Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -1°C | 11°C Még több cikk.

Két stílus, egy győztes

Hétfőtől vasárnapig közel kétszáz versenyző részvételével rendezik meg az év első, hagyományos nemzetközi viadalát Szegeden: a 14. BB Mentor-kupa A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny ismét komoly izgalmakat ígér.
Kedden tíz órakor indul a golyó, és kis túlzással vasárnap kora délutánig meg sem áll: a 14. BB Mentor-kupa férfi egyéni teke világranglista-verseny helyszínén, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban ezen a héten nonstop zajlanak majd az események. Ha nem játszik valaki a négysávos pályán, akkor elemez, beszélget, készül – nem lesz pihenés.

A szervezők ezúttal is népes mezőnnyel számolnak: a szerb, a szlovák, az olasz, az osztrák és a magyar klubcsapatokból szerbiai, szlovákiai, osztrák, horvát és magyar versenyzők érkeznek, összesen 203 nevezést adtak le a sportolók. Ha azt nézzük, hogy ennek mindössze alig tíz százaléka ismétel, azaz a nevezési díj újabb befizetése mellett kétszer (illetve még többször is) dob, elmondhatjuk, a 190-es létszám alapján megint nívós és érdekes viadalra van kilátás. Elindul például a címvédő, az olasz Neumarkt remek balkezese, Kiss Tamás, az aktuális világcsúcstartó, a szlovák Podbrezova vajdasági magyarja, Zavarkó Vilmos csakúgy, mint a szegedi pályán nemrég 735 fás rekordot felállító hazai Kiss Norbert is – utóbbiak egyaránt háromszor győztek már ezen a viadalon. 

A magyar élmezőny, így a szegediek, a győriek és a répcelakiak mellett Szerbia képviseli a legnagyobb létszámban magát, illetve az osztrák St. Pölten két kiválósága, a horvát Bulka és az osztrák Huber is próbát tesz.

A legeseménydúsabb nap a szombat lesz, ekkor 56-an lépnek pályára. Kedden 28, szerdán 30, csütörtökön 40, pénteken 49 tekés kerül sorra, a szombati „csúcsot" pedig a 120 dobásos vegyes utáni legjobb tizenhat vasárnapi egyenes kieséses versenye, a sprintszám követi, ez dönt a végső helyezésekről és a pénzdíjakról.
Két stílus, egy győztes – a hét legvégére azt is megtudjuk, ki lesz ez a 14. BB Mentor-kupán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részvételi csúcs és címvédés

Részvételi csúcs és címvédés
Az év utolsó szegedi sakkeseményeként rendezték meg a III. Dr. Berecz Árpád Emlékversenyt a Novotel Hotelben. Tovább olvasom