Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Két tizeden múlott: ZTE-Mediteam 63-61

Csak az utolsó máspdpercben tudta megszerezni a vezetést a ZTE a Mediteam Szeged ellen, ám ez is elég volt nekik, hogy elorozzák a bronzérmet Laklóthék elől.

ZTE–Mediteam Szeged 63–61 (13–24, 21–14, 14–16, 15–7)
Női kosárlabda NB I A csoport, rájátszás a 3. helyért, 3. mérkőzés. Zalaegerszeg, 1000 néző. Vezette: Pálla, Kapitány, Bognár.
Zalaegerszeg: Bukovszki 7, Ambrus 4, ZSOVÁR 8, Szélesy 9/3, PAGE 16. Csere: SZALAY 10, Czukor 6, Sonyák 3. Vezetőedző: Gáll Tamás.
Mediteam Szeged: LAKLÓTH 14/9, Szazonenko 14/9, Rasheed 6, Roglics 9, ZSERZSERUNOVA 16. Csere: Fejes, Lengyel 2, Farkasinszki. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2:1 a Zalaegerszeg javára.

Mészárosné Kovács Andrea: - Gratulálok a Zalaegerszegnek a bronzérem megszerzéséhez.

Laklóth Anna: – Elképesztően sajnálom, hogy nem szereztük meg a bronzérmet, nagyon csalódott vagyok. Sajnos nem szoktunk hozzá, hogy ilyen nézőközönség előtt játsszunk, és a negyedik negyedben a fülsiketítő dudaszó is megzavart minket. nagy lehetőséget hagytunk ki.

IV. negyed

10. perc: elveszik a labdát. 44 vissza. Page ront, miénk. 25 mp, nálunk. A ZTE-nek még van két csapatszemélyi lehetősége. Már csak egy. 20 mp. 14 mp. Labda nálunk, Szazonenkot blokkolták. 2 tizeddel a vége előtt bedobják... Zsovár. Hihetetlen, először vezetnek 63-61. Vége. negyedik a Mediteam Szeged. Elképesztő csata volt.

9. perc: Szélesy egyenlít 61-61.

8. perc: nálunk a labda. Roglics kap sapkát, Page-nek a negyedik. Egyenlő 59-59. Szazonenko dobhat, előtte időkérés. Mindkettő jó 59-61.

7. perc: Rasheed is négy hibával. Jön helyette Laklóth. Kiegyenlítenek 56-56. Micsoda Laklóth-tripla!!! 56-59. Egy hazai büntető 57-59. Szazonenko szedi le saját lepattanóját. Most 1:5 a faultarány a negyedben ...

6. perc: nálunk a labda. De kellene egy kosár. Szegedi reklamálás dudaügyben, sajnos nincs mit tenni. Emiatt áll a játék. Nem túlzás, fájdalmas hangja van a szerkezetnek. Eladjuk.

5. perc: ez a duda szörnyű. Roglics negyedik hibája. Időkérés. A meccsen még nem vezetett a ZTE.

4. perc: Zsovár tripla - nem hiányzott. Csak kettőt adnak érte 52-56. Page 54-56.

3. perc: Zserzserunova szerez kosarat 50-56. Page harmadik blokkját osztja ki.

2. perc: Page nem dob jól triplát - szerencsére. Laklóth újabb labdát szerez, ezek nagyon kellenek. Közben egy fulsiketítő dudával zavarják a szegedi támadásokat.

1. perc: az utolsó tíz perc kezdődik. Czukor kosár 50-54. Nem tudunk rádobni.

III. negyed (48-54)

10. perc: Laklóth labdaszerzése. Ambrus ziccer 48-54. 25 mp van hátra. Nincs kosár, negyed vége. Page és Zserzserunova is 14 ponttal áll.

9. perc: Roglics is villan, szép labdát kapott 46-54.

8. perc: Zserzserunova szed lepattanót. Rasheed kosár, de lépéshiba. Page tarthatatlan 46-52.

7. perc: Rasheed ziccere lejön, majd beüt egy személyit. Zserzserunova kapja meg negyedik hibáját. Szazonenko szintén.
 
6. perc: Bukovszki dobása szédül be 42-50. A paksi Sales elmegy öltözni... Laklóthot faultoják, dobhat. A negyedben 5:0 a faultarány, Bukovszki néggyel áll... Mindkét büntető bent 42-52.

5. perc: megint Szazonenko, triplát szór 40-48. Hazai időkérés. Labdát szerzünk, Roglics dobja be 40-50.

4. perc: Page támadólepattanó és kosár 40-42. Szazonenko kosár plusz büntető 40-45.

