Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Kialakult a Szeviép-Szeged nyári programja

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapatának játékosai jelenleg a szabadságukat töltik. A vezetők azonban nem tétlenkednek: kialakították a nyári felkészülési programot.
A bronzérmes juniorcsapatból többen is a felnőtt gárdával kezdik a felkészülést. Fotó: Schmidt Andrea
Új edzővel, Peresztegi Nagy Ákossal, és két új játékossal, Fürész Emőkével és a bolgár Miljana Tomovával erősített a nyári szezonban a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata. Három válogatott érkezik a Tisza-parti alakulathoz. Peresztegi jelenleg is az U21-es magyar férficsapattal készül az Európa-bajnokságra. A két kosaras pedig éppen a jövő héten kezdi meg az Eb-csoportmeccsekre való felkészülést a nemzeti együtteseikkel. De nemcsak Fürész és Tomova kapott meghívást, hanem Kajdacsi Judit és Török Szilvia is. Sőt Kováts Nóra és Bozóki Bettina is elkezdhet készülődni, a két fiatal a jövő héttől az ifjúsági válogatottal edzőtáborozik.

Ez azt jelenti, hogy a Szeviépből hat (!) játékos készül a válogatottban. Mennyire alakult ki a csapat nyári programja? – többek között erre a kérdésre is válaszolt Domokos Mihály ügyvezető.

– Augusztus 8-án kezdjük meg a felkészülést, három hétig a sportcsarnokban edzünk. Az új edző Peresztegi-Nagy Ákos augusztus 3-án kezdi el a munkáját, hiszen az U21-es Eb után rövidebb szabadságra megy. Éppen a napokban kaptam kézhez két tornameghívást, a szekszárdi Sió-kupára, és a bonyhádi Bogép-kupára invitálnak bennünket. Nagy valószínűséggel mindkettőn részt veszünk. Az is biztos, hogy a román Araddal és a szerb Szabadkával több edzőmeccset is játszunk. Az első hónapban, mivel a válogatott kosarasok hiányoznak, így több tehetséges ifjúsági játékos is a felnőtt kerettel készül majd. Egyelőre még mindig nem dőlt el, hogy hány csapat indul az NB I A csoportban.
Utolsó információm szerint 14 együttes adta le a nevezését. Néhány csapatnál akadtak hiányosságok – ebbe a Szeviép-Szeged nem tartozik bele –, így még a szövetség vezetői hivatalosan nem jelentették be a csoport létszámát. Ez heteken belül eldől, így képben leszünk a bajnoki menetrenddel kapcsolatosan, és a szövetségben elkészítik a sorsolást, kederül ki ellen kezdjük a bajnokságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy Lala és a kis Lala

Laluska Balázs a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának saját nevelésű játékosa. Az átlövő tavaly… Tovább olvasom