Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Kettős-sikerrel a négyben: a Népligetben is győzőtt az A-Híd Szeged Beton

A Vodafone férfi vízilabda negyeddöntő visszavágóján is gólzáporos győzelmet aratott az A-Híd Szeged Beton együttese, így összesítésben 2-0-s sikerrel jutott a bajnokság legjobb négy csapata közé.
FTC-Fischer Klíma - A-Híd Szeged Beton VE 7-15 (1-3, 2-2, 3-5, 1-5)

Vodafone férfi vízilabda OB. I. rájátszás, negyeddöntő, visszvágó.
Budapest, Népligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Marjay Zsolt, Molnár Péter.

BETON: BAKSA – Kiss, Kunac 2, BÁLINT 2, MOLNÁR 4, Somogyi, Hegedüs 2. Csere: Younger, Török 2, KAYES 2, Turzai, Varga P. 1, Lehmann, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

FTC: Kosztrov – ERNYEY 3, Polovicz, Simon, PAJÁN 1, Illés, Kincses. Csere: Francsics 1, Manhenz 1, Simon, Szöllősi 1, Mocsári, Sánta, Polovicz. Edző: Ambrus Tamás.

Emberelőny: 4/2 ill. 6/2.

Ötméteres: 2/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Simon (32. perc)

Vincze Balázs: Örülök az elődöntőnek, a csapat azt a teljesítményt nyújtotta, ami várható volt. Gratulálok a fiúknak.

4. negyed (1-5)

8. perc:
Szegedi fór, nem tudjuk belőni. Végigtámadja a percet a Szeged, gól már nincs, így is fölényes győzelem lett a vége. Kettős sikerrel jutottunk be a bajnokság legjobb négy csapata közé.

7. perc: Minden nem jöhet össze, Kosztrov szerez labdát. Jól indul meg a Fradi, viszont Kayes szedi le az egyik átadást, véget is ér a Fradi próbálkozása. Újabb időkérés.

6. perc: Megindulunk, de a hatalmas erejű lövés ellenére sincs Kiss Csaba gól. Viszont fővárosi sem, gyorsan labdát szerzünk, előnyben jöhetünk. Időt kér Vincze Balázs. Bár az előny lejár, a Molnár-gól attól még ér. 7-15.

5. perc: A védekezés szuper, megint labdát szerzünk. Younger hasznos hátul. Molnár meg elöl, harmadik gólját vágja be. 7-14. Újabb bravúros védést mutat be a fiatal szegedi kapus.

4. perc: Manhenz távoli lövését védi Molnár Dávid, majd Kosztrov tesz hasonlóan Younger bombájánál.

3. perc: Hegedüs adná be Molnárnak a labdát, Kosztrov azonban gyorsabb. Török nemcsak a labdát, de a kapust is belőtte a kapuba. 7-13.

2. perc: Sánta próbálkozik egy csavarral centerben, Molnár Dávid üti ki a labdát. Támadhat tovább a Ferencváros, előnyben, de nem mennek vele sokra.

1. perc: Szegedi labdaszerzés, majd gyorsan jön a gól is, Hegedüs nevét skandálja a maroknyi szegedi szurkolótábor. 6-11. Ötméterest kap a Fradi, Francsics könnyedén vágja be. 7-11. Kunac nem passzol, inkább lő. Jól tette. 7-12.

3. negyed (3-5)

8. perc:
Előnyben jöhetünk, Lehmann labdáját azonban nem védi be Kosztrov. Nem úgy, mint előtte Kayesét. Paján vállalja el, átszáll a labda a másik térfélre, ez a vége.

7. perc: Megvan a harmadik duplázónk, Kayes szerencsés gólja után 5-10. Fórban a Fradi, Ernyey megint. 6-10. A szegedi kapuba Molnár Dávid érkezik.

6. perc: Younger szerez labdát, de nem tudunk megúszni. A támadásból nem születik gól, jöhet a Fradi. Meg is kapják a fórt, Manhenz értékesíti. 5-9.

5. perc: Bálint Gergő is kétgólos, ötre nő a szegedi előny. 4-9.

4. perc: Jön a szegedi előny is, Varga Péter centerből veszi be Kosztrov kapuját. Ambrus Tamás tovább tüzeli fiait. 4-8.

3. perc: Második fórját kapja az FTC, időt is kér Ambrus Tamás. Félpályáig pattan vissza a blokkról a labda, tovább támadhatnak a zöldek. Paján így már be is talál. 4-7.