3. perc: Zsovár hozza két pontra csapatát, a Szegedből Laklóth eredményes 38-42.

2. perc: Page középtávolija hibátlan 36-40.

1. perc: folytatjuk. A bajnokság utolsó húsz percét maximum három ponttal veszítheti el a Szeged. Laklóthtól veszik el. Zserzserunova lop labdát, majd dob kosarat 34-40.

Rendkívül izgamas az összecsapás, nehéz tippelni a végeredményre. Ha a jól kezdő Szeged tartja az iramot, és nem kerül faultgondokba, meglehet a siker.

II. negyed (34-38)

10. perc: Bukovszki dupla, Page szép blokk 34-36. Zserzserunova ma is húzóember 34-38. Az utolsó támadás kimarad, ez a félidő.

9. perc: Page már nyolcpontos, eddig nem nagyon tudjuk megfogni 31-33. Időkérés. Közben megérkezett a csarnokba az Atomerőmű. Egy Roglics-büntető sem jó. Sonyák is dobhat: egy bent 32-33. Nagyon kellett Laklóth triplája 32-36.

8. perc: Rasheed lemásolja első kosarát 27-32. Szazonenko és Zserzserunova is három faulttal áll, jön is Farkasinszki és Lengyel. Szalay két büntzetője jó, Laklóth egyet dob be 29-33.

7. perc: Page szerez labdát. Visszaadja a Zete. Roglics üt oda Page-nek, neki is a második. Jók a hazai büntetők 25-30. Szazonenko triplája rossz, 5/2 az eddigi mérlege. Szalay büntetői 27-30.

6. perc: Czukor kosara jó, büntetője lejön 21-30. Zserzserunova kapja meg második faultját. Eddig egy szavunk nem lehet a bíráskodásra. Zsovár két büntetője jó 23-30.

5. perc: Ambrus dob ziccert 19-28. Laklóth középtávolija pontos, megvan a harminc 19-30.

4. perc: Szélesy használja ki a szegedi hibát 17-26. Szegedi időkérés. Rasheed két ember között remekül 17-28.

Laklóth és a büntetők.
Laklóth és a büntetők.

3. perc: Czukor talál be Rasheed mellől, Zserzserunova azonnal felel 15-26.

2. perc: jó a szegedi védekezés. Szazonenko üti be második faultját. A tavaly még az Egerszegben játszó Rasheed is kap egyet.

1. perc: nincs kosár az első támadásunkból. Minden labdáért hatalmas harc dúl, most épp Laklóthot lökik föl.

I. negyed (13-24)

10. perc: Sonyák, majd Lengyel káprázatos passza után Roglics. Page is beleszól 13-22. Lengyel dudaszókor dob duplát, 13-24 a negyed vége.

9. perc: a férficsapat edzői párosa, Völgyi Péter és Patonay Imre is követi a meccs alakulását. Roglics harcol ki két dobást. Egy bent van 9-18. Villámgyors támadás végén Zserzserunova 9-20.

8. perc: Szazonenko második hármasa, hazai időkérés 9-17.

7. perc: megint Zserzserunova, most büntetőkből 9-14.

6. perc: Page dupla, Laklóth tripla, majd megint az amerikai 9-12.

5. perc: Szazonenko triplája kiszédül. Eladjuk a labdát. Most a hazaiak szórják el. Eddig sok a hiba. Roglics egyedül oldja meg 5-9.

4. perc: Laklóth hamar engedte el. Roglics újabb védőlepattanó. A háta mögött ad nagy labdát, kimarad. Szélesí triplája akad be 5-7.

3. perc: Bukovszki, majd Zserzserunova 2-7. Zserzserunova ütközik és marad lent, reméljük nincs komoly baj. A gyomrát ütötték meg, Fejes jön a helyére.

2. perc: hamar kezdi: Szazonenko triplájával 0-5.

1. perc: elhozzuk a labdát. Laklóth szed támadólepattanót, Zserzserunováé a kosár 0-2.

16.59: na nézzük! Hajrá, Szeged!

16.58: a meccset a Pálla, Kapitány, Bognár hármas vezeti.

16.56: legutóbb 17 ponttal nyert a Mediteam. Ma beérnénk eggyel is.

16.54: egyelőre nincs tömeg, de mivel a ZTE-Atomerőmű férfimeccset ezután rendezik, várhatóan egyre több szurkoló érkezik meg a csarnokba.

16.46: a hazaiak fehérben, a Szeged kékben játszik majd.

Lengyel összpontosít.
Lengyel összpontosít.

