Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Két kajakos szegedi medál Zágrábból

A horvátországi Zágráb adott otthont az ifjúsági és U23-as korosztályú kajakosok, kenusok sík vízi Európa-bajnokságának, amelyen az EDF Démász-Szegedi VE versenyzőinek hajói két érmet szereztek.
A zágrábi kajakos, kenus utánpótlás Európa-bajnokságon összesen öt szegedi versenyző kapott lehetőséget. Az U23-as korosztályban a nők K4 500 méteres számában az A fináléba jutott a színtiszta EDF Démász-Szegedi VE-kajakosokból álló kvartett Kárász Anna, Csernák Edina, Csernák Petra, Horváth Alexandra összeállításban. A döntőben aztán a magyarok a fehérorosz és a német egység mögött, utóbbival nagy csatát vívva és csak másfél század (!) másodperccel elmaradva szerezték meg a bronzérmet. A friss felnőtt Eb-ezüstérmes Kárász ezután egyesben is szóhoz jutott, és szintén olimpiai számban, ötszáz méteren az ötödik helyet szerezte meg.

Kárász Anna bronzéremig vezette a négyest. Fotó: Karnok Csaba
Kárász Anna bronzéremig vezette a négyest.
Fotó: Karnok Csaba

Az ifjúságiaknál egy szegedi volt érdekelt: Győrfi Tamás K2 200 méteren a KSI-s Székely Mátéval párban hatalmas sikert ért el: nemcsak a legjobb idővel került a fináléba, hanem az esélyeket igazolva megnyerte az olimpiai sprintszám A döntőjét.

– Szépen teljesítettek a sportolóink. A női négyes bronzérme kiváló eredmény, a felnőtt Eb-első fehérorosz hajót megszorongatták, és a németek mögött alig maradtak le. Egyesben az erős mezőnyben Kárász ötödik helye is dicsérendő, Győrfiék aranya pedig igazán elismerésre méltó, hiszen másfél másodpercen belül érkezett be az egész mezőny, ebben a gigászi csatában pedig ők figyeltek a legjobban. Győrfi kézsérülése miatt csak az utolsó hetekben tudtak együtt edzeni, de így is sikerült nyerniük – mondta Petrovics Kálmán, a klub igazgatója.

Olvasóink írták

  • 1. Szurkoló 2011. július 04. 09:41
    „Gratulálok a csodálatos eredményekhez!!! Csak így tovább, Fiatalok! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffer-kupa: arany- után most ezüstérem

Az Illovszky Rudolf Stadion adott otthont az ötödik Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornának. Tovább olvasom