Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kétszer bizonyítottak az A-Híd pólósai

A magyar férfi vízilabda-válogatott a szerbek elleni szoros vereség miatt második helyen végzett a hétvégén Szolnokon megrendezett Volvo-kupán, amelyen az A-Híd Szeged három játékosa került a keretbe: Nagy Viktor, Szivós Márton és Tóth Márton is két találkozón bizonyított.

Benedek Tibor egyértelmű szándéka volt, hogy az idei Volvo-kupa keretén belül a magyar férfi vízilabda-válogatottban több fiatal tehetség is lehetőséget kapjon, így szorulhatott ki a keretből több barcelonai világbajnok is, mint például az A-Híd Szeged játékosa, Decker Ádám. A napfény városát így is hárman képviselték a tornán, hiszen Nagy Viktor és Szivós Márton mellett az Universiade- győztes Tóth Márton is lehetőséget kapott. Két mérkőzésen bizonyíthattak, és a szurkolóknak örömhír, hogy a legfontosabb, Szerbia elleni találkozón mindhárman szerepet kaptak, a két Márton pedig egy-egy gólt lőtt az ősi riválisnak.

A szegedi mezőnyjátékosok közül Szivós a németek, Tóth pedig az amerikaiak ellen is betalált egyszer, ezeket a találkozókat meg is nyerték a magyarok, bár a németek ráijesztettek Madarasékra, ugyanis félidőben még két góllal vezettek, új, sokmozgásos stílusukkal meglepték a vendéglátókat, de a harmadik negyedtől átvették az irányítást a világbajnokok. A szerbek elleni egygólos vereség miatt a magyar válogatott csak a második helyen végzett, de a rangadó után elégedetten nyilatkozott a szövetségi kapitány, hiszen szoros csatát vívtunk a papíron is jobb szomszédokkal, volt esély a döntetlenre, gyakorlás szempontjából pedig nagyon hasznos volt az összecsapás. Ami talán ennél is fontosabb: a fiatalok is bizonyítottak, jó példa erre az A-Híd Szegedet erősítő Jansik Szilárd öccse, Dávid, aki az amerikaiak ellen például háromszor köszönt be.

Eredmények

Magyarország–Egyesült Államok 12–5 (4–0, 3–1, 2–2, 3–2)Gólszerzők: Varga Dénes, Jansik D. 3-3, Hosnyánszky 2, Kovács, Salamon, Tóth, Varga Dániel, ill. Bonanni 3, McClintick, McConnell.

Magyarország–Németország 12–9 (3–4, 2–3, 5–1, 2–1)
Gólszerzők: Madaras 4, Varga Dénes, Varga Dániel 2-2, Erdélyi, Hárai, Bedő, Szivós 1-1, ill. Glaser 3, Öler, Nossek, Eidner, Jüngling, Bukowski, Kalberg.

Magyarország–Szerbia 9–10 (1–1, 1–3, 3–4, 4–2)
Gólszerzők:
Madaras 4, Varga Dénes 3, Szivós, Tóth Márton, ill. Mandics, Mitrovics 2-2, Gocics, Randjelovics, Csuk, Ubovics, Alekszics, Dedovics. A

Volvo-kupa végeredménye:
1. Szerbia 9, 2. Magyarország 6, 3. Németország 3, 4. Egyesült Államok 0 ponttal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angyalföld a pokolban, a Hungerit a mennyben

Minden nagyképűség, fellengzőség nélkül állíthatjuk: nem volt kérdés, melyik együttes nyeri az Angyalföld és a Hungerit-Szentes közül a női vízilabda OB I első tavaszi fordulóját. Tovább olvasom