2. perc: Török is feliratkozik a gólszerzők közé. 3-7. Labdát szerzünk, de nem tudunk megúszni. Végigjátszuk a támadóidőt, végül nincs lövés.

1. perc: Török labdaszerzése után csak beindul a szegedi henger, Hegedüs lövi ki távolról a hosszút. 3-6.

2. negyed (2-2)

8. perc:
Egy-egy rossz támadás a végére, a félidőben is marad a kétgólos szegedi vezetés. 3-5

7. perc: Kiss Csaba vágja a blokkba a labdát, Younger vetődik a kipattanóra, de csak összeszedik a ferencvárosiak.

6. perc: Kiss Csabától jön a kereszt Kunachoz, a ziccer azonban kimarad. Simon próbálkozik egy pattintással, Baksa nem is mozdul rá.

5. perc: Megtörik a gólcsend, Kunac is megtalálta a lövőkezét. 3-5.

4. perc: Újabb pontatlan szegedi támadás. Bálint próbálja összeszedni a labdát, de a Fradihoz pattan. Ambrus Tamás kér időt. Sokáig támad a Fradi, végül elveszik a labdát a bírók. Kosztrovnak is megvan az első nagy védése.

3. perc: Éppen csak átjut félpályán a labda, Ernyey megszerzi azt. Illés szsbadból, a blokkról a kapu tetejére pattan a labda.

2. perc: Ötméterest kap a Beton, Molnár áll oda. Be is vágja. 2-4. Polovicz ijesztget a szélen, Baksa fogja a rövidet, de beadás lett belőle, Ernyey könnyedén pöcköl a kapuba. 3-4.

1. perc: Török hozza el a labdát, Bálint lövi el az utolsó pillanatban úgy 8 méterről, de kapufa. A kipattanóra hiába vetődik Molnár, már a Fradi jöhet. Szöllősi talál be a nagy kavarodásban. 2-3.

1. negyed (1-3)

8. perc:
Ernyey töri meg a Fradi gólcsendjét, csakúgy, mint hétfőn. 1-3. Rossz szegedi bejátszás, a kapushoz siklik a labda. Még van idő egy Fradi támadásra, de ugyanazt a figurát játsszák le, mint a Beton.

7. perc: Paján távolról, Baksa fogja, de félpályánál kontra a Betonnál. Megvolt a figura, be is ért a labda a centerhez, de Sánta Baksába vágja. Kayes viszont ennél pontosabb. 0-3.

6. perc: Jön az első szegedi fór, de labdát szereznek a hazaiak.

5. perc: Újabb elrontott támadás mindkét oldalon, Baksa már leengedte a rolót.

4. perc: Megint rossz szegedi támadás, gyorsan jöhetnek a zöldek. Jön az első fór is, de Bálint labdát szerez. Előnyben vagyunk, Molnár be is vágja. 0-2.

3. perc: Kunac engedi el, fogja Kosztrov. Paján 5 méterről engedi el a szabadot, Baksa ezt is fogja.

2. perc: Kincses engedi el, a blokkról megy mellé. Megindulunk, Bálint középen, kettőt lóbál, majd a kapuba vágja a labdát. 0-1. Pazar védekezés, a nagy kavalkádban labdát szerzünka  centertől.

1. perc: Ernyey nyeri az első ráúszást, 20 másodperc alatt ötméterest kap a Fradi. Illés lövését védi Baksa. Elindulunk, de labdát szerez az FTC.

18.50: A bő félórás intenzív bemelegítés után kirendelik a vízből a fiúkat, kezdődik a bemutatás. A meccs előtt megtudtuk, Ambrus Tamás együttesében 11 sérült/beteg van, először 12 embert nevezett az egykori kiváló kapus, majd 13-ra bővült a kerete.

Korábban

A negyeddöntő első mérkőzésén hétfőn fölényes győzelmet aratott Vincze Balázs együttese.

A térner elmondta, nehéz volt végig koncentrálni, deagy lépést tettek a továbbjutás felé. Szerdán ennek reményében utaznak a fővárosba.

Olvasóink írták

  • 2. 3ikutas 2012. március 30. 09:42
    „GRATULÁLOK!!!!!!CSAK ÍGY TOVÁBB. Külön gratula Molnár Papesznek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
  • 1. SEOpro 2012. március 28. 19:27
    „http://www.waterpolo.hu/meccsadatok/118/meccs_15374.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztes szentesi vereség

Nem borult a papírforma: a Vasas Szentesen is nyert 15-9-re, így az Angyalföldiek az elődöntőben, a… Tovább olvasom