Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Két makói bajnok roncsderbiben

Kecskemét - A szezon utolsó országos gyorsasági roncsderbiversenyét rendezték meg Kecskeméten.
Az idényzáró több versenyzőnek is sordöntő volt: valaki azért versenyzett, hogy bajnok legyen, valaki pedig azért, hogy felférjen a dobogóra. Így volt ez a széria géposztályban is, ahol a mórahalmi Molnár G. Krisztián küszködött a homokkal és az ellenfelekkel. A hatodik helyen ért célba, de a bajnokságban még így is sikerült a harmadik helyet megtartania. A kiszombori Baranyi Sándor esélyes volt a bajnoki címre, és a kecskeméti versenyt meg is nyerte, ez azonban nem volt elég a bajnoksághoz, hiszen nagy ellenfele, a makói Molnár Tibor nem adta ezt olyan könnyen. Molnár technikai gondokkal küzdött, a negyedik helyen végzett, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy a széria géposztály bajnoka legyen.

Dömösi Róbert az I. géposztályt nyerte meg. Fotók: Gárdián Andrea
Dömösi Róbert az I. géposztályt nyerte meg. Fotók: Gárdián Andrea

A II. géposztályban a bajnoki cím már a kiszombori versenyen eldőlt, a kecskeméti id. Gombai Zoltán már akkor behozhatatlan előnyt szerzett. A bordányi Béres Levente a kecskeméti versenyt fölényesen megnyerte, ezzel másodikként végzett. A mórahalmi Bakos Barnabás autója meghibásodása miatt feladta a versenyt, ám ennek ellenére sikerült megtartania a dobogós pozícióját.

Molnár Tibor technikai gondjai ellenére megőrizte első helyét a széria géposztályban.
Molnár Tibor technikai gondjai ellenére megőrizte első helyét a széria géposztályban.

Az I. géposztályban is sok volt a technikai probléma. Az apátfalvi Gabnai Győző kuplunghibával versenyezte végig a napot, és a bajnokságban a harmadik helyen végzett. A szintén apátfalvi Tisza Péter célba sem ért technikai gondjai miatt, így lemaradt a bajnoki címről, második lett. Dömösi Róbert az ötödik helyen végzett, de ez pont elég volt neki ahhoz, hogy immár ötödik alkalommal megnyerje az országos gyorsasági roncsderbibajnokságot.

A bajnokság végeredménye, széria géposztály: 1. Molnár Tibor (Makó) 57, 2. Baranyi Sándor (Kiszombor) 56, 3. Molnár G. Krisztián (Mórahalom) 37 ponttal.
II. géposztály: 1. id. Gombai Zoltán (Kecskemét) 56, 2. Béres Levente (Bordány) 50, 3. Bakos Barnabás (Mórahalom) 30 ponttal.
I. géposztály: 1. Dömösi Róbert (Makó) 53, 2. Tisza Péter (Apátfalva) 50, 3. Gabnai Győző (Apátfalva) 40 ponttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ebédhez nagy rangadó

Vasárnap 12.20-kor a világ második legnagyobb rangadóját rendezik az újszegedi sportcsarnokban. Tovább olvasom