Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Kettős győzelem, gólzápor: FTC-Szeged Beton 9-19

Gólzáporos mérkőzésen, kettős győzelemmel jutott a Theodora magyar kupa legjobb négy csapata közé a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata.
FTC Fisher-Klíma - Szeged Beton VE 9-19 (1-4, 3-3, 2-5, 3-7)

Theodora vízilabda magyar kupa negyeddöntő, visszavágó.
Budapest, népligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Németh András, Birri Gabriella. 

FTC: Kosztrov - Varga I. Zs. 1, Korényi 1, Czigány 3, Paján, Sántavy 1, Kincses. Csere: Simon 1, Illés, Sánta, Deutsch, Székely 2, Laboncz. Edző: Ambrus Tamás.

Beton: Baksa - Juhász Zs. 1, Bálint 2, Kunac, Molnár T. 2, Török 4, Somogyi 1. Csere: Hegedüs 3, Kayes 1, Turzai 1, Varga P. 2, Younger 1, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 11/3 ill. 11/4.

Ötméteres: 3/1 ill. 4/4.

Sárga lap: Ambrus Tamás (10. perc)

Kipontozódott: Kayes (24. perc).

Vincze Balázs: Nehéz volt motivációt találni, nem is sikerült, ennek ellenére lett tízgólos különbség.

Kettős győzelemmel, 32-14-es összesítéssel a Szeged Beton jutott a Theodora magyar kupa legjobb négy csapata közé. A másik mérkőzésen a kétgólos Vasas-siker ellenére a Honvéd a továbbjutó a Szolnok és az Eger mellett.

4. negyed

8. perc:
Megint jön a fór, de újra büntető követi. Turzai sem marad gól nélkül. 9-19. Előnyben jöhet a Fradi, de az ejtés a kapufát súrolja csak. Tízgólos szegedi sikerrel zárul a találkozó.

7. perc: Younger védekezik jól, miénk a labda. Rendesen megszórjuk a hazai kaput. Végül Somogyi veszi kezébe az irányítást. 9-18.

6. perc: Baksa-Juhász-Younger összjáték, utóbbinak is megvan mára a gólja. 9-17.

5. perc: Fórban a Fradi, majd jön a büntető is. Ez is kimarad. A Beton is előnyhöz jut, de Somogyi lövése elég gyengére sikerült.

4. perc: Székely Bulcsú az utolsó pillanatban vágja be a fórt, 9-15. Magára talált a Beton, Török negyedik találatát jegyzi, most fórból. 9-16.

3. perc: Török beadásáért Varga Péter nyújtózkodik, megfogja, majd hatalmas gólt vág. 8-15.

2. perc: Török is megrázza magát, neki is már a harmadik. Varga Zsolt centerből. Potyognak itt a gólok. 8-14.

1. perc: A Szeged kezdheti az utolsó játékrészt. Jön a fór is, majd egy büntető is. Hegedüs simán értékesíti. 6-13. Korényi vágja be a szélről, nem kis gól volt. 7-13.

3. negyed (2-5)

8. perc:
Juhász indul meg a szélen, elvállalja, de csak a hazai kapust lövi fejbe. Előnyben az FTC, de Varga Zsolt Baksába vágja a labdát. Továbbra is a Fradi jöhet, ráadásul büntetővel, Kayest pontozták ki a bírók. Paján vágja a kapufára a labdát, Juhásznak azonban még van ideje növelni a szegedi előnyt. 6-12.

7. perc: Szép összejáték, Bálint is kétgólos. 6-11.

6. perc: Hegedüs szépségdíjas góljával újra néggyel vezetünk. 6-10.

5. perc: Kettős emberelőnyben a Beton, az összes Fradis besorakozik a hazai kapuba. Younger bombája éppen csak elakad a kézrengetegben.

4. perc: Younger hozza fel egyedül a labdát, de a támadás megint nem jó. Megindul az FTC, Czigány büntet megint. Kettőre jönnek fel a zöld-fehérek. 6-8. Molnár küzd nagyot a labdáért centerben, meg is van, és a gól is. 6-9.

3. perc: Előnyben jöhet a Beton, Molnár lövését azonban védi a hazai hálóőr.

