Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kétezer-nyolcszázan futottak Szegeden

Sikeresen debütált a K&H olimpiai futónapok rendezvénye Szegeden: 2800-an teljesítették a 3,4 kilométeres távot. A Csongrádi megyeszékhely lakosai ismét bizonyították, a jó hangulatú, nívós szabadidősportos eseményekre „vevők".
Fotó: Karnok Csaba
A Dóm tér kékbe öltözött. Ezrek gyülekeztek és melegítettek együtt a Halászevics fivérekkel, Péterrel és Áronnal, a K&H olimpiai futás (rendezők: Budapest Sportiroda és Szeged Városi Sportigazgatóság) rajtja előtt. A „névsorolvasás" után kiderült: Szeged újra rekorder, 2800 fiatalabb és idősebb (természetesen Csamangó Feri bácsi is ott volt a rajtnál) vállalkozott a 3,4 km-es táv teljesítésére. Akadtak azonban sokan, akik csak a szurkolásra éreztek elég erőnlétet, és keresték a tömegben – majd, amikor felfedezték integettek, kiabáltak nekik – ismerőseiket, családtagjaikat. A mezőny nagyságáról sokat elárul, hogy mire az emberkígyó utolsó tagja is elhagyta a rajtkaput, már 3 perc 40 másodpercet morzsolt le az időmérő óra.

Az első célba érkezőre ezt követően alig 6,5 percet kellett várni, ekkor szakította át a képzeletbeli célszalagot Némedi Zoltán, majd utána – hosszú perceken keresztül – következtek a többiek Mindenkit taps fogadott. A legjobb szegedi, Farkas Géza (SZVSE) a 4. helyen végzett. A nőknél viszont már nagy volt a hazai fölény, a dobogó első és második fokára Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona (SZVSE, edzőjük: Antal Andor) állhatott fel.

– Nem beszéltük meg, ki legyen a győztes – árulta el Bernadett –, persze, szerettem volna nyerni, jó formában éreztem magam és itthon, hazai környezetben mindig jó versenyezni. Így is lett, most nekem sikerült jobban a hajrám, aminek nagyon örülök.

Nem mindenki elégedett meg a 3,4 kilométerrel. Volford László egykori atléta, sportszervező lihegve közölte: – Kicsit pihenek, aztán megyek ki Baktóba, családi összejövetelre. Milyen járművel? Gyalog, elfutok odáig.
Az SZKT és a Tisza Volán biztos nem örülne, ha minden szegedi ezt a megoldást választaná...

Az iskolák mozgósítási versenyét a nem szegedi suliknál a Kisteleki Általános Iskola (132 fő), a helyieknél pedig a Deák Ferenc Gimnázium (414 fő) nyerte meg.


Eredmények

1. K&H olimpiai futónapok, Szeged, 3,4 km. Végeredmény, férfiak: 1. Némedi Zoltán (MAC NS) 9:39 perc, 2. Kiss Roland (UTE) 9:41, 3. Pelsőczy Attila (TFSE) 9:50, 4. Farkas Géza (Szegedi VSE) 9:56, 5. Lóczi Attila (SZTE, Szeged) 10:00, 6. Veress Csaba (Radnóti, Szeged) 10:15; nők: 1. Biacsi Bernadett 10:39 perc, 2. Biacsi Ilona (mindkettő Szegedi VSE) 10:40, 3. Garami Katalin (Szuperinfó SC) 10:43, 4. Kiss Ágnes 10:52, 5. Ferencz Flóra (utóbbi kettő Szegedi VSE) 11:25, 6. Vigh Enikő (SZTE ÁOK, Szeged) 14:10.
A Szegedi Tudományegyetem bajnoksága, férfiak: 1. Lóczi Attila 10:00 perc, 2. Frank Ádám 10:58, 3. Csont András (mind SZTE JGYTFK) 11:00; nők: 1. Vigh Enikő (SZTE ÁOK) 14:10 perc, 2. Vakán Rita 15:10, 3. Kovács Flóra (utóbbi kettő SZTE JGYTFK) 16:05. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó játék az edzőmeccsen

Harmadik előkészületi mérkőzését 77–58-ra megnyerte a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női… Tovább olvasom