti Attila és Berta Róbert is meglepődött azon, mennyire tájékozottak voltak a rabok a csapat szereplésével kapcsolatban.

25 éve történt

Megmenekültek
Két szegedi klubcsapat is jó híreket kapott 1991 hasonló időszakában: az egyik a Szegedi Építők NB I-es férfi röplabdacsapata volt, amely egy vitatott átigazolási ügyben végül – a sportág érdekeit messzemenően szem előtt tartva – egyezségre jutott a Veszprémi SE-vel, így a magyar szövetség visszaadta a klub játékjogát.
 
A Csillagban. Berta (balról) és Mezei (középen) egy cellában is szétnézett 2006 tavaszán. Fotó: Schmidt Andrea
A Csillagban. Berta (balról) és Mezei (középen) egy cellában is szétnézett 2006 tavaszán. Fotó: Schmidt Andrea


A másik hasonlóan nehéz sorsú együttes a női kézilabdacsapat volt, amely a Secotex Textilművek bejelentése után, amely szerint a vég vezetése nem támogatja tovább a sportegyesületet, szponzort talált. A megmentő Pintér József, az Automobil Vegyi GMK vezetője és a Kolorker Kft. ügyvezetője személyében érkezett, és rendkívüli közgyűlésen jelentették be, hogy április 1-jétől a Szegedi Egységes SK fennhatósága alá tartozik majd a klub minden korosztálya.

50 éve történt

Sárban motoroztak
Idénynyitó motokrosszversenyt rendeztek Hódmezővásárhelyen. A nagyszabású viadalra mintegy ötezren voltak kíváncsiak. A rendkívül nehéz, sáros talajon a versenyzők már a bemelegítés után felismerhetetlenül sárosak voltak, és közülük azok értek el eredményt, akik nem féltek „belerohanni" a pocsolyába, és teljes sebességgel nekivágtak az emelkedőnek. Técsi, a hazaiak kedvence a harmadik esés után feladta a küzdelmet. A 125 köbcentiméteresek között Petró András (Bp. Honvéd), a 250-eseknél Jakab János, az 500-asoknál Szabó II. László győzött – írtuk ötven évvel ezelőtt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gellért Gábor: egy szegedi olimpikon is nagy siker lenne

Gellért Gábor: egy szegedi olimpikon is nagy siker lenne
Szóba került a három magyar világverseny, Olasz Anna szerencsés helyzete, illetve új tanítványa, az olimpikon Rákos Patrik is. Tovább olvasom