16.43: egy kisbusznyi drukker kisérte el a lányokat Egerszegre. Kell is majd a bíztatásuk!

16.41: a Mediteam edzőjének egyébként ma van a névnapja. Ugye kitalálják, mit kért a lányoktól ajándékba?

16.35: "Nem szoktam ideges lenni meccs előtt, de azért most nyugodtnak sem mondanám magam" - árulta el Mészárosné Kovács Andrea.

16.31: jó hír, hogy Farkasinszki Orsolya és Marina Szazonenko is vállalja a játékot, ám előbbi még érzi betegségét.

Ez a harc lesz a végső.
Ez a harc lesz a végső.

16.27: lassan fény is lesz a csarnokban, bár egyelőre minden sárgán látszik a bemelegedő reflektoroknak köszönhetően.

16.18: négy előtt érkezett meg a Mediteam Egerszegre. A lányok már a buszon hangolódtak a meccsre, az utolsó kilométereken ugyanis egy Zala Volán-busz haladt a csapat járműve előtt. Azt nem sikerült megelőzni, a ZTE-t azonban szeretnék a bronzéremért vívott harcban.

Korábban
Bár szegediként természetes, hogy a Mediteam Szeged győzelmét várjuk a ZTE ellen, a bronzcsata mai, mindent eldöntő összecsapása előtt több ok is eszünkbe jutott, amely Mészárosné Kovács Andrea csapata mellett szól. A négy legnyomósabbat gyűjtöttük össze.

1. Negyedszer összejön

A Szeged a szezonban negyedszer látogat a ZTE-hez, és eddig mindannyiszor alulmaradt az általában „lejtős" egerszegi pályán. Annyi különbség nincs a két csapat között, hogy egyikük négyből négyszer győzzön, így a mai meccsen meglepetés és szegedi siker születik majd – remélhetőleg korrekt játékvezetés mellett.

2. Egyénileg is a csúcson

Bár a Mediteam ereje elsősorban a csapategységben van, feltűnő, hogy a zalaiak elleni legutóbbi találkozón ketten egyénileg is kiemelkedőt produkáltak. Zserzserunova sokoldalúságát ismerjük, pénteken például 13 pontja mellett szedett 19 lepattanót és kiosztott 6 gólpasszt, míg Laklóth Anna az idény egyik legjobb játékát produkálta, 31 IBM- pontja önmagáért beszél.

A Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata utolsó mérkőzését játssza ma a ZTE ellen a bajnokságban. Fotó: Karnok Csaba
A Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata utolsó mérkőzését játssza ma a ZTE ellen a bajnokságban. Fotó: Karnok Csaba

3. Előny a pályahátrány

A szegedi kosarasok számára nem jelent gondot, ha idegenben kell nyerniük egy párharc során. Így sikerült két éve Pécsett kiharcolni a döntős szereplést, majd az idei negyeddöntőben Győrben kiharcolni a négy közé jutást. Sőt tavaly is idegenben szerzett bronzérmet a Szeged, akkor már a második meccsen nyert Győrben, és ünnepelt a hazaút során.

4. Motiváció

„Képzeljétek csak el, milyen lenne, ha bronzérmet akasztanának a nyakunkba." Ezt a szegediek egyik fiatal játékosa mondta, amikor a Győr elleni győztes harmadik meccs után tartott hazafelé a társaság. A Mediteam fiatal, sikerre éhes együttes, Zserzserunován, Lengyel Dalmán és Kováts Annán kívül még senkinek sincs A csoportos bajnoki érme. Reméljük, csak ma estig...


Kérdőjelek

Két játékos szereplése is kérdéses a mai összecsapáson: a csapat ukrán légiósa, Marina Szazonenko bokája a legutóbbi meccsen sérült meg, ám edzést nem kellett kihagynia, így valószínűleg vállalja a játékot. Nem ennyire rózsás Farkasinszki Orsolya helyzete, aki rosszullét miatt tegnap délelőtt nem tudott edzeni, csak ma dől el, javul-e annyit az állapota, hogy vállalja a játékot.

Olvasóink írták

  • 2. favágó 2011. április 19. 07:43
    „Szép volt lányok! Gratulálok! Jövőre még jobban sikerül!”
  • 1. zoli100 2011. április 18. 22:47
    „mekkora pech!!!!!!!!sajnálom,pedig végre nyerhettünk volna Zalában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen edzőtáborozik a búvárúszó-válogatott

A magyar búvárúszó-válogatott gőzerővel készül a nyári hódmezővásárhelyi világbajnokságra. Tovább olvasom