Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Két szegedi Sopronban

Két szegedi labdarúgó, Bali Péter (29) és Dénes Zsolt (30) igen messze sodródott a szülővárosától: mindketten az egycsoportos NB II-re készülő Sopron játékosai.
Igen messze került a szülővárosától a két szegedi labdarúgó, a támadó Bali Péter (29 éves) és a kapus Dénes Zsolt (30). Azt mondják ugyan, hogy Magyarország nem akkora területű, hogy ne lehessen bárhova viselhető időn belül eljutni, ám azért a Szeged és Sopron közötti 380 kilométernyi távolság a leggyorsabb útvonal alapján is majdnem négy óra.

– A télen volt más lehetőségem is, hiszen egy német menedzser révén akadt német negyedik és osztrák második ligás kérő, de a kisalföldi klub érdekelt a leginkább, hiszen kiváló körülmények és remek stadion várt rám, amelyben rendre sok néző előtt játszhatunk. Korrekt ajánlatot kaptam, így talán utolsó magyarországi állomáshelyként belevágtam, miközben építgetem a saját vállalkozásomat is. Rossz, hogy messze van Szegedtől a város, és valóban szerettem volna visszaigazolni a szülővárosomba, de az ottani helyzet mindenki előtt ismert. Így alakult, ráadásul mivel régóta eljöttem otthonról, lassan megszokom a távolságot. Éppen most hosszabbítottam meg a szerződésemet egy évvel, miután a télen csak fél évre írtam alá, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő nyár. Konkrét célt nem tűztek ki elénk az egycsoportos, igen erős NB II-ben, amelyben egyelőre a középmezőny az elvárás. Ahogy látjuk az erőviszonyokat szezon közben, kialakul majd a végleges elvárás – nyilatkozta Bali Péter.

Kisalföldi állomás: a kapus Dénes Zsolt (balról) és a támadó Bali Péter a Sopron színeiben. Fotó: Magasi Dávid
Kisalföldi állomás: a kapus Dénes Zsolt (balról) és a támadó Bali Péter a Sopron színeiben.
Fotó: Magasi Dávid

– Én is télen kerültem a soproni klubhoz, ám nekem közbejött egy sérülés: a hatodik fordulóban egy kifutásnál elszakadt a combizmom. Emiatt most lábadozok másodjára, hiszen az első visszatéréskor jött egy mikroszakadás. A héten kezdtem el újra a munkát, és nagyjából kilencvenszázalékos állapotban vagyok. Óvatosan beszálltam a közös munkába, de egyelőre nagyokat nem rúgok a labdába. Hogyan kerültem Sopronba? Szigetszentmiklóson voltam, amikor az akkori soproni edzőn, Bücs Zsolton, valamint az egykori fradista Csiszár Ákoson keresztül jöhettem ide. Én is fél évre kötöttem szerződést, majd annak ellenére két évre hosszabbítottam meg a szerződést, hogy megsérültem. Érdekes, hogy amikor áprilisban visszatértem a kórházból, már mondták, ne aggódjak, csak a felépülésre koncentráljak, hiszen szerződést hosszabbítunk. Két héten belül százszázalékos vagyok, onnantól kezdve kell visszakerülnöm a csapatba. Két fiatal, 23 éves riválisom van, de én bízom magamban. Az NB II-ben minden csapat egyelőre sötét ló: mindegyik erősít, ahogy tud, így nem látható, ki milyen erőt képvisel. A mezőny első felében, mondjuk az első nyolcban az egyik hellyel elégedett lennék úgy, hogy a meccsek nagy részében én állok a kapuban. Miskolc és Nyíregyháza után ismét messze vagyok Szegedtől, és remélem, most már hosszabb időre megragadok Sopronban. Ami biztos: az itteni a követendő példa, hiszen csak magyar játékos alkotja a keretet – vélte Dénes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magosi Norbert Szlovákiában

Vasárnap rendezik meg a szlovákiai Zsarnócán a salakmotorosok szlovák nemzetközi nyílt egyéni bajnokságát, amelyen a szegedi motoros, Magosi Norbert is rajthoz áll. Tovább olvasom