2. perc: Török lövését fogja a ahazai kapus, majd előnyben támadhatnak a vendégek. Baksa védi a hazai próbálkozást. Újabb büntető, Molnárnak is van már gólja. 4-8. Czigánynak sül el a keze, ezzel rendesen meglepett mindenkit. 5-8.

1. perc: Younger simán hozza el a labdát, majd szinte azonnal kontrát fújnak a bírók. Hasonlóan alakul a Fradi támadása is.

2. negyed (3-3)

8. perc:
Csak a bírók tudják, hogy miért kap büntetőt a Fradi. Czigányt nem zavarja meg a szegediek reklamálása. Turzai félpályáról engedi el a labdát, de vége a negyednek. A félidőben 4-7.

7. perc: Török ejtése átmegy a hazai kapuson, viszont Varga Zsolt pöcköli ki mielőtt átérne a gólvonalon. Simon fórból, ezzel 3-7.

6. perc: Le-fel úszkálnak a csapatok, nem jut messzire egyik támadás sem. Bálintnak végre szerencséje van, csak beakad az a bomba. 2-7.

4. perc: Bálint távolról, de Kosztrov nagyot véd. Baksa mutat be hasonló bravúrt a túloldalon. Időt kér Vincze Balázs.

2. perc: Hegedüs is betalál végre, újra hárommal megyünk. 2-5. Török második gólját lövi, Ambrus Tamás reklamásért kap sárgát. 2-6.

1. perc: Török és Hegedüs közös erővel szerzi meg a labdát, a negyed első támadása a miénk. Megvan a Beton első fórja, Younger beadását Varga vágja a kapusba. Székely indul meg a szélén, ilyen gólt nem kaphatunk. 2-4.

1. negyed (1-4)

8. perc:
Korényi ellen fújnak a bírók, Varga Péter keze nem remegett meg az ötösnél. 1-3. Gyorsan elszakad a Szeged, Turzai is betalál még a negyed vége előtt. Ezzel 1-4.

7. perc: Kimarad az FTC emberelőnye, pedig elég meleg volt. Végre megvan a vezetés, Kayes távolról lövi ki a hosszút. 1-2.

6. perc: Nem tudjuk megszerezni a vezetést. Időt kér a Fradi. A szegedieknél komplett sorcsere, mint a jégkorongban.

5. perc: Kontra a hazaiaknál, megindul a Szeged, de Molnár a blokkba vágja a labdát.

4. perc: Töröké az egyenlítő találat, 1-1.

3. perc: Kiszorítja a Szeged az FTC-t, nem nagyon tudnak mit kezdeni a vendég védelemmel a hazaiak. Baksa egészpályás indítása Kosztrovnál landol.

2. perc: Előnyben az FTC, a fórt megússzuk, de a gólt sajnos nem: Sántavy húzza be a rövidbe. 1-0.

1. perc: Török szerencsétlenül ér a labdához, a Fradi kezdheti a találkozót. Az első támadás nem jut messzire, de a Szegedé sem.

19.20: Sokaknak tényleg hétvége van, ugyanis elég foghíjasak a lelátók a Ferencváros népligeti uszodájában. Kezdődik a bemutatás, rövid időn belül a mérkőzés is.

A pénteki negyeddöntő első mérkőzésén egy negyednyi jó játék is elég volt a Szeged Beton sima, főlényes sikeréhez. A mai visszavágón se lehet kérdéses a szegediek győzelme, de a jövőheti Eger elleni BL-találkozóra hangolva, a pénteki produkciónál többre lesz szüksége a Tisza-partiaknak.

A félidőig még reménykedtek Ambrus Tamásék. Fotó: Frank Yvette
A félidőben még reménykedtek Ambrus Tamásék.
 Fotó: Frank Yvette

Vincze Balázs vezetőedző elmondta, egyedül a győzelemnek örül és annak, hogy a harmadik negyedben mutatott produkció is elég volt ahhoz, hogy kiütközzön a két csapat közötti igazi különbség, amit a 4-2-es félidő még nem tükrözött tisztán. 

Vincze Balázs többet vár el játékosaitól. Fotó: Frank Yvette
Vincze Balázs többet vár el játékosaitól.
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged KE: hatból hat

Szezonbeli hatodik bajnokiját is megnyerte az ABCOM-Szeged KE másodosztályú női kosárlabdacsapata. Tovább olvasom