Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Kézilabda: Egri Viktor válaszol

Lapunk keddi számában Pistrui László, a Pick Szeged kézilabdacsapatának elnökségi tagja megfogalmazta véleményét az október 7-én lejátszott Pick Szeged–Bosna Sarajevo Bajnokok Ligája-mérkőzés Magyar Televízióban elhangzott tudósításával kapcsolatban...
Az ügyben a TeleSport érintett munkatársa, Egri Viktor is szót kért. Íme a riporter válasza:

– Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Pick Szeged breszti győzelméhez, örülök, hogy a csapat továbbra is százszázalékos a BL-ben. Az írásban sajnos akadtak részek, amelyek nem felelnek meg az ominózus tudósításomban elhangzott állításoknak. A Pick Szeged utánpótlás-neveléséről egyetlen rossz szót sem szóltam, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy a szegediek kitűnő játékosokat nevelnek. Azon véleményemet, mely szerint „kár, hogy a 43. percig csak kényszerből volt támadásban magyar játékos a pályán", továbbra is fenntartom, és úgy gondolom, a mondat mögé semmiféle szörnyűséget nem kell odaképzelni. A hangsúly a „kár" szón van, és ezzel a különböző internetes fórumokon megjelent bejegyzések alapján jó néhány szegedi szurkoló is egyetért. Az egyetlen dolog, amin vitatkozni lehet, hogy a véleményem jó helyen hangzott-e el, megfelelő fórum-e egy ilyen horderejű probléma kifejtésére egy rövid tudósítás. A jelek szerint érzékeny pontra tapintottam, és az, hogy a mondatok sokakban heves reakciót váltottak ki, bizonyítja, hogy a téma felvetése megérdemelte a komoly nyilvánosságot. Végezetül annyit: remélem, hogy a Pick Szeged képes lesz megvalósítani a kitűzött célokat, és bejut a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, miként abban is bízom, hogy a jövőben a magyar élcsapatok a magyar válogatott számára is előnyös módon tudják majd összeállítani csapatukat.

Szerkesztőségünk ehhez csupán annyit tehet hozzá: mi pedig azt reméljük, hogy a felek között sorra kerülő vasárnapi televíziós vitával az ügy mindenki számára megnyugtató módon zárul majd le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa nem jutott szóhoz

Ahogy valószínűsíthető volt, a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa, Janics Natasa… Tovább olvasom